Et thermoloft stopper dryppende kondens

af Bjarne Søby

Vi har tidligere skrevet om vintersikringen af vores Isabella Penta Etna fortelt. I forbindelse med vintersikringen valgte vi også at sætte et thermoloft op. Det har vi ikke fortrudt.

Navnet thermoloft er egentligt lidt misvisende, for nogen stor isolerende effekt giver thermoloftet ikke. I bund og grund er det blot et stykke stof, man spænder ud under forteltets loft. Måske er det derfor at det også kaldes for en Inderhimmel.

thermoloft
Termoloftet dækker hele forteltets tag

Men selvom man ikke får den store isolerende effekt, så øger det alligevel komforten i forteltet – og det endda ret meget. 

Når luften i forteltet varmes op – enten af solen eller af en varmeovn – og det er koldt udenfor, så dannes der kondens under forteltets loft. Er der meget koldt uden for teltet og rimeligt varmt indenfor, så kan der dannes så meget kondens, at de ligefrem drypper fra loftet. 

Annonce (læs mere efter annoncen)
thermoloft
Bemærk de lyse pletter – det er kondens som termoloftet opfanger

Det er selvsagt ikke rart at opholde sig i, og netop der kan et thermoloft hjælpe. Det forhindrer nemlig at kondens drypper ned i forteltet. I stedet ledes kondens ud til teltets sider, hvor det så løber ned.

Isabellas thermoloftet er let at sætte op. Det monteres med Thermofix-holdere i forteltets vulst til FixOn-beslag, med Ophængskroge på teltstængerne langs tagets kanter, og med bånd til opbinding til stængerne i loftet. 

isabella-thermoloft
Thermoloftet klikkes fast i vulsten med de medfølgende beslag
thermoloft-montering
Termoloftet sættes fast med klips i vulsten
 thermoloft opbinding
Termoloftet bindes fast til stængerne med bånd

Thermoloftet er forberedt til vintersikring. Der er udskæringer til støttestænger, og der er endda udskæring med lynlås til loftslampen. Der er godt tænkt.

thermoloft lynlåsåbning til lampe
Smart med en udskæring med lynlås til lampen

Så har det en isolerende effekt? Nej – det synes vi ikke. Det gør også teltet lidt mørkere, da lyset fra forteltets tag reduceres. Men vi vil ikke undvære det alligevel. Vi elsker nemlig at sidde og hygge i forteltet, og der er intet der dræber hygge hurtigere end når der drypper koldt kondensvand fra forteltets tag. 

Annonce (læs mere efter annoncen)

isabella-cirrus-north--textad

Isabella Cirrus luftfortelt sætter nye standarder

Isabellas nye luftfortelt, Cirrus North er lavet i deres velkendte akryl, som er et let, robust og åndbart materiale, der holder teltets farver smukke i mange år frem.

Læs mere her >>>


1 kommentar
0

Prøv også at læse disse indlæg

1 kommentar

Hanne Thor Olsen 28. januar 2021 - 10:55

Vi har også termoloft i vores fortelt , dejligt isolerende, men har trods det problemer med at kondensvandet drypper igennem termoloftet. Ofte må vi have gryder,Potter , mm stående under, hvor det kommer igennem. Lidt ærgeligt, da termoloftet jo er ret dyrt.

Svar

Skriv en kommentar