Campingvognens avancerede udestue

af Bjarne Søby
Active Image
Eftersom campingvognens fortelt er de fleste campisters foretrukne opholdssted i dag- og aftentimerne er det meget naturligt, at det mere og mere præges af udestuens mange fordele.

Eftersom campingvognens fortelt er de fleste campisters foretrukne opholdssted i dag- og aftentimerne er det meget naturligt, at det mere og mere præges af udestuens mange fordele.

Den danske Isabella-fabriks nye avancerede jubilæumsmodel, Vision, er på mange områder et brud med den gængse opfattelse af et fortelt, samtidig med at det befæster fabrikkens position, som Europas førende.

Både indefra og udefra opleves Vision som en decideret udestue. Det gælder både designet, funktionaliteten og specielt de gode og regulære pladsforhold. Det sidste er skabt via dybden på tre meter, hvortil kommer en karakteristisk overdækning på en meters dybde, således at forteltet i virkeligheden er fire meter dybt.

Overdækningen som skaber en rummelig terrasse giver både værn mod sol, blæst og regn, idet begge sider kan dækkes af. Terrassen har i øvrigt i tagkonstruktionen indbygget elegante lyspaneler, som dæmper sollyset på en behagelig måde.

I tagkonstruktionen er desuden indbygget et specielt tagrendesystem. Det er beregnet for den stille regn, som via en regnkant i forteltets udhæng ledes hen til en lille tragt, hvorfra vandet igennem et rør ledes ud på bardunen og dermed væk fra forteltet.

 

Udestuepræget understreges af store vinduespartier specielt i fronten. Sidstnævnte er inddelt i felter. Det midterste i begge sider kan afmonteres og erstattes med et myggenetsvindue, som er let at kikke ud af, men vanskeligt at kikke ind gennem.

Udluftningsmulighederne suppleres desuden af oplykkelige netvinduer i begge gavle. En overdækning betyder at de også kan stå åbne i regnvejr.

Et nyt plisse gardinsystem bryder med de traditionelle forteltgardiner. Plissegardinerne kan hæves og sænkes individuelt og er ligeledes med til at understøtte udestue-fornemmelsen.

Farvekombinationen er utraditionel med praktiske tweedfarver i gavlene og lyse kobberfarver omkring vinduespartierne og den øvrige front.

Det meget lette Carbon X-stangsystem og det nye Isafix justeringsbeslag – som ellers er ekstraudstyr i de øvrige Isabella-modeller – er standard i Vision og søsterforteltet Opus.

Til de campister, som har brug for endnu mere plads i forteltet, er der mulighed for at anskaffe sig udbygninger til begge gavle. Blandt ekstraudstyret er desuden en rumdeler, som kan opdele forteltet, så det bliver halvt solsejl og halvt fortelt.

 

Prøv også at læse disse indlæg