Vallø Camping

af Ann Karina
Active Image
Vallø Camping ligger tæt på skov og strand. Og med kun 3 km. til Køge centrum og ca. 35 km. til København, er den næsten den ideelle campingplads som udgangspunkt for at udforske midt-sjælland og hovedstadsområdet.

Vallø Camping er en stor campingplads. Den er opdelt i områder for fastliggere og turister. En stor del af området for fastliggere har hække, der opdeler de enkelte standpladser. Det virker meget parcelhus-artigt. Men forventer næsten at se postkasser uden for de enkelte ’parceller’. Men så slemt er det nu ikke. Området er hyggeligt, og bærer præg af at gæster kommer igen år efter år.  Man mærker også tydeligt, at folk kender hinanden, og kommer hinanden ved.

Området for turister er mere åbent. Med sine høje fyrretræer, virker området næsten sydlandsk. Måske er det derfor, at området kaldes for ’Savannen’. Også her, kommer gæsterne tilbage år efter år. Og igen – stemningen mellem campisterne er rigtig god.

Image 

Der er også et område med hytter og et område forbeholdt turister med telt.

Campingpladsens hovedbygning indeholder butik, køkken, toiletter og bad – herunder flere familierum. Alt er af nyere dato og rent og velholdt.

Receptionen ligger i en bygning for sig selv campingpladsens indkørsel. Der er automatisk bom, der åbnes ved hjælp af et nøglekort. Nøglekortet bruges også som betalingskort ved brug af bad m.m.

Image 

Der er en stor servicebygning mere midt på campingpladsen. Her er der ligeledes toiletter, bade, køkken osv.

På Savannen ligger en blokhytte. Her er der fællesstue med tv og et par toiletter. Endelig skal det nævnes, at der er trådløst internet på campingpladsen.

Image 

Vallø Camping ligger ca. 500 m. fra stranden. Desværre skal man krydse en stærkt trafikeret vej for at komme ned til stranden. Det er en sandstrand ud til Køge Bugt, og vandet er lavt meget langt ud. Stranden er ideel som tumleplads for børn.

Image 

Som nævnt ligger campingpladsen tæt på Køge Centrum. Køge er en hyggelig by – især området omkring torvet er et besøg værd. Der er mange butikker, caféer og værtshuse. Hver weekend er der marked på torvet.

Image 

Vil man udforske København, er Vallø Camping også et godt udgangspunkt. Det tager mellem 45 min. og 1½ time at komme ind til København – alt afhængig af trafikken. Alternativt kan man tage S-toget fra Køge til Københavns centrum.

 

Prøv også at læse disse indlæg