Hvad står der i stjernerne?

af Bjarne Søby
Active Image
Alle ved at campingpladser tildeles mellem 1 og 5 stjerner. Men hvad betyder stjernerne egentlig? Og hvad bestemmer hvor mange stjerner en campingplads får tildelt?

Stjernerne tildeles på grundlag af Campingrådets klassifikationssystem. Hvert år besøger Campingrådets konsulenter alle de godkendte campingpladser – uanmeldt! Og på baggrund af disse besøg bestemmes klassificeringen. Dvs. hvor mange stjerner en campingplads får tildelt.

Her kan du læse hvilke kriterier, der ligger til grund for stjernerne. 

Image

En stjerne

Der føres et dagligt tilsyn med pladsen af en lejrchef. Ved receptionen er der opsat opslagstavle med oplysninger om: ordensregler, gældende takster, pladsens klassifikation, lejrchefens træffetid, -sted og tlf. Der er installeret min. en bruser, omklædning under tag og alle toiletter er vandskyllende.

To stjerner

Der er tilsyn fra kl. 08-20 fra d. 20.6. – 20.8. Der er min. en bruser pr. 25 enheder. Køkkenet har min. et kogested pr. 50 enheder og adgang til varmt vand fra hane. Min. 25 % af pladsens enheder kan forsynes med el fra eget stik. Der er legeplads.

Tre stjerner

Lejrchefen er ansvarlig døgnet rundt fra d. 20.6. – 20.8 i højsæsonen. Pladsens indkørsel skal være afspærret med bom e. lign. mellem kl. 23-07. Alle håndvaskene har varmt og koldt vand. Puslerum, min. et familiebaderum pr. 100 enheder. Der er særlige borde til rensning af fisk. Legeplads og opholdsstuer. Min. 70 % af pladsens enheder kan forsynes med el fra eget stik.

Fire stjerner

Receptionen er åben fra kl. 08-22 i perioden fra d. 20.6.-20.8. Der kan betales med min. to anerkendte kreditkort. Butik med nødvendighedsartikler og madvarer fra kl. 08-22 i højsæsonen. Min. 90 % af pladsens enheder er min. 100 m². Der er et selvstændig teltslagningsområde og cykelstativer. Puslerum, min. en bruser pr. 17 enheder. Familiebaderum for hver 75 enheder. Handicapegnet. Der er legepladser, boldbane, opholdsrum med TV. Min. 80 % af pladsens enheder kan forsynes med el fra eget stik.

Fem stjerner

Stor reception og velassorteret butik, der er åben fra kl. 08-22. Alle enheder er min. 100 m² eller 120 m² plus komfortpladser. Der er adskilte toilet- og vaskeafdelinger. Særskilte sanitetsafdelinger for børn. Familiebaderum til leje. Køkken og indendørs spiseplads. Vaskeri. Der er legeplads, opholdsrum med TV. Min. 90 % af pladsens enheder kan forsynes med el fra eget stik, og en del har afløb for spildevand og direkte vandtilslutning.

Du kan læse mere på www.danskecampingpladser.dk

Prøv også at læse disse indlæg