Turen går til – Henne Strand Camping

af Lars Andersen
Indkørselen til pladsen, den er flot og indbydende, men også lidt kringlet især, hvis man har lidt større vogntog.

Årets påsketur skulle planlægges og flere pladser var oppe vende. I vores familie har den udfordring, at vi har en søn på 17 år og en datter på 9 år, så det er vidt forskellige behov der skal opfyldes, hvis vi alle skal få en god ferie.

Oprindelig var planen at vi skulle have været på skiferie til Østrig, men af forskellige årsager blev dette fremrykket til uge 6 og så var påsken pludselig ledig og så faldt valget på Henne Strand Camping og lad os bare slå fast med det sammen, her kommer vi igen, en super plads som kan opfyldes vores behov for hele familien. Samtidig har pladsen alt det luksus man kan komme i tanke, er ikke for stor, så selv mindre børn kan stadig kan finde rundt.

Normalt plejer luksuspladser tit at være lig med mega-pladser og herigennem mister de den personlige betjening som mange godt kan lige, dette er ikke tilfældet her, det er ejerne Tina og Peder man møder i receptionen. På positivlisten tæller også den nærmest ligger nede i Henne Strand by, så her kan shopping genet også luftes uden, at man behøver at starte bilen.

Receptionen og indgang til vandland – i øvrigt skulle det efter sigede være det første opførte på en dansk campingplads og på åbningsdagen var der en lang kø ned af hovedgaden for at komme ind.Receptionen og indgang til vandland – i øvrigt skulle det efter sigede være det første opførte på en dansk campingplads og på åbningsdagen var der en lang kø ned af hovedgaden for at komme ind.

Påsken faldt tidligt i år og vinteren havde ikke helt sluppet sit tag, så om aftenen blev du mødt af denne flotte vand/is fontæne med lys på toppen.Påsken faldt tidligt i år og vinteren havde ikke helt sluppet sit tag, så om aftenen blev du mødt af denne flotte vand/is fontæne med lys på toppen.

Peder bag i receptionen og sammen med hans hustru Tina, er de anden generation på pladsen. Peder fortalte inden de fik lov til at overtage pladsen fra Tina´s forældre skulle de stå i ”lære” i 5 år, hvor de skulle stå for alt lige fra rengøring af toiletter samt alle de andre arbejdsopgaver, man har som pladsindehaver, så de var klar over hvad de gik ind til.Peder bag i receptionen og sammen med hans hustru Tina, er de anden generation på pladsen. Peder fortalte inden de fik lov til at overtage pladsen fra Tina´s forældre skulle de stå i ”lære” i 5 år, hvor de skulle stå for alt lige fra rengøring af toiletter samt alle de andre arbejdsopgaver, man har som pladsindehaver, så de var klar over hvad de gik ind til.

Indgangen til badelandet, med skohylder til udendørs sko.Indgangen til badelandet, med skohylder til udendørs sko.

Vandlandet er ikke kæmpe stort, men er hvad der skal være til en dukkert. Lille bassin til de mindste, rutsjebane, 2 jacuzzis samt sauna.Vandlandet er ikke kæmpe stort, men er hvad der skal være til en dukkert. Lille bassin til de mindste, rutsjebane, 2 jacuzzis samt sauna.

Oppe i venstre hjørne kan ses pladsens gym studio, her tilbyder pladsen lektioner i yoga, flow, pump, bosu og core træning. Desuden tilbydes også børnefitness, super ide. I hele taget gør pladsen meget ud af motion med morgenløb højsæsonen samt hellige dage og weekender.Oppe i venstre hjørne kan ses pladsens gym studio, her tilbyder pladsen lektioner i yoga, flow, pump, bosu og core træning. Desuden tilbydes også børnefitness, super ide. I hele taget gør pladsen meget ud af motion med morgenløb højsæsonen samt hellige dage og weekender.

Vandlandet råder over 2 jacuzzis, der er rigeligt store.Vandlandet råder over 2 jacuzzis, der er rigeligt store.

Saunaen – inkl. badetøj at forstå. En ting der faldt mig ind var hvor fint badelandet stadig var, når man tænker på hvornår det var bygget, vi har tidligere været på nogle pladser, hvor badelandet virkede nedslidt og dårligt vedligeholdet.Saunaen – inkl. badetøj at forstå. En ting der faldt mig ind var hvor fint badelandet stadig var, når man tænker på hvornår det var bygget, vi har tidligere været på nogle pladser, hvor badelandet virkede nedslidt og dårligt vedligeholdet.

Fine omklædnings forhold og lidt atypisk, hænges tøjet på en bøjle og tages med ind i badelandet. Egentlig ok, da man er fri for at skulle have små mønter skab og mange gange er de gået i stykker.Fine omklædnings forhold og lidt atypisk, hænges tøjet på en bøjle og tages med ind i badelandet. Egentlig ok, da man er fri for at skulle have små mønter skab og mange gange er de gået i stykker.

Den første campingplads i Danmark vi har mødt som har et fuldt udstyret fitness rum, en af grundene til at vores søn ville med og det blev da også benyttet flittigt.Den første campingplads i Danmark vi har mødt som har et fuldt udstyret fitness rum, en af grundene til at vores søn ville med og det blev da også benyttet flittigt.

Inkl. løbebåndInkl. løbebånd

Og med tvOg med tv

Ved siden af fitness rummet er der indrettet opholdsrum med pool bord, air-hockey, fra opholdsrummet er der indgang til tv-stuen.Ved siden af fitness rummet er der indrettet opholdsrum med pool bord, air-hockey, fra opholdsrummet er der indgang til tv-stuen.

Hvis man ikke lige var klar over, at vi opholdte os på en campingplads, kunne denne luksus tv-stue ligeså godt være taget fra et privat hjem.Hvis man ikke lige var klar over, at vi opholdte os på en campingplads, kunne denne luksus tv-stue ligeså godt være taget fra et privat hjem.

Dejlig legeplads med bla. hoppepude, svævebane mv.Dejlig legeplads med bla. hoppepude, svævebane mv.

Fyrretræer som med tiden er gået hen og blevet naturlige klatretræer. Selve legepladsen for de lidt større børn er placeret midt på pladsen, man har derfor mulighed for at ligge tæt på legepladsen eller længere væk, hvis ens børn er vokset fra den.Fyrretræer som med tiden er gået hen og blevet naturlige klatretræer. Selve legepladsen for de lidt større børn er placeret midt på pladsen, man har derfor mulighed for at ligge tæt på legepladsen eller længere væk, hvis ens børn er vokset fra den.

De helt små er der også tænkt på, med deres egen legeplads. Denne plads ligger lige ud for et af køkkenerne så man kan stå og vaske op og samtidig holde øje med dem.De helt små er der også tænkt på, med deres egen legeplads. Denne plads ligger lige ud for et af køkkenerne så man kan stå og vaske op og samtidig holde øje med dem.

Eget legerum har de også, med mini biograf.Eget legerum har de også, med mini biograf.

Playstation, de bliver forkælet, hvis vejret skulle drille. Skulle det ikke være nok, ligger der Henne Playland 200 meter fra pladsen. Men det første der faldt mig ind var kvaliteten af de lege ting der var i rummet samt hvor rent der var. Men gennemgående for hele pladsen var kvaliteten af valgte materiale høj samt høj renlighed, disse legerum for de mindste kan godt komme til at virke snuset, men ikke her.Playstation, de bliver forkælet, hvis vejret skulle drille. Skulle det ikke være nok, ligger der Henne Playland 200 meter fra pladsen. Men det første der faldt mig ind var kvaliteten af de lege ting der var i rummet samt hvor rent der var. Men gennemgående for hele pladsen var kvaliteten af valgte materiale høj samt høj renlighed, disse legerum for de mindste kan godt komme til at virke snuset, men ikke her.

Pladsen har også et krea værksted, med en lille butik.Pladsen har også et krea værksted, med en lille butik.

Her blev flere gange om ugen arrangerede arrangementer, hvor de kunne lave forskellige ting, noget som vores datter er helt vild med.Her blev flere gange om ugen arrangerede arrangementer, hvor de kunne lave forskellige ting, noget som vores datter er helt vild med.

Dyb koncentration, fremstilling af små påskekyllinger til campingvognen.Dyb koncentration, fremstilling af små påskekyllinger til campingvognen.

Det ene af 2 køkkener/bade bygninger som er opført i 2008 i tidløs og funktionel design.Det ene af 2 køkkener/bade bygninger som er opført i 2008 i tidløs og funktionel design.

Super køkken faciliteter inkl. industriopvaskemaskine som kan klare opvasken i en fart.Super køkken faciliteter inkl. industriopvaskemaskine som kan klare opvasken i en fart.

Der var også mulighed for at indtage maden.Der var også mulighed for at indtage maden.

Udendørspladser til om sommeren med grill.Udendørspladser til om sommeren med grill.

Goddag, ja her er vi velkommen, bare vi rydder op efter os – har du for øvrigt prøvet pladsens hundebad med varmt vand og føntørrer, det er bare luksus, når man har været på stranden.Goddag, ja her er vi velkommen, bare vi rydder op efter os – har du for øvrigt prøvet pladsens hundebad med varmt vand og føntørrer, det er bare luksus, når man har været på stranden.

Hundebad – ja hvorfor ikke.Hundebad – ja hvorfor ikke.

Toilet og badeforhold er i samme fine kvalitet.Toilet og badeforhold er i samme fine kvalitet.

Familiebaderum med 2 håndvaske, 2 brusere samt toiletFamiliebaderum med 2 håndvaske, 2 brusere samt toilet

Standard pladser.Standard pladser.

Luksuspladser med vand, afløb og kabeltvLuksuspladser med vand, afløb og kabeltv

Gode brede kørevejeGode brede køreveje

Trådløst internet på hele pladsen.Trådløst internet på hele pladsen.

Børnene skal da heller ikke snydes for luksus baderum.Børnene skal da heller ikke snydes for luksus baderum.

Pusle faciliteter med stjernehimmel.Pusle faciliteter med stjernehimmel.

Pladsen har også hytter til udlejning.Pladsen har også hytter til udlejning.

Selv om de ikke er af nyere dato og ikke er så store, er de rigtig hyggelige. Stue med sovesofa.Selv om de ikke er af nyere dato og ikke er så store, er de rigtig hyggelige. Stue med sovesofa.

Der er lidt gammeldags sommerhus stemning over hytterne.Der er lidt gammeldags sommerhus stemning over hytterne.

Køjesenge til børnene.Køjesenge til børnene.

Der er også en nyopført hytte, lave i samarbejde med foreningen af kræftramte børn, hvor de har mulighed for at komme gratis på ferie – rigtigt flot initiativ fra pladsens siden. Andre kan naturligvis også leje hytten, som for øvrigt er opført med samme krav til isolering som et lavenergi hus. Opvarmningen foregår med varmepumpe.Der er også en nyopført hytte, lave i samarbejde med foreningen af kræftramte børn, hvor de har mulighed for at komme gratis på ferie – rigtigt flot initiativ fra pladsens siden. Andre kan naturligvis også leje hytten, som for øvrigt er opført med samme krav til isolering som et lavenergi hus. Opvarmningen foregår med varmepumpe.

Opholdsstue/køkken alrum.Opholdsstue/køkken alrum.

Hyttens badeværelse.Hyttens badeværelse.

Udsigt fra hemsen, i alt er der 6 sovepladser.Udsigt fra hemsen, i alt er der 6 sovepladser.

Så tæt ligger Henne Strand på byen, som er en rigtig hyggelig lille by. For øvrigt var byens pizzeria rigtigt godt. Vores pizzaer var af ordentligt kvalitet og smagte tiptop, den dag vi hentede dem, de hævede sig over pøblen af ligegyldige standard pizzaer med halvdårlige råvarer, der fremstilles flere steder. En god tommelfinger regel, jo flere underlige varianter på menukortet, jo dårligere er de.Så tæt ligger Henne Strand på byen, som er en rigtig hyggelig lille by. For øvrigt var byens pizzeria rigtigt godt. Vores pizzaer var af ordentligt kvalitet og smagte tiptop, den dag vi hentede dem, de hævede sig over pøblen af ligegyldige standard pizzaer med halvdårlige råvarer, der fremstilles flere steder. En god tommelfinger regel, jo flere underlige varianter på menukortet, jo dårligere er de.

Henne Strand er en rigtig ferieby som summer af liv, på vej ned til stranden møder man dette hyggelige lille ishus som også skænkede varmedrikke. Selv om påsken faldt sidst i marts og det mere ind i mellem lignede vintercamping end forårs camping, ja så var der allerede godt gang i ishuset.Henne Strand er en rigtig ferieby som summer af liv, på vej ned til stranden møder man dette hyggelige lille ishus som også skænkede varmedrikke. Selv om påsken faldt sidst i marts og det mere ind i mellem lignede vintercamping end forårs camping, ja så var der allerede godt gang i ishuset.

Stranden trak i mange og der var en strøm af feriegæsten på vej der ned i det fine solskinsvejr, selv om det var koldt og vinden bed.Stranden trak i mange og der var en strøm af feriegæsten på vej der ned i det fine solskinsvejr, selv om det var koldt og vinden bed.

Hvis du aldrig har prøvet at køre på en strand, så ligger Vejers Strand ca. 30 km fra Henne Strand, dette er altid en stor oplevelse og prøve, det er desuden heller ikke mange steder i europa dette lader sig gøre, på stranden er der også altid stor aktivitet med drageflyvning og andre aktiviteter, hvor vinden bruges. På cykel er der kun 16 km.

Andre udflugter som ligger tæt på er bork vikingehavn, Hvide Sande fiskerihavn hvorfra man kan køre videre og besøge Abelines gaard samt tipperne hvis man interesserer sig for fugle.

Cafe Stranden ligger bogstaveligt talt på stranden og sikken en udsigt, desværre nåede vi ikke og prøve deres menu kort i denne omgang, men det jo godt at have noget til gode, især den solnedgang, der er her ude.Cafe Stranden ligger bogstaveligt talt på stranden og sikken en udsigt, desværre nåede vi ikke og prøve deres menu kort i denne omgang, men det jo godt at have noget til gode, især den solnedgang, der er her ude.

Vi synes Henne Strand camping er absolut et besøg værd, Tina og Peder som ejer pladsen har givet pladsen nogle kvaliteter, der gør, at den har noget at tilbyde til de fleste typer familier.Vi synes Henne Strand camping er absolut et besøg værd, Tina og Peder som ejer pladsen har givet pladsen nogle kvaliteter, der gør, at den har noget at tilbyde til de fleste typer familier.

Pladsen her er en af de få campingpladser, hvor vores søn på 17 år stadig vil med på og det var pgr. af fitnessrummet samt opholdsstuen, hvor der var mulighed for at gå op med sin pc’er og Skype mv. samt se tv uden at skulle forstyrrer resten af familien, synd der bare ikke var andre unge på pladsen i påsken. Sarah satte pris på krea muligheden samt vandlandet. Resten af familien satte pris på at pladsen ligger nærmest nede i Henne Stand by, så man lige kunne smutte ned i byen.

Links:
Relevante Link(s) : {Henne Strand Camping

Prøv også at læse disse indlæg