Hundige Strand Familiecamping

af Bjarne Søby
Hundige Strand Familiecamping

Hundige Strand Familiecamping ligger kun 25 km. fra København, og tager man S-toget 800 meter fra campingpladsen, er man inden i centrum på 20 min.. Hundige Strand Familiecamping har åbent hele året, og er derfor en god base, når hovedstadsområdet skal udforskes.

Når man har passeret bommen ved indkørslen til Hundige Strand Familiecamping, kan man let glemme, at man er tæt på hovedstaden. For campingpladsen emmer af landing idyl og det virker som om at campingpladsen ligger ude på landet midt i et sommerhusområde. Var det ikke for den beherskede trafikstøj for hovedvejen tæt ved campingpladsen, så ville illusionen om at være på landet være perfekt.

Hundige Strand Familiecamping
Der er udpræget landlig stemning på Hundige Strand Familiecamping. Var det ikke for støjen fra hovedvejen, kunne man godt tro, man var langt ude på landet

Faktisk er Hundige Strand Familiecamping Danmarks ældste campingplads, der stadig er i drift. Den blev etableret helt tilbage i 1926, og meget er naturligvis sket på campingpladsen siden da. Den er blevet udvidet og består nu af to dele – nemlig Landsiden og Strandsiden. Begge er med masser af græs og skyggefulde træer. På Landsiden er der 160 enheder, og på Strandsiden er der 50 enheder.

Hundige Strand Familiecamping
På campingpladsen er der et bur med Thailandske egern.

Hundige Strand Familiecamping
Og hvis du nu ikke lige kan huske hvordan et Thailandsk egern ser ud, så er her et meget nysgerrigt eksemplar.

Lejrchefen Thomas har styret udviklingen på Hundige Strand Familiecamping i de seneste seks år. De vedligeholde og forbedere campingpladsen løbende, og pladsen fremstår da også nyrenoveret med nye veje, nye enhedspladser – alle med 16 amp. strømudtag, 10 ekstra store enhedspladser på hver 140 kvm., istandsat servicebygning med moderne faciliteter, selvbetjent miniinformation. Endvidere er der lavet en fælles grillplads under trækronerne ved siden af petanquebanen,

Hundige Strand Familiecamping
Den fælles grillplads foran fællesstuen

Hundige Strand Familiecamping
Her er vi inden i Fællesstuen

Til foråret 2010 er det planen at bygge ny legeplads med bl.a. svævebane og ny stor hoppepude.

Hundige Strand Familiecamping
Legepladsen på Hundige Strand Familiecamping. I foråret 2010 bygges der en ny legeplads.

Ellers kan campingpladsen tilbyde

  • Tre servicebygninger med brus og toiletter
  • Fælleskøkken med gaskomfurer, ovn og vaske
  • Vaskeri
  • Køkken med gasblus, ovn og vaske.
  • Fællesgrillrundt omkring på campingpladsen
  • Legeplads med hoppepude
  • Indendørs legerum til mindre børn.
  • Fodbold- og volleyballbane
  • Udlejning af cykler

Hundige Strand Familiecamping
Inden i Fælleskøkkenet. Velholdt og hyggeligt.

Hundige Strand Familiecamping
Også Servicebygningerne fremstår moderne og velholdte

Hundige Strand Familiecamping tilbyder også udlejning af campinghytter. Der er otte kategori 3 hytter på campingpladsen. To af disse har 4 sengepladser og seks af hytterne af i alt seks sovepladser.

Hundige Strand Familiecamping
Kategori 3 hytterne på Hundige Strand Familiecamping

Alle hytter er udstyret med dyner og hovedpuder. Endvidere er der fuldt udstyret køkken med kogeplader, køleskab og kaffemaskine. Der er ikke indlagt vand i hytterne, men der er en vandpost meget tæt på hytterne. Børnestole og -senge kan lånes uden beregning

Man drukner ikke i aktivitetstilbud på Hundige Strand Familiecamping. Her er en legeplads til børnene og stranden kun 600 meter borte. Udover dette tilbyder campingpladsen kun ro og afslapning til hele familien. Der er heller ikke behov for mere, for med en beliggenhed, der gør at man kan komme til byer som København , Roskilde og Køge inden for 30 minutter, er der rigeligt at tage sig til der.

Hundige Strand Familiecamping
Lige uden for indkørslen til campingpladsen er der flere restauranter og butikker

Hundige Strand Familiecamping er åben hele året. Man skal dog være opmærksom på at i perioden 1/11 til 31/3 er pladsen kun åben ved bestilling på forhånd via email.

Links:
Hjemmeside: Hundige Strand Familiecamping
Send til Facebook  

Prøv også at læse disse indlæg