Nytårsaften i Tivoli

af Bjarne Søby
Oplev Tivolis magi Nytårsfaten

Tivoli har valgt at gå linen ud og holder åben hele dagen Nytårsaften efter sidste års succes med et udvalg af åbne restauranter. Det er første gang i Havens 170 år lange historie, at Tivoli er åben hele dagen igennem Nytårsaften.

Forlystelserne kører, boderne frister, ligesom samtlige af Tivolis restauranter byder på årets sidste måltid. Tivoli slår dørene op for nytåret fra kl. 11.00 og frem til kl. 22.00, hvor indgangene lukker. Men Tivolis gæster kan blive i Tivoli frem til kl. 00.30 og nyde stemningen i Haven, og her vil også langt de fleste restauranter holde åbent til.  

Har man en drøm om at opleve Københavns skyline på toppen af nogle af de mange forlystelser og få årets sidste sus fx i rutschebanen eller mere er til en romantisk tur i Ballongyngerne, så skal turen gå til Tivoli. Ventetiden til Nytårsaften kan være lang for mange, og for de utålmodige kan en tur i Tivoli på årets sidste dag være en mulighed for imødekomme ventetiden til den store aften.

Program for hele dagen Nytårsaften:

Kl. 11.00: Tivoli åbner med åbne boder, forlystelser og restauranter

Kl. 18, 19, 20 & 21.00: Tivoli Illuminationer

Kl. 21.45: Nytårsfyrværkeri fra toppen af Tivoli Koncertsals tag

Kl.22.00: Forlystelser og boder lukker

Kl. 22.00: Tivoli lukker for indgang

Kl. 22.00-00.30: Lyset er tændt i hele Haven og åben for de gæster, der er på restauranterne

Kl. 00.30: Tivoli lukker

Årets sidste festmåltid

Gennem de senere år er det blevet mere og mere populært at gå ud Nytårsaften og lade andre stå for den store nytårsmenu. Sidste år blev der forsøgsvis holdt åben på en række udvalgte restauranter i Tivoli, og det var en stor succes med udsolgte borde. For at imødekomme både danskernes og turisternes ønske om at spise ude Nytårsaften, udvides konceptet i år til at gælde samtlige restauranter i Tivoli. Der bydes på særlige nytårsmenuer – både med og uden vinmenu og i forskellige prislejer. Allerede nu melder flere af Havens restauranter om et stort antal bookninger, så vil man lade en professionel kok styre slagets gang, skal man begynde at tænke på at booke bord.

Aftenen sluttes af med et stort fyrværkeriAftenen sluttes af med et stort fyrværkeri

Til de turister, der i byen, vil de fleste af restauranterne desuden også kunne tage imod gæster uden reservation. Man kan læse mere om de enkelte restauranters nytårsmenuer på Tivolis hjemmeside.

Nedtælling til et nyt år

Mellem jul og nytår har der været gang i fyrværkeriet i Tivoli med den årlige Fyrværkerifestival. Den helt store afslutning sker med det store nytårsfyrværkeri, der bliver skudt i gang fra toppen af Tivoli Koncertsals tag – og det sker kl. 21.45.

Vinteråben campingplads

Kun små 12 km. fra Tivoli ligger DCU Absalon Camping. Den har vinteråben, og der er kun ca. 10 min. Gang fra campingpladsen til S-toget ind til Københavns Hovedbanegård. Så hvis man vil opleve Nytårsaften i Tivoli og i ens campingvogn, så kan det altså sagtens lade sig gøre.

Klik her for at læse mere om Nytårsaften i Tivoli

 

Prøv også at læse disse indlæg