Annonce (læs mere efter annoncen)
Isabella Buddy

Frigård Camping

af Bjarne
Image

I et af Danmarks fjerneste hjørne finder man noget af den dejligste natur som landet har at byde på. Og her – lige over Flensborg Fjord – ligger Frigård Camping.

Frigård Camping er en af TopCamps campingpladser. Den ligger i udkanten byen Kollund – ca. 3. km. fra Kruså.  Campingpladsen ligger mellem skov og mark i et fredfyldt og meget naturskønt område.

Den korte afstand til Kruså, betyder også kort afstand til gode indkøbsmuligheder i Tyskland. Udover grænsehandel, er indkøbscentrene Citti Park  og Förde Park et besøg værd.

Frigård Camping er en stor campingplads – endda meget stor. Men den er inddelt i sektioner, så den virker ikke sådan. Pladserne er af en rimelig størrelse og plane, og der er strøm på alle pladser. Der er rimeligt læ på de fleste pladser, da campingpladsen er opdelt med hække og anden form for levende hegn. Vejene på campingpladsen er enten belagt med asfalt eller grus.

Annonce (læs mere efter annoncen)

Der er flere servicebygninger på campingpladsen. De er flotte, rene og velholdte. Her i 2007 opføres en ny servicebygning på pladsen, som erstatning for en af de ældre servicebygninger. Der er ikke så meget meget at sige om faciliteterne på campingpladsen. Der er alt, hvad man kan forvente af en moderne campingplads – herunder trådløst internet.

Frigård Camping er et glimrende udgangspunkt for en masse seværdigheder i Sønderjylland. Bl.a. kan nævnes:

  • Gendarmstien
  • Grænseruten
  • Frøslevlejren
  • Gråsten slot
  • Danfoss Universe
  • Dybbøl
Image

Der gøres meget for børn på Frigård Camping. Der er flere store legepladser og en dejlig swimmingpool. Og igen – alt er velholdt og rent. I udkanten af campingpladsen ligger ’Hullet’. En stor udgravning hvor de mere støjende aktiviteter fandt sted. Dette er en genial ide. Her kan der leges vildt, uden at genere campingpladsens gæster. Om aftenen, var Hullet samlingssted for mange teenagers.

Image

Men det vi hæftede os mest ved, var Frigård Campings temauger med aktiviteter for børn og unge. Mens vi var der, var der Western uge. Så der red cowboys rundt på campingpladsen, der var vilde jagter på skurke og indianere, snobrødsbagning, linedance og meget mere.

Image

Frigård Camping havde endvidere ansat Joan – en pensioneret pædagog – til at skabe aktiviteter for børn. Hun sørgede for nye, daglige aktiviteter for alle pladsens børn med en iver og et engagement, vi kun kan beundre.

Image

Der var også aktiviteter for de voksne gæster på campingpladsen. Der var levende musik flere gange om uge på torvet foran receptionen. Det udviklede sig som regel til en slags asfaltbal, hvor folk hyggede sig, kom hinanden ved og snakkede og dansede.

Image

Stemningen var rigtig god på Frigård Camping.  Som tilrejsende campister, har vi ofte haft det svært med at komme på talefod med en campingplads fastliggere. Men sådan havde vi det bestemt ikke på Frigård Camping. Efter blot et par dage, var vi integreret blandt fastliggerne i det område, hvor vi boede. Her kom man hinanden ved, hjalp hinanden og passede på hinanden. Vi lærte mange dejlige mennesker at kende der.

Image

Et enkelt hjertesuk skal vi dog tage med her. De mange teenagers på campingpladsen, virkede som en magnet på lokale unge fra Kollund og omegn. Dette medførte noget uro om natten på torvet foran receptionen og i Hullet. Men – når det er sagt – så havde vi en pragtfuld tid på Frigård Camping. Og vi vil helt sikkert besøge campingpladsen igen.

Annonce (læs mere efter annoncen)

Prøv også at læse disse indlæg