Annonce (læs mere efter annoncen)
Ferie For Alle 2024

Assens City Camping

af Ann Karina
Image


På en tange med Assens Marina på den ene side, og en dejlig strand på den anden side ligger Assens City Camping. Vi var med til standerhejsning i april måned.

Egentlig hed campingpladsen Camping Willemoes, men har siden skiftet navn til Assens City Camping. Måske passer det nye navn bedre til pladsen, for campingpladsen ligger på havnen i Assens by.

Image
Campinghytter med hav og by i baggrunden. Assens City Camping ligger tæt på stort set alt.
  

Faktisk deler marinaen og campingpladsen en del af arealet på havnen i vintersæsonen. Man kan derfor opleve campingvogne og både på land side om side.

Image
Både og campingvognen side om side på den del af campingpladsen, der deler plads med Marinaen

Men beliggenheden er perfekt. Den ligger ikke længere væk fra Assens centrum, end at man kan spadsere derind. Den har Marinaen som nabo på den ene side, og en dejlig strand ud til Lillebælt på den anden side.

Image
Dejlig udsigt fra campingpladsen ud over Lillebælt

Assens City Camping har tre stjerner og er meget velholdt. Selvom servicebygningerne ikke er helt nye, så er de rene og funktionelle. Standpladserne er rimeligt store, og der er 8 hytter og en enkelt ferielejlighed på campingpladsen.

Image
Små, men hyggelige hytter
 

Desuden er der reception og butik på pladsen. Det er muligt at leje fiskerjoller og cykler på campingpladsen. Det er også muligt at leje skinnecykler. Tæt på campingpladsen ligger en nedlagt jernbane, og med en skinnecykel kan man køre en tur på skinnerne. En meget anderledes måde at opleve området på.

At campingpladsen ligger så tæt på Lillebælt giver gode fiskemuligheder. Man kan enten leje en jolle eller blot stå i strandkanten. Der er en udmærket fiskerenseplads på campingpladsen, hvor fangsten kan tilberedes.

Image
Legepladsen på Assens City Camping

Der er også en rigtig god legeplads på campingpladsen, og den obligatoriske hoppepude mangler da heller ikke. Der er adgang til stranden fra campingpladsen gennem en aflåst låge. Man skal bruge et magnetkort som nøgle for at kunne åbne lågen. Det sikrer dels at strandgæster ikke benytter campingpladsens faciliteter, men sikrer også at børn ikke forvilder sig ned på stranden. Magnetkortet bruges også til at åbne bommen ind til campingpladsen

Image
Stranden ved campingpladsen. Her er der gode muligheder for både badning og fiskeri

Det er en hyggelig campingplads. Ved et tilfælde kom vi netop som der skulle være standerhejsning. Der var en dejlig stemning blandt de fremmødte campister, og man kunne ligesom fornemme, at man hyggede sig i hinandens selskab. Assens City Camping kan da også prale af, af mange af deres gæster kommer igen år efter år. Faktisk er den person, der i sin tid skrev sig ind som campingpladsens allerførste gæst, først for nyligt hold op med at campere på pladsen – og det udelukkende pga. alderens trykken.

Image
Standerhejsning i april 2008

Som mange andre campingpladser i Danmark, var Assens City Camping også mærket af den megen regn i 2007. Der er derfor blevet drænet på de mest udsatte enheder. Igen et udtryk for, at lejrchefparret værner om deres campingplads. Vi var kun to nætter på Assens City Camping, og havde ikke særlig megen tid på selve pladsen. Det er vi lidt kede af, så vi har bestemt os for at komme tilbage senere på året. Det er en dejlig campingplads, og den ligger i et meget naturskønt område. Og vi glæder os især til en tur med de der skinnecykler.

Links
Assens City Camping

Prøv også at læse disse indlæg