Dronningemølle Strandcamping

af Bjarne
Active Image
Vi havde bestemt os for at besøge Dronningemølle Strandcamping i Pinsen. Vi havde hørt meget godt om pladsen, og glædede os til at tilbringe nogle dage der. Da vores bil stadig var på værksted, hjalp nogle gode venner os med at trække vores campingvogn op til campingpladsen. 

Da vi ankom til pladsen, slog det os straks, at her var der styr på tingene. Indcheckningen skete hurtigt og præcist. Vi fik udleveret et tydeligt kort, med angivelse af vores plads, strøm, vand m.m. Vi fandt derfor let den os tildelte plads, parkerede campingvognen og fik forteltet op. Som tak for hjælpen inviterede vi vores venner på aftensmad (gode bøffer fra grillen). Vi havde en rigtig hyggelig aften. Børnene legede og udforskede pladsen, og vi voksne nød aftenen i forteltet.

Image

Det er en meget velholdt campingplads. Servicebygningen er pæn og ren. Standpladserne er rimeligt store, og der hersker ro og orden på pladsen. Vi oplevede kun søde og rare mennesker på pladsen. Der er gjort meget for børn på campingpladsen. Der er et stort legeområde med den obligatoriske hoppepude, klatrestativer, bordtennis, minigolf, naturlegeplads, trampoliner m.m.. Det er alt sammen gratis, så Line var aktiveret dagen lang. Personalet i receptionen var venlige og hjælpsomme i alle spørgsmål.

Der er ikke nogen egentlig butik på campingpladsen – kun en kiosk. Men det oplevede vi ikke som et problem. Der ligger en Spar-købmand tæt på campingpladsen, så vi havde ikke langt til indkøb.

Havde vi været en familie med to velfungerende børn, ville vi ikke kunne finde noget at beklage os over ved denne campingplads.

Ingen adgang for handicappede

Vores ene barn ikke så velfungerende som andre børn. Sissel er kørestolsbruger og skal køres eller bæres, når hun skal rundt på campingpladsen. Hun kræver også mere plads end normalt når hun skal bades m.m.. Dronningemølle Strandcamping skilter med handicapvenlige forhold, men dem så vi intet til.

Adgangsvejene omkring servicebygningen var belagt med et tykt lag perlesten. Vi går ud fra at belægningen er nylagt, og at stenene vil blive mast ned i underlaget med tiden. Men pt. er laget så tykt at mange har problemer med at cykle gennem det.  Det giver store problemer for køre- og badestole. Faktisk er det umuligt for en person at skubbe en kørestol gennem stenlaget. Vi måtte være to personer for at skubbe / trække Sissel når vi skulle til servicebygning og/eller stranden.

Image

Det skal siges, at de øvrige veje på campingpladsen er fin og let fremkomme lige med kørestole

Der er et kombineret handicaptoilet og -bad på campingpladsen. Det er placeret for enden af servicebygningen, så man tvinges til at tage den længst mulige vej rundt om servicebygningen gennem et tykt lag perlesten. Godt nok er det en flisebelagt sti tæt ved handicaptoilettet – endda med en rampe, så niveauforskellen mellem vej og sti ikke burde være et problem. Men uvist hvilken grund, har man valgt at spærre denne rampe med et lavt stakit, så adgang med kørestole o.l. fuldstændig umuliggøres. Bade- og toiletrummet til handicappede er ikke reserveret til handicappede, men fungerer også som familiebaderum. Det kan vi egentlig godt forstå. Det er jo stort set umuligt for handicappede at komme til det ved egen hjælp. Man kan derfor ligeså tilbyde rummet til campingpladsen øvrige gæster.

Selve bade- og toiletrummet til handicappede er under al kritik. Det er så trangt, at der dårligt er plads både til den handicappede og en evt. hjælper. Der er ingen fralægningsplads – kun knager. Så det er et problem at få anbragt bleer, hjælpemidler m.m. uden at disse bliver gennemblødt. Ej heller er der en affaldsspand og udluftningen er dårlig. Det værste er dog, at lyset slukker ca. 10 minutter. Få at få lyset tændt igen, skal man stå midt i rummet og vifte med arme og ben for at aktivere en sensor i loftet. Det er en farlig situation, idet man under ingen omstændigheder må slippe et handicappet barn i et mørkt rum. Det er simpelthen for dårligt.

Image

Der er dog nogle få plusser ved handicapbadet. Bruseren er ikke monteret fast på en stang. Det er en telefonbruser med slange, så det er let at bade en handicappet person. Desuden er det muligt at hhv. starte og stoppe for det varme vand. Man bruger derfor ikke en formue på varmt vand.

Ingen adgang for kørestolsbrugere til stranden

Når man besøger en campingplads med tilnavnet Strandcamping, så forventer man at kunne komme til stranden. Dronningemølle Strandcamping har også gjort meget ud af dette. Der er etableret en tunnel under Strandvejen så adgang til stranden kan ske uden at krydse den tæt trafikerede vej. Det var en positiv oplevelse, og vi turde trygt lade vores ældste datter og hendes veninde gå alene på til stranden. Det er en dejlig sandstrand og vandet er lavt langt ud. Line oplevede derfor at soppe og samle muslingeskaller på stranden.

Image

Det gjorde Sissel der i mod ikke. Stien fra campingpladsen til stranden ender nemlig øverst på klitterne. Herfra skal man ned af klitterne gennem tykt sand. Dette er ikke muligt at forcere med en kørestol, så Sissel måtte nøjes med at sidde i sin stol øverst på klitterne og kigge ud over stranden og vandet. Det er rigtig synd. Sissel elsker at soppe, og hun blev meget ked af, at hun ikke kunne komme bed til vandet.

Image

På andre campingpladser nær stande (f.eks. Nordsø Camping & Badeland ved Vesterhavet), har man løst dette problem ved at lægge marehalm ud i sandet i en smal sti, så kørestole og barnevogne let kan komme gennem sandet. Det kunne man også gøre i her.

Det er så lidt, der skal til

Det er vores indtryk, at Dronningemølle Strandcamping kun reklamerer med handicapvenlige forhold på grund af reklameværdien i dette. Det ser i hvert fald ikke ud til at der fra pladsens side er tænkt særligt store tanker over handicappedes behov. Det er for dårligt – især fordi, det er så lidt, der skal til for at handicappede og forældre kan handicappede børn også kan have et rigtig godt ophold på campingpladsen.

Vores råd til Dronningemølle Strandcamping er: Flyt badet og toilettet til handicappede over i et af de større familiebaderum. Sæt et par hylder op og fjern sensoren til tænd/sluk af lyset. Fjern også stakittet foran rampen ved receptionen. Gøres dette, vil forholdene for handicappede være rigtig gode.

Image

Nu kan det lyde som om, at vi ser campingpladsen som et af de værste steder, vi har været. Men sådan er det slet ikke. Vi havde en rigtig dejlig Pinse på campingpladsen. At campingpladser generelt har dårlig forhold hvad handicappede angår, er vi vant til. Vi stiller derfor ikke de store forventninger, og kan efterhånden kun smile af de håbløsheder, vi tit ser på campingpladser. Faktisk blev vi så glade for pladsen, at vi lod campingvognen stå. 14 dage senere tog vi på weekendtur til campingpladsen igen, og havde igen nogle dejlige dage på Dronningemølle Strandcamping.

Prøv også at læse disse indlæg