Storebælt Camping og Feriecenter

af Ann Karina
storebaelt_0510_01

I slutningen af April 2010 kørte vi Sjælland Rundt og besøgte i den anledning Storebælt Camping og Feriecenter for en enkelt overnatning.

Storebælt Camping og Feriecenter er en af Danmarks nyeste campingpladser og har 3 stjerner. Pladsen er med i DK-Camp samarbejdet og er DCU samarbejdsplads, hvilket giver DCU medlemmer 15% rabat på deres ophold.

Storebælt Camping og Feriecenter har en meget unik beliggenhed i første parket til Storebæltsbroen. Beliggenheden gør, at uanset hvor på pladsen du befinder dig, er der den flotteste udsigt til en af verdens største broer.

storebaelt_0510_02
Her ses Storebæltsbroen i baggrunden. Alle pladser har mere eller mindre udsigt til Storebæltsbroen.

Pladsen er indhegnet og der udleveres bomkort der skal benyttes ved al ind og udgang fra pladsen. Man skal bruge det samme kort til både ud- og indgang ellers kommer man ikke ind igen.

storebaelt_0510_02
Der er høj sikkerhed på pladsen. Alle får udleveret nøglekort.

Campingpladsen åbnede i April 2003 og er en af de eneste campingpladser der er blevet bygget i Danmark de sidste 30-40 år. Lejrchef parret Lene og Flemming har ingen baggrund i campingbranchen. De er ikke selv campister, eller har tidligere været involveret i drift af en campingplads. De byggede pladsen ud fra hvordan de selv ville ønske en campingplads skulle være hvis de var campister.

storebaelt_0510_02
Lejrchef parret Lene og Flemming (foto: Storebælt Camping og Feriecenter).

Derfor ser du heller ingen fælles toilet eller badefaciliteter. Pladsen har seks sanitetsbygninger m/18 familiebaderum, deraf tre handicaprum og 36 toiletter. Disse bygninger er jævnt fordelt på hele pladsens areal. Alle enheder er komfortpladser på ca. 10 x10 meter og alle enheder har afløb, vand og strøm.

storebaelt_0510_02
En af de seks sanitetsbygninger.

På Storebælt Camping og Feriecenter finder du også 10 hytter. Alle med køkken, bad og toilet. Hytterne har plads til 6 personer og indeholder dobbeltseng med springmadras og køjer. De har et veludstyret køkken med køleskab, dobb. kogeblus, kaffemaskine, el-kedel og service. Der ud over er der fjernsyn, dyner og puder. Man skal selv medbringe sengelinned m.v., eller det kan lejes i receptionen.

storebaelt_0510_02
På Hyttevej finder du campingpladsens 10 hytter.

Pladsen har en masse at tilbyde uanset om du er barn eller voksen. For børn og barnlige sjæle er der alt fra det solopvarmede vandland, strand og stor legeplads til toget der kører rundt på pladsen flere gange dagligt. For de lidt mere eventyrlystne kan man deltage i fisketure eller sejlture på Storebælt eller man kan leje en båd eller en Beach-Boogie (bil). Når sulten så melder sig, har pladsen sin helt egen restaurant med både a la Carte menu og Dagens ret. Efter aftensmaden kan man så tage sig et spil minigolf på den 12 hullers minigolfbane.

storebaelt_0510_02
Det solopvarmede vandland der dog ikke var åbent da vi var på besøg

storebaelt_0510_02
Stranden, med Blåt Flag, ligger smukt for foden af Storebæltsbroen

storebaelt_0510_02
Den store flotte legeplads med hoppepuder, masser af legeredskaber og svævebane

storebaelt_0510_02
Villa Storebælt” – Hytten for de mindste

storebaelt_0510_02
Campingpladsens tog ” Camping Expressen” med flere daglige afgange.

storebaelt_0510_02
Café Bælt’stedet er campingpladsens egen restaurant. Her er også mulighed for selskabsarrangementer m.m..

storebaelt_0510_02
Minigolfbanen har 12 huller og er rigtig flot.

Campingpladsen har en lidt speciel historie. Lejrchefparret Lene og Flemming fortæller: ” Vi havde tidligere to firmaer – en vognmandsforretning og entreprenørfirma, som for Storebælt A/S etablerede et “nyt stykke Danmark” i det gamle svajebassin i Halsskov Havn, hvorfra bilfærgerne sejlede over Storebælt.” Og det er nettop her campingpladsen er etableret – på dette nye stykke Danmark, som de altså selv har været med til at etablere. Lene og Flemming har også selv bygget og designet hele pladsen.

storebaelt_0510_02
Det gamle færgeleje står der endnu. Nu er det en god fiskeplads for lystfiskere.

På grund af pladsens beliggenhed, er det en campingplads der er meget påvirket af vejr og vind. Blæser det, ja så blæser det også på campingpladsen. Der er ikke specielt god læ på pladsen. Dette af flere årsager. Et, gæsterne vil gerne se Storebæltsbroen og det ville store træer og buske forhindre. To, det er næsten umuligt at få noget til at gro i den sandede undergrund.

storebaelt_0510_02
Her var engang vand – nu er det en campingplads.

storebaelt_0510_02
Her ses den sandende undergrund på vores enhed. Buskene i baggrunden har ikke mange chancer.

Der er ligeledes en del trafikstøj fra Storebæltsbroen. Men, man kan vel hellere ikke forvente andet når man nu ligger så tæt på en bro hvor der i gennemsnit kører 24.000 biler over i døgnet.

De sanitære forhold på pladsen er helt i top. Det er rigtigt dejligt med alle de store baderum. Vi besøgte faciliteterne på forskellige tider af døgnet og der var altid pænt og rent. Og selv om pladsen var godt besøgt da vi var der, oplevede vi ikke på noget tidspunkt at stå i kø.

Køkkenfaciliteterne på pladsen vil jeg mene er lige i underkanten til en såpas stor plads. Man kunne måske ønske en køkkenbygning mere, da der også er temmelig langt til den ene der er hvis man er blevet placeret lidt i udkanten af pladsen.

storebaelt_0510_02
Pladsens eneste køkken. Jeg kan godt forestille mig at der er godt fyldt op omkring madlavnings og opvasketid.

Som jeg tidligere nævnte, har pladsen sin egen restaurant. Der er også her du finder pladsens lille butik. Der er ikke det store udvalg, men du kan købe det mest nødvendige. Det er ligeledes her du bestiller dit morgenbrød og din morgenavis – til udbringning. Ja, det er korrekt! Man kan bestille sin morgenbrød og morgenavis til at blive leveret direkte til ens campingvogn eller autocamper.

storebaelt_0510_02
Afslutningsvis et billede af et storslået stykke ingeniørarbejde.

Vi nød vores ophold på Storebælt Camping og Feriecenter. Ud over at være et godt udgangspunkt for udflugter på Vestsjælland er det en perfekt beliggende plads til et hurtigt stop på vejen nord- eller sydpå.

Links:
Relevante Link(s) : Storebælt Camping og Feriecenter

Prøv også at læse disse indlæg