Birkhede Camping – et hurtigt visit

af Ann Karina
Birkhede Camping

Da vi skulle filme i Låsby om mandagen, kiggede vi efter en campingplads ikke langt derfra for en enkelt overnatning. Ved et tilfælde havnede vi på Birkhede Camping. Det var vi ikke kede af.

Birkhede Camping ligger i smuk kuperet natur ved Knudsø der er en af Silkeborg Søerne. Campingpladsen ligger lige uden for Ry og tæt på både Silkeborg og Århus.

Tilkørslen til campingpladsen var mildt sagt spændende. Vi har jo et meget langt træk med vores Adria Alpina 663 og Citroen Jumper foran. Ruten vi blev anvist af vores Navigator, førte os af små smalle snørklede veje. På det sidste stykke er der et meget skarpt sving hvorefter det går stejlt op ad bakke af en smal vej. Og det var selvfølgelig her vi mødte en modkørende. Han var venlig og bakkede så vi kunne komme rundt, men lad os bare sige, det tog temmelig hårdt på vores kobling. Men det lykkedes og for enden af vejen ventede os en lille perle.

Birkhede camping 2020 18

Vi kendte ikke til Birkhede Camping på forhånd, men blev meget positivt overrasket. Pladsen ligger utroligt smukt, og er flot og velholdt. Der er masser af muligheder for aktiviteter. Både til lands og vands. Nu besøgte vi pladsen uden for højsæsonen, men det var ikke svært at forestille sig alle de muligheder der er. Da campingpladsen ligger lige ned til søen, er der mulighed for at bade i søen, leje kanoer eller robåde eller bare slappe af på bredden af søen.

Annonce (læs mere efter annoncen)

Der er en stil ned til søenDer er en stil ned til søen

Birkhede camping 2020 2

KnudsøKnudsø

En fin bådbroEn fin bådbro

Derudover har pladsen et udendørs badeland. Ikke det største, men der er en vandrutsjebane og flere bassiner. Pladsen arrangerer i højsæsonen en masse aktiviteter som bl.a. guidede cykelture (mountainbike) og fælles løbeture om morgenen.  Det er også udlejning af cykler.

Badelandet var lukket ned for sæsonen, men det så fint udBadelandet var lukket ned for sæsonen, men det så fint ud

Nu benytter vi os jo ikke af legpladser, da vi ikke har børn i den alder mere. Men jeg kan sagtens forestille mig at børnene ville elske Birkhedes legeplads. Ud over legepladsen, er der selvfølgelig de obligatoriske hoppepuder. Pladsen har også en multibane hvor der kan spilles forskelligt boldspil.

Rigtig spændende legeplads med mange mulighederRigtig spændende legeplads med mange muligheder

Her er multibanen. Den er trukket lidt væk fra selve campingpladsen. Det jeg også bemærkede var, at der er bord og bænkesæt, så kan de unge mennesker samles der om aftenen uden at genere andre campister.Her er multibanen. Den er trukket lidt væk fra selve campingpladsen. Det jeg også bemærkede var, at der er bord og bænkesæt, så kan de unge mennesker samles der om aftenen uden at genere andre campister.

Der er også en lille butik og i receptionen er der masser af information om området. Der er også opslag med forslag til gå/løbe/vandre/cykelture i området. Der er angivet med km., så man på forhånd er klar over hvor lang ruten er.

De nlille butik og grillbar i højsæsonenDen lille butik og grillbar i højsæsonen

Pladsen er kuperet, hvilket giver den meget charmePladsen er kuperet, hvilket giver den meget charme

Birkhede camping 2020 16Birkhede camping 2020 16

Enhederne er placeret i disse store lommerEnhederne er placeret i disse store lommer

Der er også hytter på pladsenDer er også hytter på pladsen

UdlejningstelteUdlejningstelte

Og lejlighederOg lejligheder

Vi var som sagt kun på pladsen en enkelt overnatning, men jeg kan sagtens forestille mig at vi kommer igen på et tidspunkt. Pladsen virker veldrevet og der var rigtigt pænt og rent over det hele.
Smuk udsigt over KnudsøSmuk udsigt over KnudsøVi kommer helt sikkert igenVi kommer helt sikkert igen

Klik her for at besøge Birhede Campings hjemmeside og læse meget mere om pladsen

Annonce (læs mere efter annoncen)

 

Isabella Buddy markisetelt

Lav et lukket opholdsrum under din markise

Isabellas nye markisefortelt, Buddy en nem og fleksibel løsning, når du har behov for at skabe læ under markisen på din autocamper eller campingvogn.

Læs mere her >>>


Prøv også at læse disse indlæg