Annonce (læs mere efter annoncen)
Isabella Buddy

Ny vandresti på Bornholm bringer dig tæt på smuk natur

af Bjarne Søby

Bornholmere og eventyrlystne vandrere fra ind- og udland kan godt begynde at snøre vandrestøvlerne. Nu er den nye vandresti Højlyngsstien på 67 km officielt indviet. Stien går tværs over Bornholm, og på vejen passerer stien nogle af klippeøens største naturattraktioner, herunder Hammerknuden, Slotslyngen, Rutsker Højlyng, Rø Plantage, Almindingen, Ølene og Paradisbakkerne.

– Naturen er for alle, og vi skal gøre det nemt at få del i den mentale medicin, som naturen giver os. Her er gode, sammenhængende stier afgørende for, at vi kan komme ud og opleve vores spændende natur. Højlyngsstien går på tværs af bisoner og borgruiner. Shelterpladser og strande. Rokkesten og urørt skov. Det er et af de konkrete resultater af sommerpakken og er det perfekte eksempel på et tiltag, der rækker langt ud over sommeren, siger miljøminister Lea Wermelin.

Højlyngsstien bliver til glæde for både de rutinerede langdistancevandrere og de, som blot ønsker at gå sig en kortere tur i noget af Bornholms smukkeste natur.

Sammensæt din egen vandretur

Højlyngsstien kommer til at starte og slutte ved Kyststien, den 120 km lange markerede vandrerute langs hele den bornholmske kyst, og dermed bliver der nu mulighed for at sammensætte meget lange, sammenhængende vandreture på Bornholm.

Annonce (læs mere efter annoncen)

– Med Højlyngsstien får Bornholm en ny vandrerute gennem nogle af vores mest oplevelsesrige landskaber og naturområder. Den nye vandrerute tværs over øen kan tiltrække vandrere fra nær og fjern hele året. Stien forbinder en stor del af de statslige og kommunale naturområder på Bornholm, som nu bliver meget nemmere at opleve i sin helhed, siger borgmester Winni Grosbøll, Bornholms Regionskommune.

Højlyngsstien giver også gode muligheder for at sammensætte kortere dagsture, da den forbinder mange af øens eksisterende, markerede vandreruter. På den måde kan stien også nå at gavne vandreturismen i efteråret.

Fakta om Højlyngsstien

Stiens 67 km forløber primært på grusveje og trampestier. Uden for Bornholms Regionskommunes og Naturstyrelsens arealer vil stiens forløb de fleste steder følge cykelvejene, og her vil der være nogle strækninger med asfalt. I Paradisbakkerne og Povlsker Plantage følger stien eksisterende vandreruter. Højlyngsstien passerer mange af Bornholms største attraktioner, bl.a. Opalsøen, Hammershus, Rokkestenen, Rytterknægten, Ekkodalen og Bisonskoven.

Der er gode muligheder for at overnatte primitivt undervejs langs stien, både i shelters, på primitive lejrpladser og i skovområder med fri teltning. Der er også en del toiletter og vandposter på ruten. Er man til lidt mere komfort, kan man bruge en af Bornholms mange campingpladser som base.

Se kort over Højlyngsstien på: https://udinaturen.dk/shelter/103426

Annonce (læs mere efter annoncen)

Prøv også at læse disse indlæg