Biler i Bella 2010

af Bjarne Søby
Biler i Bella 2010


Biler i Bella er den største biludstilling på Sjælland, og der er rigtig mange biler at kigge på. Hertil kommer så en masse udstyr og motorcykler. Vi var med på pressedagen, og her er nogle indtryk fra udstillingen.

Egentlig tog vi på bilmesse for at får et overblik over, hvad der var af gode campingtrækkere på markedet. Med det opgav vi hurtigt – vi blev hele tiden distraheret af gimmicks og spændende og /eller flotte biler (og dem var der mange af).

Vi måtte derfor opgive vores fortsæt, og i stedet drev vi rundt på udstillingen, sludrede med mennesker, og nød de mange flotte biler

Biler i Bella 2010
Denne ‘bil’ er bygget af Lego. Håber ikke det er et varsel om fremtidens biler :o)

Men.. helt glemt vi ikke vores fortsæt. Nogle campingtrækkere fik vi da kigget på.

Biler i Bella 2010
Til sommer skal vi have en Renault Scenic som denne med på tur.

Biler i Bella 2010
Ikke en trækker, men en Danmarkspremiere fra Renault – Megane Coupé Cabriolet. Taget foldes sammen i bagagerummet. Bilen introduceres i Danmark i løbet af sommeren, og først der oplyses specifikationer og priser

Biler i Bella 2010
Kabinen er flot og helt holdt i sort.

Mazda havde også et par gode bud på den gode campingtrækker – nemlig Mazda 6 Advance Stationcar og Mazda 3 Premium Sedan. Begge modeller kan leveres med den stærke dieselmotor 2.2 DE.

Biler i Bella 2010
Mazda 3 Premium Sedan med 2.2 DE motor der yder 185 HK. Bilen må trække 1500 kg.

Biler i Bella 2010
Mazda 6 Advance Stationcar – også med 2.2 DE motor på 185 HK – må trække 1600 kg.

Der var mange gimmicks på biludstillingen. Alle knep gælder når gælder at tiltrække sig folks opmærksomhed.

Biler i Bella 2010
Ikke alle gimmicks havde 4 hjul. Dette luftskib fløj rundt omkring Bilias stand.

Men gimmicks har ændret karakter. De let-påklædte piger er stort set væk. Vi så kun to stande, hvor man brugte piger som blikfang. Begge steder nærmest lettede pigerne og stillede sig i positur, når man nærmede sig med et kamera. Lidt komisk, lidt tragisk og meget kliche. De så begge nærmest skuffede ud, da jeg bad dem om at gå til siden, så jeg bedre kunne fotografere bilen bag dem.

Men der var andre – og langt mere spændende gimmicks.

Biler i Bella 2010
Kunstneren Per Hillo dekorerede denne Mini med kunst. Tro mig – den var super flot.

Biler i Bella 2010
Hos Shell kunne man prøve at se hvor langt man kunne køre på en liter benzin. Det var rigtige biler, man kørte i, og via en computerskærm, fik man oplysninger om hastigheder, rødt lys m.m.

Nå – men tilbage til campingtrækkerne. Honda har også et bud på en campingtrækker. Det er en Civic med en benzin-motor på 1,8 liter, der yder 140 HK. Benzinmotorer har generelt ikke det samme bundtræk og moment som en dieselmotor, og brændstoføkonomien er noget højere. Men der er stadig folk, der sværger til benzinmotorer, så derfor en den med her. Bilen må trække 1.400 kg.

Biler i Bella 2010
Honda Civic 1.8 Sport

Biler i Bella 2010
Honda Civic 1.8 Sport har et kæmpe bagagerum

Biler i Bella 2010
Bagsædet kan klappes op, så der bliver plads en lille cykel, et stort fladskærm-tv eller lignende. Bagsædet kan selvfølgelig også klappes ned, så man får et endnu større bagagerum.

Skoda Superb blev kårets som årets campingtrækker af DCU. På Skoda’s stand så vi denne Skoda Superb Combi Elegance 2.0 TDI CR DSG DPF (hvorfor skal nogle biler bare have alt for lange navne?). Denne model var udstyret med en dieselmotor på 170 HK, og bilen må trække 1.800 kg.

Biler i Bella 2010
Skoda Superb Combi Elegance 2.0 TDI CR DSG DPF

Listen over udstyr er længere end bilens navn, og omfatter bl.a. Bi-Xenon lygter, parkeringssensor, dæktrykskontrol, soltag m.m..

Biler i Bella 2010
Skoda Superb har flot interiør i kabinen

Biler i Bella 2010
En god detalje i Skoda Superb Combis store bagagerum. Der er skinner m.m. til fastgørelse af bagage.

Selvom der varsles trange tider for de store SUV’er, så var der alligevel en del af dem med på udstillingen i Bella.

Biler i Bella 2010
Hundai havde Danmarkspremiere på den nye ix35. Den kan leveres med både diesel- og benzinmotorer. Bilen forventes introduceret i løbet af foråret, og derfor kendes prisen endnu ikke.

Biler i Bella 2010
Førerkabinen i Hundai ix35

Også Kia havde en danmarkspremiere med på Biler i Bella 2010 – nemlig den nye Sorento. Den har fået en mindre stiv undervogn, og føles nu mere som en personvogn under kørsel. Til gengæld må den ikke trække helt så meget som tidligere – kun 2.200 kg.

Biler i Bella 2010
Kia Sorento 2010 – 2.2 liter dieselmotor på 197 HK med aut. 4×4

Biler i Bella 2010
Førerpladsen i den ny Sorento

Og når vi nu alligevel er i gang med de store biler, så lad os da lige tage Land Rover og Range Rover med.

Biler i Bella 2010
Range Rover Sport til over en million på hvide plade. Uhørt luksus på 4 hjul

Biler i Bella 2010
Køreegenskaberne i Range Rover Sport indstilles elektronisk på drejeknappen nederst i billedet. Her vælger man f.eks. sne, sand eller mudder. Herefter indstilles undervogn, affjedring og kraftfordeling automatisk. Detaljerne i den aktuelle indstilling kan aflæses på multi-displayet i midterkonsollen

Biler i Bella 2010
Land Rover Discovery 4 TDV6 må trække 3.500 kg.

Biler i Bella 2010
Discovery 4 har 7 sæder. Der er forbavsende god benplads og siddekomfort ved de bagerste sæder

Ingen biludstilling uden en stribe sportsvogne som de færreste af os har råd til, og som er fuldstændig uegnede som hverdagsbiler. Men de holder den indre drengerøv i live, og man kan næppe se på dem uden at se illusionen af sig selv bag rattet, og mærke andres misundelige blikke. Alle bilerne herunder giver dig muligheden for at miste dit kørekort på under 1.5 sek. i bymæssig bebyggelse.

Biler i Bella 2010
Lamborghini Gallardo LP 550-2 (4.200.000 kr.)

Biler i Bella 2010
Ferrai 458 Italia (4.400.000 kr.)

Biler i Bella 2010
Zenvo (pris ukendt)

Ann Karina faldt da også pladask for det italienske design og de hidsige farver. Det der med en bil, der signalerer; ‘Her kommer jeg’, tiltaler hende åbenbart. Hun blev på stedet forelsket i en Fiat 500 Barbie-edition, og var næsten ikke til at rive ud af bilen igen.

Biler i Bella 2010
Ann Karinas nye kærlighed – en Fiat 500 Barbie

Biler i Bella 2010
Interiøret er gennemfør…. pink.

Biler i Bella 2010
Faktisk minder den nye og moderne Fiat 500 meget om den gamle model fra 60’erne. Det er flot at Fiat har været tro mod originalen, da de relancerede modellen

På Biler i Bella 2010 var der rigtig mange klassiske biler (veteranbiler, om man vil). Faktisk var der så mange, at vi efterhånden holdt op med at kigge på dem. Men der var nu lige et par stykker, der fortjener at komme med her.

Biler i Bella 2010
Austin Healey 3000 MKI fra 1960

Biler i Bella 2010
Jaguar XK 150 S fra 1657

Der tales mere og mere om miljøvenlige biler, og på biludstillingen var udstillet flere af de såkaldte hybridbiler – dvs. biler, der kan køre både på el og benzin/diesel.

Biler i Bella 2010
Volvo’s bud på en hybridbil. Den ligner en alm. Volvo, men….

Biler i Bella 2010
Ved forhjulet sidder der et stik så man kan lade bilen op derhjemme

Biler i Bella 2010
Og ved baghjulet sidder der et større stik, til opladning ved dertil opstillede standere i byerne

Biler i Bella 2010
Honda’s bud på en hybridbil hedder Insight 1.3 Comfort. Den har en benzinmotor på 88 HK og en el-motor på 14 HK. Og den må trække…. ingenting.

Hvor en bil er en meget relevant ting for en campist, så er camping ikke nødvendigvis særlig relevant for en bilist. Og vi så da heller ikke meget til emnet camping på udstillingen. Men lidt havde der da sneget sig med ind.

Biler i Bella 2010
Denne Honda var imponerende med sidevogn og anhænger. Det ville være sjovt hvis man en dag fik mulighed for at tage på campingtur med sådan et træk

Biler i Bella 2010
Dette design studie med en Mini som trækker foran en noget ombygget campingvogn, skabte mange nysgerrige blikke

Biler i Bella 2010
Campingvognens ene væg kan lægges ned og fungerer dermed som en terrasse. Der er masser af plads inde i campingvognen – det burde der også være, når alle skabe, køkken og toilet er taget ud 🙂

 

 

Prøv også at læse disse indlæg