Frost versus komfortplads: 1 – 0

af Bjarne Søby

Vi har valgt at være sæsoncampister på Frigård Camping denne vinter. Vi har en Komfortplads med afløb til spildevand og tilslutning til byvand. Det er ren luksus, men desværre sætter frosten nu et foreløbigt stop for det.

Vi har trukket slanger til både afløb og byvand. Det har fungeret fint, at vi har ikke skulle fylde vand i vandtanken eller tømme spildvandstank i snart 3 måneder. Men det er slut nu. Frosten vinder hver gang.

Da vi er på camping, kan vi selvsagt ikke grave vores slanger til afløb og byvand ned i frostsikker dybde. Jeg tror at Frigård Camping ville blive pænt sure, hvis vi gjorde det. Slangerne ligger derfor på jorden, og når frosten nu sætter ind, vil de fryse og stoppe både vandtilførelse og afløb. Så derfor er der ny lukket for byvand, og afløbsslange afmonteret.

Så er det slut med byvandring ind i campingvognen

Så vores komfortplads er du lidt reduceret hvad komfort angår. Men vi kommer nu ikke til at mangle noget af den grund.

Annonce (læs mere efter annoncen)

Vi kan hente vand ca. 100 m. fra vores campingvogn. Og sålænge der er varme i campingvognen, har vi ikke nogen problemer med frosne slanger.

Komfortplads eller ej – vi har altid en vandkande med 🙂

Vi har sat en konisk spand under afløbet. Den er foldbar, og vi har den altid med på vores rejser – sommer som vinter. Det at spanden – eller baljen – er konisk, er faktisk ret vigtigt når det fryser. Skulle indholdet i spanden fryse til is, kan man nemlig altid for både vand og isklump ud når spanden er smallere i bunden end i toppen.

Vores spand/balje fylder ikke meget når den er klappet sammen

Men selvom frosten har sat en foreløbig stopper for komforten ved byvand og afløb, så der det nu stadig ret fedt med en komfortplads. Godt nok skal vi hente vand, men det er ok. Vi skal nemlig ikke gå så langt for at tømme spildevand. Vi kan tømme spildevandsspanden direkte i afløbet på vores enhed, så det er ret let og tager ikke megen tid.

Så er vi klar til frost. Byvandet er afkoblet og vi har en konisk balje under spilde

Så selvom frosten nu er sat ind, så hygger vi os stadig på campingpladsen. Vi skal hente vand og tømme spildevandsspanden, men det betyder ikke noget. Det er kun et spørgsmål om planlægning. Hovedsagen er, at vi er på camping, hygger os, og er sammen som familie.

Annonce (læs mere efter annoncen)

Så er det – IGEN – tid til at skifte fortelt!

Er du også træt af at skulle skifte fortelt to gange om året? Det behøver du ikke længere. Med et StandBy telt fra Svensk Telt, skal du aldrig mere brug tid på at skifte fortelt
Læs mere her >>>


0 kommentar
0

Prøv også at læse disse indlæg

Skriv en kommentar