Fastligger i forårssæsonen

af Bjarne
Active Image
I 2006 besluttede vi os for at fastliggere i forårssæsonen.  De foregående år har vi sat en ære i at være mobile, og besøge nye pladser så ofte som muligt gennem hele sæsonen. Men  – hånden på hjertet – det er lidt omstændigt at skulle stille campingvogn med fortelt op for en weekend. Så vi følte, at vi brugte al for megen tid på at stille op og pakke ned, og fik al for lidt tid til at nyde livet og slappe af.

Da beslutningen om at være fastliggere i forårssæsonen var taget, gik vi i gang med at finde en campingplads til formålet. Vi havde nogle krav til campingpladsen. Den skulle ligge højst 100 km. fra vores bopæl, den skulle ligge tæt på havet, den skulle være handicap venlig og der skulle være aktiviteter nok i området til at give os oplevelse gennem hele forårssæsonen. Med de krav i sinde begyndte vi i januar måned 2006 at ringe rundt til de campingpladser, vi havde valgt ud. Men ak – stor var vores overraskelse, da vi måtte erfare, at vi var for sent ude. Mange af de campingpladser, vi kontaktede, havde allerede alle pladser optaget. Hvis man skal være sikker på en fastliggerplads, skal man åbenbart bestille plads i rigtig god tid.

Heldigvis fik vi plads på en af de campingpladser, vi havde udset os – nemlig  FDM Camping Nordstrand ved Nykøbing Sjælland. Den ligger ca. 2 km. fra Nykøbing by i et meget naturskønt område. 

FDM Camping Nordstrand er en rigtig dejlig campingplads. Lejrchefparret Connie og Allan gør meget for at vedligeholde og udvikle deres campingplads. F.eks. kan nævnes, at man op til sæsonen 2006 har fældet 120 træer for at få mere sollys ind på pladsen.

Image 

Standpladserne er store, og de fleste ret jævne. Servicebygningerne er ikke helt nye, men de er rene og velfungerende. I servicebygningerne findes bad, vaskerum, toiletter, familiebaderum, køkken og vaskeri. Man betaler ikke ekstra for varmt vand til bad, opvask m.m.. Insisterer man på at tage bad om morgenen eller om aftenen hvor mange laver mad eller vasker op, kan man godt risikere at skulle bade i lunkent vand. Men bader man – som os – om eftermiddagen eller om aftenen, er der rigeligt med varmt vand. På pladsen findes desuden et fællesrum med tv og bordfodbold, butik, en del nyere hytter, udlejning af cykler, mooncars m.m. og legeplads. Kort sagt – der er hvad der skal være og alt fungerer perfekt. Desuden er der trådløst internet på pladsen. Man skal have et Universal abonnement hos TDC (pris 30,- kr.) for at kunne tilslutte sig dette.

Image 

Vi skal da også nævne at forholdene for handicappede på campingpladsen er helt i top. Der er ramper overalt hvor der er niveauforskelle, gode adgangsvej og et udmærket handicap bad / toilet. Dette er aflåst og nøgler gives kun til handicappede.

Pladsen ligger kun 200 m. fra stranden, og det er skønt at kunne sidde om aftenen og høre havet. Der er fine adgangsveje til stranden, så det er let at få en kørestol eller barnevogn ned til vandet.

 

Det er 4. sæson, at Connie og Allan driver campingpladsen, og de har fra starten sat sig det mål, at det skal være en hyggelig og velfungerende campingplads. F.eks. skal det nævnes, at de gør sig umage for at få et klientel af både børnefamilier og seniorcampister. Og det er lykkedes. Vi satte vores campingvogn op ved standerhejsning d. 8. april, og følte os velkomne fra start af.  Vores medcampister er hyggelige, omgængelige og der er altid tid til en sludder eller måske blot en hurtig hilsen.

Standerhejsning

Vi har aldrig været til en standerhejsning før, så vi var glade for at få mulighed for at opleve en sådan ved opstillingen af vores campingvogn. Standerhejsning er den officielle åbning af campingpladsen. Her mødes gamle og nye gæster på campingpladsen for at indvi den kommende sæson og byde hinanden velkommen og hilse på gamle venner. Vi følte os i starten lidt udenfor. Vi kendte ingen af de tilstedeværende, og kunne derfor ikke deltage glæden i at gense fastliggere fra tidligere sæsoner. Hertil kom så, at vi ikke anede hvad en standerhejsning gik ud på, og hvad ritualet indeholdt. Der blev uddelt vand, øl og vin fra en til lejligheden opstillet bar. Så vi stillede os lidt for os selv midt i mængden af mennesker, og afventede slagets gang med en kærkommen håndbajer i den ene hånd og en udleveret tekst til en sang (som vi ikke kendte) i den anden hånd.

Selve standerhejsningen var ganske hyggelig og uhøjtidelig. Først blev Dannebrog hejst. Dernæst holdt Lejrchefen en tale om sidste sæson og forventningerne til den kommende sæson. Til sidst sang vi alle den omdelte sang. Og det var så det. Hele arrangementet tog en lille time, og gav os en god mulighed for at møde campingpladsens personale og vores medcampister.

Image 

Påsken 2006

Vi har tilbragt påsken i vores campingvogn. Det har været nogle rigtig dejlige dage. Det er så rart at komme på camping igen. For ikke-campister lyder det måske underligt, men selvom der skal laves mad, gøres rent m.m., så er det at være på camping alligevel rigtig afslappende.

Vejrudsigten Påsken så ellers ikke for god ud. Der var blevet lovet masser af regn og blæst iflg. DMI. Da vi kom op til Nykøbing S. om onsdagen var vejret da heller ikke for godt. Torsdag var også blæsende med mange byger. Men fredag og resten af påsken var der stort set ingen regn. Solen var meget fremme både fredag og lørdag, og det var varmt nok til, at vi kunne sidde ude. Grillen er kommet frem, og er blevet brugt flittigt. Udover en enkelt tur ind til Nykøbing S., har vi ikke været på nogen ture. FDM Camping Nordstrand inspirerer til at slappe af, så det har vi brugt vores Påske til.

Sissel var lykkelig over at være på camping igen. Hun strålede af glæde ved at gense og genopleve sin køje og sin hyggeplads i forteltet. Det er dejligt at hun har taget campinglivet til sig. Det gør alting så meget lettere. Hun har fået sin første cykel, og det lader til, at hun synes det er sjovt at komme rundt på campingpladsen på den måde.

Line har vi ikke set meget til. Som altid er hun ude og lege det meste af dagen. Hun har fundet mange venner her på campingpladsen, og har en pragtfuld tid her. Hun gælder sig allerede til vi skal op til campingvognen igen.

Prøv også at læse disse indlæg