Ribehøj Camping er camping for feinschmeckere

af Bjarne Søby
Karina Larsen, Carsten Kjær og Kaare Byskov har gennemført en total renovering af pladsens badeværelser

Luksusbadeværelser udstyret efter hotelstandard, opholdsrum i særklasse samt en gourmetrestaurant lige uden for campingvognen. Ribehøj mellem Ribe og Vejen rummer både natur og oplevelser, som man ikke finder på nogen som helst anden campingplads i Danmark.

Oplevelsesstedet Ribehøj mellem Ribe og Vejen har sat helt nye standarder for camping i Danmark. Mens andre pladser satser på faciliteter for eksempelvis børnefamilier, har Ribehøj mere end nogen anden dansk campingplads udviklet sig til camping for feinschmeckere.

Ribehøj har plads til 50 camping-enheder, hvoraf 30 har sø-udsigt, så alene pladsens størrelse gør den til noget eksklusivt. I den forgangne vinter har pladsens ejere, Karina Larsen, Carsten Kjær og Kaare Byskov, gennemført en total renovering af badeværelser, køkkenfaciliteter og fællesrum, så standarden minder om et bedre hotel.

– Vi har brugt lang tid på at designe konceptet, så materialer og farver er i harmoni med den flotte natur, der er på Ribehøj. Samtidig skal det se hyggeligt og indbydende ud og matche den uhøjtidelige stemning, der er hos os. Ribehøj skal kort sagt være ægte og autentisk, siger Karina Larsen og Carsten Kjær, der for 10 år siden overtog stedet efter Carstens far.

Ribehøj ligger 15 kilometer fra Ribe og rager så højt op i landskabet, at man i klart vejr kan se domkirken i Danmarks ældste by. Med søer, camping og restauration har lokalteten i mange år været et populært udflugtsmål for egnens beboere.

For nogle år siden blev restauranten omdannet til gourmetrestaurant, hvor man kun anvender de allerbedste råvarer og langt de fleste er fra lokale leverandører, hvor der er mulighed for at tjekke, at produktionen lever op til spisestedets høje krav.

Ribehøj har på den baggrund fået dette års legat på 25.000 kr. fra Brørup Landboforenings Fond: Legatet begrundes blandt andet med, at ejerne anvender egnens råvarer og forarbejder dem til gastronomi, så der skabes opmærksomhed og respekt for de gode råvarer fra egnens landmænd.

– Fra i år er alle aktiviteter i Ribehøj oppe på samme høje niveau, som kendetegner køkken og restaurant. Badeværelserne til vore campinggæster har rigtige håndklæder og er udstyret som et hotelbadeværelse, og hotelstandarden går igen i opholdsrum og køkkenfaciliteter. Det eneste, der adskiller Ribehøj Camping fra et ”rigtigt” hotel er, at her har gæsterne selv deres egen suite med i form af en campingvogn eller lejer en bjælkesuite eller et bjælkeværelse, forklarer Kaare Byskov.

ribehoej presse 080513 02Badeværelserne har rigtige håndklæder og er udstyret som et hotelbadeværelse

Helhedsoplevelsen med overnatning i suite og bjælkeværelser samt gourmetmad har vist sig at være særdeles populær. Det tog således kun halvanden dag at afsætte i alt 500 ophold, som Ribehøj netop har udloddet på Spotdeal, en internetmarkedsplads for læserne af landets store morgenaviser. Langt størsteparten af disse gæster kommer fra Sjælland.

Links:
Relevante Link(s) : Ribehøj Camping

Prøv også at læse disse indlæg