Så er vi blevet fastliggere på Jelling Camping

af Bjarne Søby
isabella universal 420 på jelling camping

Så er vi på plads på Jelling Camping, hvor vi nu er fastliggere. Pga. vejret og korte dage tog det os to dage at komme på plads og få indrettet vores fortelt fra Isabella, men nu er alt klart til brug.

Denne artikel er lavet som et betalt partnerskab med Isabella

Vores Adria Alpina 663 HT er en oplagt campingvogn til brug hele året. Den har centralvarme, er godt isoleret, og rigtig hyggelig at opholde sig i. Men selvom der er fin plads inde i vognen, er det nu alligevel dejligt at udvide pladsen med et fortelt. Så det har vi gjort.

Fortelt vi har tillid til

Vi har sat et Isabella Universal 420 Dawn på vores Adria. Vi har tidligere haft netop det fortelt på vores campingvogn, og vi ved, at det stort set kan tåle hvad som helst. Det er et bomstærkt fortelt i sig selv, og vi har desuden sat vintersikring i, så det kan tåle både masser af sne og hård blæst.

isabella universal i vinteropstilling på jelling camping 2
Vores Isabella Universal 420 Dawn

Det er vigtigt for os, at vi har tillid til at forteltet holder og bliver stående, uden vi er på campingpladsen. Vi har trods alt ca. 250 km. til Jelling Camping fra vores hjem i Glostrup. 

universal stangsæt
Stangsættet til Universal kan virke lidt uoverskueligt, men det er faktisk ret let at stille op.

Hvis du ikke kender til et Isabella Universal fortelt, så findes det i to størrelser – nemlig 420, som vi har sat op, og et mindre 360. Det har et stærkt skrånende tag, så sne og vand let løber af, og har et virkelig stærkt stålstel. Der er udluftning med myggenet i begge gavle og i fronten, og både front og gavle kan lynes ned og åbnes. 

isabella universal vintersikring
Vi har vintersikret forteltet med ekstra stænger under taget, og soldater inde langs vognen. Stangen i midten fjernes når vi er i forteltet.

Isabella Universal er et del-fortelt. Dvs. det ikke går i hele vognens længde. Det passer derfor på flere vognstørrelser, og kan faktisk ’gå i arv’, hvis man skulle købe en ny campingvogn. Tilslutningen i gavlene kan pga. trykstænger og tykke puder gøres meget tætte – også hen over vinduer. Det sætter vi stor pris på, da det minimerer træk og varmetab.

isabella universal med møbler
Der er fin plads til bord, stole og lidt opbevaring i et Isabella Universal

Et synlig tegn på, at Universal forteltet er optimeret til vinterbrug, er den udvendige græskant. Den kan man dække med sne (hvis der altså er noget), og derved gøre teltet helt tæt i bunden også.

isabella universal med lys
Så er vores fortelt stillet op. Bemærk den udvendige græskant og at Cround Cover er klippet til så det stikker lidt ud under græskanten.

Du kan se priser og specifikationer på Universal fortelt på Isabellas hjemmeside.

Masser af komfort i forteltet

Når vi nu skal ligge fast på Jelling Camping, så kan vi lige så godt gøre os det så behageligt som muligt. Vi har derfor fyldt forteltet med udstyr, som vi ikke ville have med som rejsende campister.

Vi har sat et thermoloft op i forteltet. Nogle kalder det også for en klimadug eller en inderhimmel, men i bund og grund er der tale om den samme ting. Nemlig en dug, der spændes op under taget i forteltet, og derved hindrer dryppende kondens fra loftet.

isabella universal med møbler
Der er fin plads til bord, stole og lidt opbevaring i et Isabella Universal. Bemærk Thermoloftet.

Vi har også lagt et Isabella Floor klik-gulv i forteltet. Det er virkelig let at lægge. Det er gulvfliser på 50 x 50 cm. der ’klikkes’ sammen. Skulle fliserne ikke lige passe til forteltet, kan de let skæres til med en stiksav. 

tilskæring af isabella floor fliser
Isabella Floot gulvfliser er lette at skære til – som her ved en af forteltets ben.

Gulvfliserne giver et jævnt og fast underlag, men udgør kun et af gulvets fire lag. Først lægger vi Ground Cover. Det er en fiberdug der mindsker jordstænk og mudder på forteltet samtidig med, at rengøring af græskanten lettes betydeligt. Det holder også gulvfliserne fri for mudder. 

isabella floor
Så er der lagt fast gulv i forteltet

Oven på Cround Cover lægger vi gulvfliserne, og ovenpå dem lægges en presenning. Den gør at der ikke kommer fugt op fra jorden, og at regnvand holdes ude. Oven på presenningen lægger vi et lag med Isabella Comfort Carpet. Det isolerer og gør gulvet blødt at gå på. Og endelig lægger vi et gulvtæppe.

udlægning af isabella ground cover
Isabella Ground Cover rulles ud på græsset. Man kan enten vælge at lægge det under hele forteltet som her, eller i en bane under græskanten.
isabella comfort carpet
Isabella Comfort Carpet rulles ud oven på presenningen, og giver et lunt og behageligt gulv at gå på.
isabella gulvtæppe
Så har vi fået lagt gulvtæppe, og forteltet er klar tilsat blive indrettet med lys og møbler.

De fire lag, giver et fast, lunt, tørt og lækkert gulv at gå på.

Og så har vi selvfølgelig indrettet os med varmeovn, møbler og masser af lys. 

isabella dørmarkise
Vi har sat en dørmarkise op ved døren til forteltet. Den holder indgang tør i tilfælde af regnvejr..

Altid klar til brug

Så nu er vi klar til sæson 2022 på Jelling Camping. Det gode ved at være fastligger er, at campingvognen og forteltet står klar til brug hele tiden. Så når vi vil et par dage på camping, så er både vogn og fortelt klar når vi ankommer. Vi skal derfor ikke bruge tid på opstilling, men kan nyde al tiden på at være på camping.

Det glæder vi os til 🙂

hygge i isabella universal 420
Så er vi på plads i forteltet, og der er blevet mega hyggeligt.

Prøv også at læse disse indlæg

2 kommentarer

Jonas 23. januar 2022 - 22:20

Lille spørgsmål: Her har I ground cover nederst og resten over klikgulvet. I en tidl. video har i haft presenningen under gulvet. Hvorfor denne ændring?

Bjarne Søby 24. januar 2022 - 10:20

Hej Jonas,

Ja – presenning, Comfortcarpet og tæppe ligger ovenpå gulvfliserne. Hvis der er en video på vores side, der viser noget andet, er det forkert. Vil du ikke sende mig et link til den video, så jeg kan få det rettet?

Mvh,
Bjarne

Du kan ikke kommenterer