Æ tur a Frederikshavn

af Ronni & Carina
ronni carina frederikshavn 1

Efter vores sommerferie sidste år hvor vi kun var på stelpladser i Sverige, var vi blevet inspireret til at se efter stelpladser her i Danmark. Den første der sprang i øjnene var Frederikshavn Marina, som navnet antyder, er lystbådehavnen i Frederikshavn som også har en stelplads til både campingvogne og autocampere.

Vi vidste at vi ville komme lidt sent om aftenen, så check-in kunne være et problem. Havnefogeden har dog en brevsprække i døren ved hans kontor, som man bruger døgnet rundt til at foretage betaling ved. Man udfylder en seddel, som man sammen med penge kommer i en kuvert, og derefter kommer ind i brevsprækken. Nemmere check-in skal man lede længe efter!

Efter check-in er der frit valg på ”alle hylder”, så vi valgte det bedste sted vi kunne finde: 5m fra kajen. Her var der strømstandere og vandhaner lige ved.

Udsigten kan man ikke klage over!

ronni carina frederikshavn 2

Man kan bruge fritiden til at gå en tur rundt på lystbådehavnen og nyde udsigten og fornemme stemningen. Ellers kan man benytte lejligheden til at svinge stangen og fange aftensmaden direkte fra molen, eller få en rigtig (lyst)fiskerhistorie fra en af de lokale.

ronni carina frederikshavn 3

ronni carina frederikshavn 4

Selvom det ”kun” er en stelplads er der en servicebygning med toilet, bad, køkken og vaskerum – alt sammen deles med lystsejlerne.

ronni carina frederikshavn 5

Pladsen ligger ca. 1km fra Frederikshavn centrum, så i behagelig gå-afstand, hvor man samtidig kan benytte grusstien langs vandet og nyde udsigten. Lørdag var vi inde i centrum, hvor der var et hyggeligt marked og besøg af Frederik, byens maskot, som delte godter ud til børnene.

ronni carina frederikshavn 6

Frederikshavn er for nordmændene/svenskerne, som Tysklands-grænsen er for os danskere, nemlig ensbetydende med grænsehandel. Hos vinhandleren står der ikke kasser med 6 flasker klar, men paller! Hos Spar-købmanden kan du få spegepølser så store som en arm, og typisk har de altid tilbud på storkøb af kød. Her er altid mange tilbud at gå efter!

ronni carina frederikshavn 7

ronni carina frederikshavn 8

Når man har købt sig fattig i de gode tilbud inde i byen, så er det rart at kunne tage hjem på stelpladsen og få sig en god omgang billig mad på stelpladsens lokale fiskerestaurant, Katfisk, hvor man kan få stillet både den store og lille sult.

ronni carina frederikshavn 9                                     

ronni carina frederikshavn 10

Til slut er der vist kun at sige: gør det! En stelplads kan være mindst ligeså god som en almindelig campingplads med alle de faciliteter vi nu har vænnet os til på campingpladserne.

Et lille tip, så er pladsen også en velegnet sig til en hurtig overnatning hvis man f.eks. skal videre med færgen senere på dagen.

ronni carina frederikshavn 11

Se evt. mere her: http://www.frederikshavnmarina.dk/Camping/Forside/campingR.htm

Prøv også at læse disse indlæg