Hvilken type autocamper skal jeg vælge?

af Bjarne Søby
Hel-integreret autocamper

Når man som ny campist kigger på autocamper, skal man først og fremmest tage stilling til, hvilken type autocamper, der bedst opfylder ens krav og behov. Her er en gennemgang af de forskellige typer autocampere.

Autocampere kan opdeles i 4 hovedgrupper, nemlig:

  • Helintegrerede
  • Delintegrerede
  • Alkovevogne
  • Vans

Autocampere med alkove

En alkovevogn har en sovekabine oven på førerhuset. Det gør naturligvis autocamperen lidt højere, men pladsudnyttelsen er rigtig god, og oftest det optimale valg af autocamper til børnefamilier.

En autocamper med alkove er opbygget ved at der er monteret en bo-del på et bil-chassis. Dvs. der er ikke brugt tid og ressourcer på at opbygge et førerhus, hvilket er med til at holde prisen nede.En autocamper med alkove er opbygget ved at der er monteret en bo-del på et bil-chassis. Dvs. der er ikke brugt tid og ressourcer på at opbygge et førerhus, hvilket er med til at holde prisen nede.

Børnene elsker deres ’hule’ oppe i alkoven, hvor der typisk er 2 sovepladser.Børnene elsker deres ’hule’ oppe i alkoven, hvor der typisk er 2 sovepladser.

Den øvrige del af autocamperen er så indrettet med sovepladser til forældre, køkken, toilet og siddegruppe.

Man får meget plads og mange sovepladser i en autocamper med alkove. Ulempen ved denne typer autocamper er højden og et øget brændstofforbrug.

Delintegreret autocamper

Den delintegrerede autocamper har ikke en alkove, og er derfor lavere. De har derfor lavere vindmodstand med lavere brændstofforbrug til følge.

Del-integreret autocamperDel-integreret autocamper

”Mange modeller er indrettet med en soveafdeling og en hæve/sænkeseng forrest i autocamperen, hvorfor der i flere modeller er ligeså mange sovepladser som i alkovevognene”, forklarer Johannes Dahl fra Autocamp i Låsby ved Århus.

De delintegrerede autocampere er også opbygget ved at monteret en bo-del på et bil-chassis. Så også her er det med til at holde prisen nede.

De delintegrerede autocampere er dem, der sælges flest af for tiden.

Helintegreret autocamper

Forskellen på den helintegrerede autocamper og den delintegrerede er primært opbygningen, hvor en helintegreret autocamper er bygget ud i et, og således ikke er sammensat af en bildel og en bo-del. Herved opnås bedre kørekomfort, lavere støjniveau, og at førerhuset er isoleret.

”Mange er særlig glade for den store panorama forrude (som i en bus) i den helintegrerede autocamper, men ellers minder den helintegrerede autocamper om den delintegrerede”, siger Johannes Dahl fra Autocamp ved Låsby

Eneste minus er prisen. De helintegrerede autocampere autocampere koster ofte mere end de øvrige typer.

Vans

De seneste år er autocampere af Van-type vundet mere og mere frem. De er kendetegnet ved at de er bygget ind i en varevogn. Det gør at den ikke er større end en almindelig varebil, og er derfor let at køre og parkere. Den kan desuden bruges som familiens bil nr. 2.

En af de nye, smarte Van autocampereEn af de nye, smarte Van autocampere

Der er typisk 2 – 4 sovepladser i en Van-autocamper. Trods den begrænsede plads i en Van, er der køkken med køleskab, gaskomfur, vask, som regel også toilet og bad, samt skabe og magasiner til opbevaring.

Autocamp er en af landets førende forhandlere af autocampere: Autocamp

Prøv også at læse disse indlæg