Vintercamping

af Ann Karina
Image

 

Hver årstid har sin charme, og det har flere og flere danske campister fået øjnene op for.

Stadigt flere benytter deres campingvogne i vinterhalvåret til stor fornøjelse ikke mindst for familiens børn, som får masser af sjove oplevelser og hyggelige timer i selskab med mor, far, bedsteforældre og alle de andre børn ude på campingpladserne.

Antallet af vinteråbne campingpladser har været støt stigende det sidste tiår. Hvert efterår udsender DK-CAMP, der repræsenterer 325 privatdrevne campingpladser i Danmark, en brochure over organisationens vinteråbne pladser.

I den netop udsendte “Vintercamping 2008/2009” kan man konstatere, at lige knap 40 procent af medlemspladserne nu holder åbent i vinterhalvåret, og det er en stigning på mere end 10 procent over de sidste fem-seks år.

– Og stigningen har nogle enkle forklaringer, siger landsformanden for DK-CAMP, Preben Christensen, og fortsætter: – For det første er nutidens campingvogne konstruerede, så de kan bruges hele året. Det har fået mange flere familier til at finde en fast plads, eller de benytter vognen i weekender og ferier til at opleve nye steder og de skiftende årstider tæt på naturen.

– Campingpladserne har på deres side investeret rigtig mange penge i nye og moderne faciliteter, som gør det muligt at benytte dem året rundt. Mange steder har man investeret i miljørigtige energiformer som solvarme og jordvarme, som er med til at gøre det rentabelt at holde vinteråbent.

Preben Christensen og hans medlemmer er overbeviste om, at vintercampering vil fortsætte udviklingen. For, som han siger, så er det da synd, at en campingvogn og en investering på måske 150.000 kroner skal puttes i vinterhi halvdelen af året.

– Vi har rigtig mange gode vinterdage herhjemme, hvor man kan tage af sted, stresse helt af og nyde livet sammen med familien, siger han og tilføjer: – Men man behøver jo ikke at have en campingvogn for at komme ud på campingpladserne.

Mange pladser har rummelige og moderne indrettede hytter, som man kan leje til fornuftige priser om vinteren.

DK-CAMP’s 128 vinteråbne campingpladser er i brochuren opdelt i to kategorier, hvor den mest vidtgående er campingpladser, der har åbne, rengjorte og opvarmede faciliteter i overensstemmelse med antallet af udlejede enheder. Her er tilmelding på forhånd ikke nødvendig.

Den anden kategori er campingpladser, hvor man skal ringe og tilmelde sig på forhånd, og her er kun enkelte faciliteter åbne. Den to-fløjede brochure gør det nemmere for campisterne at finde vej til de vinteråbne campingpladser ud fra en liste med alle nødvendige kontaktoplysninger og et stort Danmarks-kort med pladsnumrene indtegnede.

“Vintercamping 2008/2009” kan hentes på turistkontorer, caravanforhandlere og selvfølgelig på de vinteråbne campingpladser.

Links:
Hjemmeside: DK-Camp

Pressemeddelelse

Prøv også at læse disse indlæg