Sådan reparerer du selv et blødt og knirkende gulv i din campingvogn

af Jan Obbekjer

fix campingvognens gulv 00

Nogle af vores venner kom med deres campingvogn og viste mig deres gulv. Det var blevet blødt og gyngende, og håbede på at jeg hjælpe dem med at udbedre det. Se her hvordan vi løste problemet.

De havde fået oplyst hos en forhandler at det ville blive meget dyrt, ca. 25 – 30 timer + materialer for en sådan reparation.

Vi prøvede først at lave nogle huller i bundpladen og sprøjte ekspanderende skum op imod gulvet. Det holdt her og nu, men i løbet af kort tid var den gal igen. Vi blev enige om, at jeg skulle prøve at få vognen lidt længere tid for, at finde en løsning.

Vognen skal løftes forsvarligt op eller over en grav. Så det er nemt at arbejde under vognen. Jeg målte ud hvor problemet var og tegnede det op på bundpladen. Derefter blev alt rørføring og ledninger løsnet i området. Så skar jeg med en multisav/sliber et hul i bundpladen, så jeg kunne finde de eksisterende lister i gulvet, og derefter blev resten af bundpladen skåret væk. Så kunne jeg se hvad problemet var.

fix campingvognens gulv 01

Flamingoen flækker ca. 5 mm. nede i laget og derved brydes konstruktionen. Det bliver så gulvpladen alene, der skal bære vægten på gulvet. Den er kun ca. 6 – 8 mm tyk.

fix campingvognens gulv 02

Ligeledes kunne jeg se, at forsøget med den opsprøjtede skum havde fæstet på flamingoen og så derefter er revnet igen.

fix campingvognens gulv 03

Vi har forsøgt at løse problemet på følgende måde:

Først renses det berørte område af for lim og flamingo rester.

Så skæres nogle trælister på 30 x 30 mm. De tilskæres imellem de originale lister i vognens længde retning, den sættes kun halvt ind over den blivende bundplade for at samle en ny plade med den gamle.

fix campingvognens gulv 04

Herefter laves nogle rammer som passer op i hvert felt.

fix campingvognens gulv 05

De frie ender af rammen skrues igennem den originale liste. Den anden skrues så tæt på listerne som muligt.

fix campingvognens gulv 07

Der skal limes på alle flader, der støder mod en anden flade.

fix campingvognens gulv 08

Herefter skal der tilskæres 30 mm flamingo de enkelte felter, som limes med en væv- klæber op mod bunden, det er bedst med en rulle til limen.

fix campingvognens gulv 09

Så tilskæres 4 mm krydsfiner, som limes på hele fladen. Husk at mærke alle listerne op ved siden af pladen, da der skal sømmes med ca. 10-12 cm mellemrum i alle lister.

fix campingvognens gulv 10

Efterfølgende males de nye krydsfiner 2 gange med træbeskyttelse.  

fix campingvognens gulv 11

Til sidst monteres kabler og rør igen, bunden er igen fast og hård.

 

Prøv også at læse disse indlæg