Annonce (læs mere efter annoncen)
Combi-Camp Danmarks mest fleksible teltvogn

Campingferie i Frankrig – Cahors

af Catarina Fæster Buchholt
frankrig 2018 catherina del3 01

Jeg har altid gerne ville til Cahors, både for at se området, men også for at se Prins Henriks vinslot, Château De Cayx, og endelig fik jeg lokket manden med. Cahors er virkelig en dejlig by og i det hele taget er hele området skønt. Det er bestemt ikke sidste gang vi skal til den del af Frankrig. 

 

Vi ankom hen på formiddagen til Camping RivièreDe Cabessut og fik en rigtig fin plads under nogle store og skyggefulde træer tæt på poolområdet som ligger ved receptionen og baren. Ja, faktisk er der rigtig mange af sådanne parceller på Cabessut. 

Da vi var blevet installeret, tog vi cyklerne frem og kørte de par kilometer som der er fra campingpladsen, op til Cahors by. Vi skulle op og finde en lille frokostrestaurant. 

Annonce (læs mere efter annoncen)

Cahors ligger nærmest på en halvø, idet at floden Lot laver et flot u-sving og der i u’et er Cahors placeret. Det vil sige at byen har floden til tre sider.

Den historiske bymidte er kompakt, men utrolig stemningsfuld. De smalle gader er flankeret af høje, smalle stenhuse. Nogle gader går det stejlt opad og næste gade stejlt nedad. 

frankrig 2018 catherina del3 02

Vi spiser ofte frokost ude for i de aller fleste byer i Frankrig får man en skøn 2- eller 3-retters frokostmenu til en billig penge. Vi fandt også en hyggelig restaurant og slog os ned. Ja faktisk spiste vi der da nogle gange, da både maden og betjeningen var i top.

frankrig 2018 catherina del3 03

frankrig 2018 catherina del3 04

Cahors har ca. 19.600 indb. Så nogen stor by er det bestemt ikke, men heller ikke en lille landsby. I den gamle bydel, ligger bl.a. den romanske katedral Saint-Etienne (1119, ombygget i 1200-1400-t.Middelalderbroen Pont Valentré er udnævnt til verdenskulturarv og udgør et imponerende bygningsværk for byen.  Broen blev opført i 1300-tallet for at beskytte byen i det, der udviklede sig til den såkaldte hundredårskrig mod englænderne.

frankrig 2018 catherina del3 05

frankrig 2018 catherina del3 06

Den 140 meter lange bro over floden Lot leder straks tankerne hen på ridderfilm og mænd til hest med tunge rustninger. Den massive arkitektur og tårnene med skydeskår er et imponerende syn, og i dag er broen kun for fodgængere, så vi kunne i ro og mag slentre et par ture frem og tilbage over broen, mens vi nød udsigten over floden og det grønne landskab, der omgiver Cahors.

frankrig 2018 catherina del3 07

Château De Cayx  

frankrig 2018 catherina del3 08Næste morgen, som var en søndag, stod vi tidligt op og kørte små 20 km vestpå. Vi kom ret hurtigt ud på af de små bugtede veje som i sidste ende førte os ud til Château De Cayx. Det var en vidunderlig morgen og vi nød at have de meste af vejen for os selv. 

frankrig 2018 catherina del3 09

Slottet ligger omgivet af vinmarker til alle sider og lige ned til floden hvor de også har en lille anløbsbro. Hvis man kommer på hverdage, er de muligt at komme op og se slottets butik og dermed også erhvervede sig et par flasker eller to. 

frankrig 2018 catherina del3 10

Jeg kan godt forstå at de kongelige nyder at komme på slottet og i regionen, for her er virkelig dejligt og vi skal helt sikkert tilbage igen.

Grotte De Pech Merle

frankrig 2018 catherina del3 11

Dybt i hjertet af Célé-dalen ligger en storslået grotte. ‘Les Grottes du Pech Merle’. Grotten blev opdaget af to børn i 1922. Vi valgte at køre ud til grotten, på en regnvåd dag og da vi desuden have læst, at det kun var 12 grader i grotten, var vi henne og finde vores mest varme sommertøj frem.

Pech Merle er en virkelig storslået labyrint af huler med fantastiske stenformatoer, farverige malerier, fingertegninger og flotte indgraveringer udført af de mennesker der levede i hulen for mere end 20.000 år siden.

Det er ikke tilladt at fotografere dernede, men efter besøget i grotten, gik vi op i museet, som har genskabt nogle af vægmalerierne og der måtte vi gerne fotografere.

frankrig 2018 catherina del3 12

frankrig 2018 catherina del3 13

frankrig 2018 catherina del3 14

frankrig 2018 catherina del3 15

frankrig 2018 catherina del3 16

Pech Merle grotten er mere end to kilometer lang og spreder sig ud over 7 underjordiske gallerier. De 20.000 år gamle malerier dækker 300m (984ft) væg med ca. 700 dyr, symboler og antropomorfe figurer, der er afbildet, herunder menneskelige fodspor, konturer og hænder, heste, bisoner og mammutter. Turen i grotten tager omkring 1,5 timer og det incl. de små 10 minutters introduktion, vi fik inden vi gik ned i grotten. 

CampingRivièreDe Cabessut***

frankrig 2018 catherina del3 18

Campingpladsen er en familiedrevet og -ejet campingplads hvor vi virkelig følte os hjemme og i familiære omgivelser. Selve campingpladsen ligger på modsatte flodbred af Cahors, men ikke mere end 1,5 km fra centrum af byen. Vi havde cykler med og cyklede derfor ofte ind til byen, men har man ikke cykler, kan man både køre i bil ind til byen eller tage et lille tog som også kommer ned til campingpladsen og holder igen inde byen. Det prøvede vi dog ikke, men der var mange der benyttede sig af. 

Campingpladsen har et rigtig fint pool-område til mindre børn og to andre pools til børn og barnlige sjæle/voksne. Der er også en stor legeplads med masser af grønne arialer til boldspil osv. Da vi spurgte i receptionen om der var animation på pladsen var svaret ”Hvis man vil have underholdning, så kan man tage op i byen”. Rene ord for pengene og vi nød at pladsen summede af legende børn og snak, uden musik som underholdningsbaggrund.

Hvis man vil underholde sig selv, så har de anlagt en fin minigolfbane som det kun koster 1€ pr. person at benytte og det er så mere eller mindre ubegrænset.

Nedenfor kan du se billeder af campingpladsen.

Efter næsten to uger i Cahors, hvor masser af afslapning, læsning og sightseeing havde stået på programmet, pakkede vi sammen og begav os lidt længere op i Frankrig.

Nyttige links

 

Annonce (læs mere efter annoncen)

isabella-cirrus-north--textad

Isabella Cirrus luftfortelt sætter nye standarder

Isabellas nye luftfortelt, Cirrus North er lavet i deres velkendte akryl, som er et let, robust og åndbart materiale, der holder teltets farver smukke i mange år frem.

Læs mere her >>>


Prøv også at læse disse indlæg

Skriv en kommentar