DCU Camping Kollund – En Sønderjysk perle

af Ann Karina
DCU kollund 01

DCU Camping Kollund ligger i det smukke Sønderjylland tæt på den dansk/tyske grænse og med udsigt til Flensborg Fjord. DCU Camping Kollund ligger smukt anlagt på et let skrånende tærren. Der er fjordudsigt fra rigtigt mange af pladsens enheder.

Det første indtryk man får når man kører ind på pladsen er, at her har vi med en velordnet plads at gøre. Der er blomster i krukkerne og der er ryddeligt og pænt uden affald der ligger og flyder.

DCU Camping Kollund
Udsigten fra enhederne er rigtig flot

DCU Camping Kollund
Her er udsigten fra vores enhed

Når man så træderi nd i den kombinerede reception og butik fortsætter det gode indtryk. Her bliver man mødt af en smilende lejrchef, Thomas, der byder en velkommen. Selv om det var tæt på lukketid – ca 20.45,  var der god til til en hyggelig snak om vejr og vind og pladsen.

Butikken har ikke det største udvalg, men der er det mest nødvændige. Nu var vi der jo også lidt uden for højsæsonen så mon ikke der er mere fyldt op når pladsen tiksvarende er fyldt op med gæster.

DCU Camping Kollund
Her er det butikken

På pladsen hærsker en rigtig dejlig, hyggelig stemning. Pladsen få (der er kun 15) fastliggere er smilende og imødekommende og ikke bange for at lave lidt sjov med os rejsende. Alt sker med et glimt i øjet og smil på læben.

DCU Camping Kollund
Køkkenet er rigtigt meget brugt og da jeg kiggede forbi var der en rigtig hyggelig stemning

DCU Camping Kollunds servicefaciliteter er pæne og rene og ganske funktionelle. Der er køkken med gratis gasblus, varmt og koldt vand. Gode badefaciliteter igen med gratis koldt og varmt vand samt familierum, vaskeri og fælles TV stue/rum.

DCU Camping Kollund
Godt vaskeri med god plads

DCU Camping Kollund
Badefaciliteterne og der var masser af varmt vand – gratis

Campingpladsen har mange tilbud til børnene. Pladsen har en stor legeplads med stor hoppepude og flere legerdskaber. Der ud over er der 2 boldbaner, en minigolfbane samt en petanquebane. Der er også mooncarts til fri afbenyttelse. Minigolfbanen er rigtig flot.

DCU Camping Kollund
Flot stor legeplads til børnene

DCU Camping Kollund
Mulighed for minigolf

DCU Camping Kollund
Eller et spil Petanque

DCU Camping Kollund
Eller en tur i en mooncart

DCU Camping Kollund
den store boldbane

DCU Camping Kollund
Og den lille

Campingpladsen har ca. 170 enheder og 7 hytter. Heraf er 3 luksushytter med bad og toilet.

Man skal lige være opmærksom på at tærrenet er lidt skrånende, så det er en god idé at have nogle gode niveaukiler med i gaskassen eller bagage rummet.

DCU Camping Kollund

Pladsens flotte luksushytter er der 3 stk af

DCU Camping Kollund ligger lige op af en skov og stranden er hellere ikke lang væk. Ønsker man naturoplevelser er Flensborg fjord lige for ens fod. Her ligger bl.a. Gendarm Stien der helt klart er værd en spadsertur. Faktisk er man ikke længere væk end at man kan gå til Tyskland via Gendarm Stien på ca. 30 minutter.

Der er rigtigt mange andre spændende ting at tage sig til i området. Man kan tage en tur over grænsen og besøge f.eks. Flensborg med sit hyggelige bymiljø. På vejen hjem kan man tage et stop i Küpfermühle og derefter handle og proviantere lidt til resten af ferien i de mange grænsebutikker og supermarkeder.

Sønderborg med Sønderborg slot er hellere ikke langt væk. Gråsten slot og den smukke slotshave er  også tæt på. På Dybbøl Banke kan man også sagtens bruge nogle timer. Og som sagt, naturen i området er jo en seværdighed i sig selv.

På trods af at DCU Camping Kollund er en lidt atypisk campingplads da folk som regel kun bliver 1-2 nætter, er den præget at en hyggelig campingstemning.

Links:
Relevante Link(s) : DCU-Camping Kollund

Prøv også at læse disse indlæg