Handicap ingen hindring for badning på Langeland

af Ann Karina

Fra onsdag den 3. juni bliver det lettere for alle medfunktionsnedsættelser at bade på Langeland. Feriepark Langeland – Emmerbølle Strand Camping invier nemlig en ny 50 meter lang badebro og en 35 meter lang rampe, der er blevet mærket af FTA Foreningen Tilgængelighed for Alle og dermed lever op til alle minimumskrav om tilgængelighed fra mennesker med funktionsnedsættelser. 

Kombinationen, god strandadgang og god vandadgang, der endnu ikke er særlig udbredt i Danmark, betyder at gæster med funktionsnedsættelser nu ikke blot kan nyde sandet, men også komme en tur i vandet på Langeland. Projektet er kommet i stand gennem et unikt offentlig-privat samarbejde mellem Langeland Kommune, Handicaprådet, DH-Langeland (den lokale handicaporganisation), LAG-Langeland (EU`s landdistriktspulje) og ejeren af Feriepark Langeland Michael Rasmussen og dennes far Knud Rasmussen.

Broen ejes af Feriepark Langeland, men den er placeret lige uden for campingpladsen, med offentlig adgang direkte fra offentlig parkeringsplads. Der er udlån af kørestole, der kan tåle at køre ad rampen ud i vandet. Indvielsen af broen sker samtidig med at Emmerbølle Strand får det Blå Flag for første gang.

Ferieparken kan i forvejen kalde sig Danmarks mest handicapegnede campingplads. I 2007 blev pladsen den første campingplads i Danmark, der kunne skilte med opfyldelse af minimumskravene til tilgængelighed for alle syv handicapgrupper.

Sekretariatsleder i FTA Ulla Kramer er fuld af lovord over ambitionerne på Langeland.

Foreningen, der arbejder for at alle skal have nem adgang til feriesteder, forlystelser, museer og restauranter, har siden 2003 registreret godt 400 virksomheder i Danmark. Og Ulla Kramer påpeger, at det ikke alle steder behøver at koste alverden for virksomhederne at forbedre tilgængeligheden.

“Når man bliver registreret og mærket får man samtidig en masse måder at arbejde med tilgængeligheden på. Ofte handler god tilgængelighed om de helt små ting, der kan klares over det almindelige vedligeholdelsesbudget”, siger Ulla Kramer.

Links:
Hjemmeside: Feriepark Langeland

Pressemeddelelse

Prøv også at læse disse indlæg