Bådsted camping er ikke for alle

af Bjarne Søby
Bådsted Camping er er lille, hyggelig campingplads på Bornholm

Bådsted Camping på Bornholm genåbner denne sommer, men den er ikke for hvem som helst. Faktisk har man valgt at forbeholde campingpladsen for en speciel type campister.

Campingpladsen, der kan dateres tilbage til slut tresserne, ligger indrammet af vandløb på begge sider omgivet af Nordbornholms smukke og klipperige natur. Den råder over en lille eksklusiv grøn plet på kyststrækningen mellem Gudhjem, Tejn og Allinge. Der er plads til 37 campingenheder, og der er kun til telte og campletter. 

Bådsted Camping er forbeholdt telte og små teltvogne
Bådsted Camping er forbeholdt telte og små teltvogne

Måske Danmarks yngste lejrchef

Navnet er Alfred. Han er 18 år, gymnasieelev og bliver student denne sommer. Og det er ham, der har fået den store mulighed at åbne Bådsted Camping denne sommer.

Selve pladsen rummer en servicebygning af ældre dato med bad, toiletter og et lille fælleskøkken, som har fået et frisk pust af nyt liv.

Loungeområdet på Bådsted Camping
Loungeområdet på Bådsted Camping

Udenfor kan man slikke sol og nyde kolde drikkevarer i loungeområdet med pallemøbler, eller tilbringe hyggelige sommeraftener under havelys og halvtag.  

Masser af natur på og oplevelser

Blot et stenkast fra campingpladsen finder man den isolerede og fredfyldte Bådsted Strand med storslået udsigt over Østersøen og Bornholms smukke kystlinje. Man kommer fra campingpladsen ned til stranden gennem en hyggelig skovsti under trækronerne. 

Bådsted Camping ligger i et meget naturskønt område
Bådsted Camping ligger i et meget naturskønt område

Der er rig mulighed for forskellige dagsture med campingpladsensom fast base. Udover at være nabo til den naturskønne sprækkedal med Danmarks højeste vandfald, Døndalen, samt Bornholms Museum og de famøse helligdomsklipper, er campingpladsen forbundet til et net af cykel- og vandrestier, der breder sig udover over hele øen.

Vi har tidligere besøgt Bornholm. Dengang kørte vi rundt og besøgte flere campingpladser. Men efterfølgende fandt vi, det egentlig vart spild af god ferietid. Øen er nemlig ikke større end man med udgangspunkt i en fast base kan køre ud og opleve alt.

Bådsted Camping har åbent denne sommer fra den 1. juli til og med den 15. september.  

Prøv også at læse disse indlæg