Gratis camping i naturskønne omgivelser

af Ann Karina
Gratis Teltpladser

Det er faktisk at campere gratis i Danmark. Og det endda på nogle af landets mest naturskønne områder. Men… det er ikke alle campister kan gøre brug af disse.

Der er 952 primitive – og 50 frie overnatningssteder i Danmark. De er fordelt over hele landet, så uanset hvor man er, skulle det være muligt at finde et af stederne.

Fri overnatning er en ny ordning hvor det i udvalgte skove er blevet muligt selv at vælge det sted på skovbunden hvor man vil tilbringe natten. Primitive overnatningssteder er teltpladser for cyklister, vandrere, ryttere og sejlende. Man må derfor ikke ankomme motoriseret til pladserne. Og dermed er alle med autocamper, campingvogn, teltvogn m.fl. udelukket.

Men er man på vandre- eller cykeltur, kan man frit benytte pladserne. Dvs. nogle steder skal man melde sit ophold til ejeren af jorden – typisk en landmand e.l. Nogle få steder kan man desuden blive opkrævet et mindre beløb – højst 20 kr. – for at benytte pladsen.

Simpel Teltplads
Simpel teltplads. Her er plads til et par telte og der er et bord med bænke og et bålsted. Og det er så det. Yderligere faciliteter findes ikke.

Men man skal være opmærksom på, at der er tale om meget simple overnatningssteder. Typisk er der kun plads til et par små telte, og der er ingen facilieter overhovedet. Dette gælder også toilet og vand. Man må altså selv medbringe vand, og hvad toilet angår… tja – så er man altså virkelig tæt på naturen.

Du kan se samlet liste over alle overnatningsstederne på Friluftskortet.dk

Links:
Hjemmeside: http://www.friluftskortet.dk/?cat=102
Send til Facebook  

Prøv også at læse disse indlæg