Aalborg Camping & Hytteø

af Bjarne Søby
Aalborg Camping & Hytteø

Netop som den hårde vinter var ved at slippe sit tag i Nordjylland, var vi på besøg på Aalborg Camping & Hytteø. Vi havde et ærinde i Aalborg og da campingpladsen havde vinteråbent, var det nærliggende for os at bo der.

Aalborg Camping & Hytteø er en smule anderledes end andre campingpladser, vi har besøgt. Udover camping og hytter, er der også et vandrehjem (Dan Hostel) på området. Der er fælles reception til både camping, hytter og vandrehjem. I Receptionen kan der bestilles morgenbrød og der er et lille udvalg af mad- og drikkevarer.

Som altid når vi skal besøge en campingplads, ringer vi i forvejen og bestiller plads. Det gjorde vi også i dette tilfælde, og fik at vide, at det ikke var nødvendigt at bestille plads. – vi skulle bare komme. De gjorde vi så, og vores overraskelse var lidt stor, da vi ankom til til campingpladsen og fik at vide, at det ikke var sikkert at der var plads til os. Men vi kunne jo se om vi kunne finde et sted at stille vores campingvogn. Det er ikke just den besked man ønsker at høre efter at have kørt ca. 450 km. fra Glostrup til Aalborg.

Aalborg Camping & Hytteø
Også på Aalborg camping så vi skader efter den hårde vinter

At der var kneben med plads, skyldtes ikke nogen stor belægning, men at sneen endelig var ved at smelte. Campingpladsens grusveje og græsplæner var så bløde, at vi ikke kunne køre campingvognen ind på nogle af de reglementerede enheder. Det er selvfølgelig ikke campingpladsens skyld, men vi synes nu godt at vi kunne have fået at vide, at der var kneben med plads pga. sneen, da vi ringede for at melde vores ankomst.

Aalborg Camping & Hytteø
Der stod blankt vand på gruseveje og græsplæner pga. af smeltende sne

Vi blev i stedet anvist plads på det asfalterede område mellem servicebygningerne. Dette var også det eneste sted på selve campingpladsen, der var ryddet for sne. Der var 3 andre campingvogne på det smalle område, og det tog lidt tid at få campingvognen på plads. Men det lykkedes at få campingvognen anbragt så både sikkerhedsafstand til de øvrige vogne blev overholdt, og at brandvejen blev holdt fri.

Aalborg Camping & Hytteø
Pga. sne blev vi anvist plads ved servicebygningen

Aalborg Camping & Hytteø har 250 enheder. Der er mulighed for el-tilslutning på alle enheder, men fra enkelte af enhederne, får man brug for ekstra lange el-kabler (over 25 m.) for at for tilsluttet strøm.

Halvdelen af campingpladsen er forbeholdt naturister. Denne del af campingpladsen er helt afskærmet fra den øvrige del af pladsen, og naturist-delen har tillige sin egen servicebygning.

Aalborg Camping & Hytteø
Naturistdelen er afskærmet fra den øvrige campingplads med et højt hegn og port.

Aalborg Camping & Hytteø er en 2-stjernet campingplads, og det kommer bl.a. til udtryk i servicebygningens størrelse i forhold til campingpladsen størrelse. Da der kun var 4 beboede campingvogne på pladsen, havde vi  selvsagt ingen problemer med at at komme til på toiletter og i brusebade. Men hvis pladsen er fyldt op, er ca. 13 toiletter og 10 brusebade ikke meget til 125 enheder. Køkkenet levede heller ikke helt op til dagens standard. Toiletter og bade var pæne og rene, og det varme vand er gratis.

Aalborg Camping & Hytteø
Mændenes baderum med nicher med håndvaske og 5 bruserum

Aalborg Camping & Hytteø
Fælleskøkkenet

Som gæst på campingpladsen, kan man gøre brug af alle faciliteterne på vandrehjemmet – herunder vaskeri, internet café, aktivitetsrum og tv-stue.

Aalborg Camping & Hytteø
Indkørslen til campingpladsen

Der er mange levende hegn af træer og buske på campingpladsen, så der vil være god læ om sommeren. Og selvom campingpladsen stod kold og frysende med nøgne træer og buske da vi besøgte pladsen, er vi ikke i tvivl om, at det er en grøn, frodig og hyggelig campingplads i foråret og om sommeren.

Aalborg Camping & Hytteø
Der skal nok ryddes lidt op på legepladsen inden sæsonen for alvor sætter ind

Aalborg Camping & Hytteø ligger lige ned til Limfjorden, og er nabo til en lystbådehavn. De 30 hytter ligger på deres egen lille ø, og campingpladsen ligger i naturskønne omgivelser. Der er ca. 3, 5 km. ind til Aalborgs centrum, og der går bus fra campingpladsen og ind til Aalborg flere gange i timen.

Aalborg Camping & Hytteø
Hytteøen

Netop beliggenheden er Aalborg Camping & Hytteø største aktiv. Man kan opleve ægte campingstemning midt i en dejlig natur, mens man kun er ca. 15 min. væk fra storbyens restauranter, butikker og nat- og kulturliv. Priserne er tilmed mere end rimelige. Vi betalte 160,- kr. i døgnet for 2 voksne, pladsgebyr og strøm – det er altså billigt.

Aalborg Camping & Hytteø
Fra indkørslen kan man se ned til lystbådehavnen

Links:
Relevante Link(s) : Aalborg Camping & Hytteø

 

 

Prøv også at læse disse indlæg