Knuthenborg Park & Safari åbner portene den 26. april

af Ann Karina
Image

 

Lørdag den 26. april kl. 10 åbner Knuthenborg Park & Safari portene for en ny sæson for alle, som ønsker den ægte oplevelse af alverdens dyr helt tæt på. Der er flere nyheder i parken og naturligvis også Danmarks største naturlegeplads, der er et sikkert hit blandt alle de børn, som glæder sig til at løbe rundt i det fri og brænde en masse energi af.

Det er et sikkert forårstegn, når de afrikanske dyr bliver lukket ud på den store savanne i Knuthenborg Park og Safari. Og da girafkalvene Winnie og Kenya endelig kom ud på savannen, stjal de billedet med sjove krumspring og energiske løbeture!

 Zoolog, Lisbeth Høgh, chef for dyreafdelingen fortæller, at der er en fornuftig forklaring på Winnie og Kenyas krumspring. ”Når de to girafkalve løber rundt og gør mærkelige krumspring, som kun girafkalve kan gøre det, er det ikke kun for sjov, men også fordi små girafkalve i virkeligheden er byttedyr. Så når girafkalvene leger, træner de i virkeligheden til at blive gode til at løbe, så de kan undslippe rovdyrene på savannen, og det er giraffer faktisk ret gode til”.

”Det sjove var så, at da vi endelig lukkede girafferne ud på savannen, var det ikke kun girafkalvene, der sprang forårskåde rundt. Det gjorde de voksne giraffer også, og det er både et fantastisk og sjovt syn at se giraffer løbe. For selvom der er fart på, så foregår det hele i en slags slowmotion for de langlemmede dyr”, siger Lisbeth Høgh med et smil.

Alle har ventet på den lune luft og fast grund under fødderne
Det lune danske forårsvejr har ladet vente på sig, og derfor har det også først nu været muligt at lukke Knuthenborg Park & Safaris to girafkalve, Winnie og Kenya ud på den store savanne.
”Før vi kan lukke dyrene ud på savannen, skal de store områder på savannen være tørre, så vi kan køre ude med biler og få dyrene ind i staldene igen om aftenen” forklarer Lisbeth Høgh.

Image

Der er mange andre dyreunger på savannen netop nu
Girafkalvene er naturligvis ikke de eneste dyreunger på savannen. Der er også Elan-antiloper med kalve, og med lidt held kan man komme helt tæt på og opleve det fantastiske syn af dyreungerne, der springer rundt i hver sin retning det ene øjeblik for det næste sekund at græsse fredeligt ved siden af de voksne dyr, som om intet var hændt.
Det er ikke kun på savannen, at der er dyreunger, som hilser foråret velkomment. De brunhalsede kænguruer har også unger ligesom lemurerne, bavianerne, gederne og kamelerne. Så uanset, hvor man kigger hen, er foråret kommet til Knuthenborg Park & Safari.

Links
Knuthenborg Park & Safari

Pressemeddelelse / Foto: Knuthenborg Park & Safari

Prøv også at læse disse indlæg