Annonce (læs mere efter annoncen)

Steensgaard princip landbrug – en spændende og smagfuld oplevelse

af Poul H.
Spiseriet på Steensgaard princip landbrug

Sommerferien er ved at være slut, for de fleste. Men campister er jo kendte for at forlænge sæsonen med så mange weekender som muligt. Det kunne være en anledning til at besøge nogle af de vigtige seværdigheder her hjemme i Danmark.

 

Vi elsker at finde små listige steder rundt i landet. Bevares Rundetårn, kan vel også være spændende – men der findes så meget andet.

Et af årets fund er Steensgaard princip landbrug. Her er oplevelser for store og små, både for øjnene og for ganen.

Annonce (læs mere efter annoncen)

Steensgaard er økologisk og det at være et principlandbrug, betyder at alt til gårdens produktion, produceres på gården. Her tilkøbes ikke gylle fra andre landbrug. Læs mere om værdikæden her: http://www.steensgaard.dk/vaerdikaeden/

Grisebasser på markenGrisebasser på marken

Grisene går på græs. De roder og gøder jorden og foldene flyttes jævnligt, til glæde for grisene og jorden.

Forårs lamForårs lam

Fårene derimod, går og græsser på engen, skønt idyllerisk, med et ny renoveret åløb. Det ser absolut ud til at lammene nyder tilværelsen – ganske uvidende om at de skal være et af spisehuset´s lækkerier senere på sæsonen.

 Den flotte hovedbygningDen flotte hovedbygning>

Steensgaard ruten er en anlagt rute, hvor man kommer rundt på gården, forbi grise, får og flere af gårdens andre dyr. På turen ser vi også lige hovedhuset. Steensgaard er et 700 år gammelt gods, med et jordtilliggende på 900 hektar – alt sammen dyrkes nu økologisk. Her er 500 hektar under plov, som det hedder. Resten er skov og udyrkede arealer.

Guiden Steensgaard rundtGuiden Steensgaard rundt

Det er nye tider på det gamle gods. Den store gårdsplads var ved at blive lagt om til en kæmpemæssig køkkenhave. Lige nu er her garanteret flot og frodigt. Det kan man se lige nu sidst på sommeren. (håber vi selv finder tid til et besøg) Spændende og godt tænkt projekt.

Imponerende gårdspladsImponerende gårdsplads

Steensgaard ligger jo på Sydfyn, tæt på Faaborg, med grønne bølgende marker hvor du end kigger hen. Fra Spiseriet er der udsigt over marker og de græssende køer.

Flot udsigtFlot udsigt

Hele gårdens animalske produktion, går gennem Spiseriet, som ud over en hyggelig restaurant, også indeholder et slagteri. Her forædles kødet til lækre specialiteter.

Velkommen i SpiserietVelkommen i Spiseriet

Overalt på Steensgaard kæles der for detaljerne. Med f.eks. stressfri slagtning, det kan du læse meget mere om på hjemmesiden. Lækre pålægspølser- helt uden tilsætningsstoffer og konserveringsmidler. Her bruger man gamle slagteteknikker, der sikrer os som forbrugere at vi får kvalitet for alle pengene.

 Så er der disket op med lækkerier Så er der disket op med lækkerier

Hver enkelt stykke pålæg er simpelthen en nydelse og her er mange varianter at vælge imellem.

Spiseriet har åbent onsdag til lørdag. I butikken kan du købe gårdens produkter, spise lidt frokost, eller fredag og lørdag aften spise dagens ret. Det anbefales at bestille bord.

En af de tiltag man har taget på Steensgaard er at de har lavet deres egen underjordiske modningshus. I modningshuset laves knoglemodnede skinker som hænger i 2 år før de er spiseklare – vi kender det bedst som luftørret skinke fra vacumpakningerne i Rema. Men så hører sammenligningen også op. Det her er bare så lækkert.

Skinke modnet i to årSkinke modnet i to år

Skulle du få lyst til at købe en hel skinke som den på billedet herover, må du lige huske at tjekke saldoen på dankortet. Prisen er nemlig kr. 3999 men bare rolig, det kan også købes i tynde skiver 🙂

Det er en superfin oplevelse at besøge Steensgaard princip landbrug. Vi kommer gerne igen. Husk at tjekke deres hjemmeside, her holdes jævnligt events, som f.eks.
Lørdag den 27. august: Den Store Syltedyst & Høstfest på Steensgaard – Fri entré

Ikke et ondt ord om Rundetårn, men det her det er Kultur i fineste klasse.

Biodiversitet i skoven :-)Biodiversitet i skoven 🙂

Annonce (læs mere efter annoncen)

Drømmer du om din egen autocamper?

Drømmer du om det frie liv på landevejen i din egen autocamper kan det godt lade sig gøre inden sommer. DanCamper i Horsens har et stort udvalg af nye og brugte autocampere.

Læs mere her >>>


Prøv også at læse disse indlæg