Tivoli 2013: Fredagsrock program 2013

af Bjarne Søby
Nabhia som optrådte i forbindelse med afsløringen af årets Fredagsrock program (Foto: Agnete Schlichtkrull)

For 17. år i træk afslører Tivoli årets Fredagsrockprogram, der i år vægter flere unikke koncerter og særlige venues, så gæsterne kan se frem til et program, der tæller fra popikonet Thomas Helmig over amerikanske Thirty Seconds til elektrorockbandet VETO. 25 år med Dansk Rap fejres med en kavalkade af folk fra Mc Einar til L.O.C.

Sidste års Fredagsrock Festival har fået vokseværk og udvides med flere scener og med over 30 nye bands.  Den 12. april lægges der ud med hiphop-bandet Specktors kl. 22, som er den første ud af 24 Fredagsrock koncerter.

Fredagsrock blev besøgt af 400.000 musikfans i 2012. Årets program fortsætter derfor linjen med at invitere til musikalske oplevelser med kendte bands og solister samtidig med, at der i år yderligere er sat mere plads af til Tivoli-koncerter, hvor de optrædende kunstnere laver noget helt særligt for publikum på Plænen.

Fest med masser på hjerte Danske fans af rockbandet Thirty Seconds To Mars med den karismatiske forsanger og skuespiller Jared Leto kan se frem til gruppens første besøg i Haven. Der bliver koncerter med Nik & Jay, Outlandish, dobbeltkoncerten med Nabiha og Shaka Loveless, der alle på hver sin måde er garant for en fest. Navne som Love Shop, Orgi-E, og dobbeltkoncerten med Fallulah og Maria Key trænger sig også på med progressive rockoplevelser på hver sit felt. Koncerten med The Raveonettes og Sort Sol skal nok også trække søm og fans i tusindtal.

Nye tiltag og en-dags-festival med vokseværk Tivoli har gennem årene givet plads til nyere bands, der med en optræden på Plænen kunne træde et trin længere frem i udviklingen. Sidste år blev Fredagsrock Festival med en række unge talenter for første gang afviklet. I år bliver Festivalen udvidet til 30 bands. Som noget nyt etableres en række nye scener rundt om i Tivoli herunder Skærsilden. 25 år med Dansk Rap fejres også, hvor alle de store danske rap- og hiphopartister fra flabede MC Einar til den hudløst ærlige L.O.C. samles på én scene.

Gode gensyn De danske popikoner TV-2 som har udfordret sig selv, hvor de skal spille 100 af deres bedste sange fra bagkataloget fordelt på 6 koncerter, afslutter eksklusivt deres projekt med hits og genhør på Plænen. Men også Tina Dickow, Sanne og Sebastian Band, der bl.a. bakkes op af Alberte og Lis Sørensen kan se frem til magiske sommeraftener, hvor tusindvis af fans synger med, når de indtager Københavns ukronede open air nationalscene på Plænen.

Programchef i Tivoli Rune Erbs Ledet siger: ”Med årets program understøtter vi linjen fra sidste år, om at præsentere unikke koncerter i unikke rammer og for et unikt publikum. Jeg ser det også som en pligt, at vi som en af Danmarks ældste og største kulturinstitutioner er med til at bevare og udvikle musikken i alle dens nuancer og niveauer.  Med Fredagsrock Festivalen bidrager vi og tager medansvar for udviklingen i det danske vækstlag, hvor vi præsenterer mere end 30 bands og solister i nye rammer herunder i forlystelsen Skærsilden. Jeg er også stolt over, at vi har samlet de mest markante danske hiphop-musikere, for at fejre rappens uofficielle 25 års jubilæum.”

FREDAGSROCK Program 2013

APRIL

12. april: Specktors

19. april: Electric Lady Lab + Svenstrup & Vendelboe

26. april: Rasmus Thude + Noah + Christopher

MAJ

03. maj: Love Shop

10. maj: Fredagsrock festival 2013

17. maj: TV-2 24. maj: Sebastian Band – fuld af nattens stjerner

31. maj:Sanne

JUNI

07. juni: Private

14. juni: Nabiha + Shaka Loveless

21. juni: Thirty Seconds To Mars (US)

28. juni: Editors (UK)

JULI

05. juli: The Afro-Cuban All Stars (CU)

12. juli: Fallulah + Marie Key

19. juli: Orgi-E

26. juli: Outlandish

AUGUST

02. august: The Raveonettes + Sort Sol

09. august: Thomas Helmig

16. august: Nik & Jay

23. august: Mads Langer

30. august: Tina Dickow

SEPTEMBER

06. september: Dansk Rap – 25 år

13. september: Christian Hjelm + Søren Huss

20. september:  VETO + The Floor Is Made Of Lava

Links:
Relevante Link(s) : Tivoli

 

 

 

 

 

 

Prøv også at læse disse indlæg