Falster Familiecamping

af Bjarne Søby
Active Image
På Falster Familiecamping er det virkelig familien, der er i centrum. Et sandt paradis for børn.

Vi havde bestemt os for at tilbringe en uge på Falster for at se nogle seværdigheder i omegnen. Som altid bruger vi www.hotspotcamping.dk  til at finde en campingplads med trådløst internet. Her fandt vi Falster Familiecamping, og vi ringede for at høre om de havde plads til os. I telefonen fik vi en dejlig og imødekommende betjening. Vi fik samtidig oplyst, at der ikke fandtes faciliteter for handicappede på pladsen, men at der var et familiebaderum, hvor der ville være plads til Sissel og hendes hjælpemidler. Det var ren og klar snak, og alene på baggrund af vores telefonsamtale med personalet på pladsen, glædede vi os rigtig til at besøge den.

Image 

Vi havde ingen problemer med at finde campingpladsen. Der er tydelig skiltning fra hovedvejen. De sidste 500 m. ind til campingpladsen er en smal grusvej, som ikke levner megen plads til at to biler kan passere hinanden. Heldigvis mødte vi ingen modkørende biler.

Image

I receptionen blev vi mødt af Anne. Hun checkede os ind, anviste os vores plads, gav en grundig gennemgang af campingpladsens faciliteter, og forklarede om åbningstider m.m.. Samtidig undskyldte hun for byggerodet nær den plads, der var tiltænkt os. Anne og hendes mand Johnny havde overtaget pladsen d. 01. december 2005, og var i fuld gang med at renovere campingpladsen. Bl.a. 4 nye familiehytter, som netop var blevet opført. Byggerodet så vi nu ikke meget til, men hytterne var flotte.

 Image

Falster Familiecamping er en lille campingplads med ca. 100 standpladser. Der er masser af sol over hele pladsen, mens mange store hække yder læ mod vind. Alle standpladser er rimeligt plane, og der er strøm til alle pladser. Servicebygningen er fra 1975 og selvom den virker lidt nedslidt, så fungerer alt og der er altid masser af varmt vand. Vand til brusebade koster 1,- kr. pr. minut. Vand til opvask m.m. er gratis.  Som nævnt har Anne og Johnny har haft travlt med at renovere pladsen siden de overtog den – og de er langt fra færdige. Servicebygningen skal også renoveres. Der er planer om yderligere familierum samt bad/toilet for handicappede. Ligeledes er der planer om at udbygge og forbedre legepladsen.

Image

Det er ikke dyrt at bo på Falster Familiecamping. Vi betalte små 1.300 kr. for to voksne og to børn for en uges ophold.

Der er gjort meget for børn på campingpladsen. Der er en legeplads, trampoliner, hoppepude, kaniner, ponyer og en dejlig opvarmet swimmingpool.

Image

Men det, der gør Falster Familiecamping helt speciel, er den måde som Anne får børn til at føle sig velkomne og trygge på. Anne arbejdede som dagplejemor, før hun tog springet til lejrchef sammen med Johnny. Og hendes erfaringer med børn, gør hun fuldt brug af i sit nye virke. Hun har altid fingeren på pulsen mht. børnenes trivsel, og hjælper til med at løse konflikter, forslag til lege m.m. Og hendes indsats virker. Vi har aldrig før været på en campingplads, hvor børn havde det så dejligt som der.

Image 

Ca. 10 min. efter vi havde parkeret campingvognen på vores plads på campingpladsen, havde vores ældste datter Line fundet 6-7 nye veninder – både yngre og ældre end hende selv. Og sådan forblev det resten af den uge, vi var på campingpladsen. Vi så ikke meget til Line. Det meste af tiden hyggede hun sig med de andre børn på pladsen. Og netop fordi Falster Familiecamping er en relativ lille campingplads, kunne vi trygt give Line frihed til at bevæge sig rundt, som hun havde lyst.

Også Sissel hyggede sig storartet på Falster Familiecamping. Hun nød solen, poolen og især den ro, der herskede på campingpladsen. De mange børn på campingpladsen tog også godt imod Sissel. Vi fik mange spørgsmål fra børn om, hvorfor Sissel sad i kørestol, hvorfor hun ikke kunne tale osv. De forstod hurtigt Sissel var anderledes end dem selv, og ikke bare kunne komme ud og lege som de andre børn. Sissel fik derfor flere gange besøg af børn, som ville snakke lidt med hende, vise hende ting o.l.

Image 

Der er masser af udflugtsmål i nærheden af Falster Familiecamping. F.eks. kan nævnes Middelaldercentret i Nykøbing Falster, Ubåden i Nakskov, La Landia og Marielyst. Der er mange gallerier og kunsthåndværkere i området, så der er noget for enhver smag. Selvom vi egentlig kun havde lyst til at slappe af på campingpladsen, så lokkede Line os til at besøge Holmegaards glasværk i Fensmark. Det var en meget spændende oplevelse. Man går rundt mellem glasværkets glasmagere, og ser på tæt hold hvordan de mange smukke glas, vaser, skåle og lamper bliver til. Man kan endda selv prøve at puste glas, lave sit eget glas og prøve at gravere i glas.

Image 

På Falster Familiecamping er det virkelig familien, der er i centrum. Mange campingpladser har et væld af aktivitetstilbud til både børn og voksne – tilbud der på godt og ondt skemalægger ens feriedage. Sådan er det ikke på Falster Familiecamping. Udover en ugentlig aften med snobrødsbagning, er der ingen aktivitetstilbud. Det er tankevækkende, at Line (der ellers nok skal sørge for at deltage i så mange aktiviteter som muligt) overhovedet ikke savnede aktivitetstilbud.

Image 

Line nød faktisk at være fri for hele tiden at skulle holde øje med tiden for ikke at gå glip af et aktivitetstilbud. I stedet danner campingpladsen på en forunderlig diskret måde rammerne om nærvær, hygge og hjerterum for hele familien. Vi nød vores dage på Falster Familiecamping, og vi kommer helt sikkert tilbage dertil.

Prøv også at læse disse indlæg