Weekend på Galsklint Camping

af Ann Karina
Galsklint Camping

Galsklint Camping har en pragtfuld beliggenhed lige ud til Lillebælt, og så hersker der en dejlig afslappet, godmodig og hyggelig stemning på campingpladsen.

Vi besøgte Galsklint Camping en smuk forårsdag sidst i April. Vi skulle deltage i Campingrådets årsmøde, og havde bestemt os for at tage dertil en dag i forvejen med campingvognen, for ikke at skulle op før en vis herre fik sko på.

Så uden at kende Galsklint camping i forvejen, bookede vi plads, og glædede os til at opleve en for os ny campingplads.

På vej dertil troede vi, at vores navigator havde fået hedeslag. Den ville nemlig have os over den nye Lillebæltsbro først, hvorefter vi skulle tilbage til Fyn over den gamle bro.

Galsklint Camping
Turen over den gamle Lillebæltsbro er den hurtigste

Det mente vi ikke kunne være rigtigt, så vi bad om en alternativ rute. Det viste sig så absolut at være en forkert beslutning. Ruten over hhv. den nye og den gamle bro over Lillebælt er absolut både den hurtigste og letteste (medmindre man elsker at køre gennem små, smalle og krogede gader i det indre Middelfart – det var nemlig hvad vi kom ud for).

Galsklint Camping
På gennem Middelfarts små og krogede gader

Galsklint Camping ligger som nævnt lige ud til Lillebælt, omkranset af skovklædte bakker på 3 sider, mens den fjerde side er helt åben ud mod Lillebælt. Campingpladsen ligger helt ned til stranden, hvorfor vi kunne stille vores campingvogn ca. 15 meter fra strandkanten.

Galsklint Camping
Vi kunne stille campingvognen helt tæt på stranden

Så da campingvognen var på plads og havde fået strøm, kom positionsstolene omgående frem, og der sad vi så og nød en solrig eftermiddag ved Lillebælt.

Galsklint Camping
Bjarne nyder solen og udsigten foran campingvognen

Campingpladsen drives af Annette og Svend Larsen, og pladsen har lidt over 200 enheder. Der er reception og butik på pladsen, en bygning med køkken (både ude og inde), spiseplads, opholdsstue, vaskemaskine og solarium.

Galsklint Camping
Køkkenet – flot og moderne

Galsklint Camping
Her er ude-køkkenet med masser af spiseplads

Desuden er der en stor servicebygning med baderum, toiletter, familierum, faciliteter for handicappede m.m. Alt er rent, velfungerende og velholdt. Servicebygningen er bygget af svært tømmer og den har græs på taget, og er helt i overensstemmelse med den fornemmelse af at være tæt på naturen, som ellers hersker på Galsklint Camping.

Galsklint Camping
Servicebygningen

Galsklint Camping
Bade- og toiletrum er flotte, rene og velholdte

Galsklint Camping
Et kig ind i et familierum

Galsklint Camping
Også handicappede er der tænkt på

Enhederne er rimelig store, og der er plads til at få selv at få selv store campingvogne rundt på campingpladsen. Vores campingvogn har en totallængde på lidt 9 meter, og den kunne vi uden problemer komme rundt på pladsen med.

Galsklint Camping
Store campingvogne kan køres rundt på campingpladsen uden problemer

Og man er virkelig tæt på naturen på Galsklint Camping. Campingpladsen er inddelt i store parceller, hvor der ikke er afskærmning mellem de enkelte enheder. Man har derfor frit udsyn til både skov og vand (og Jylland) uanset hvor på pladsen man befinder sig. På vores tur rundt på pladsen, kunne vi da også se, at vi langt fra var de eneste der havde fået ideen med at sidde foran campingvognen og nyde solen og udsigten ud over Lillebælt. Det var der adskillige af pladsens øvrige gæster der også gjorde.

Galsklint Camping
Campingpladsen er opdelt i store, åbne parceller

Da campingpladsen ligger lige ud til Lillebælt, er mange af pladsen gæster naturligvis lystfiskere. Mens vi besøgte pladsen, så vi da også adskillige, der benyttede sig af det gode vejr og prøvede at fange aftensmaden.

Og dykkere bruger pladsen meget, og der er også faciliteter for dykkere på campingpladsen. Hvordan dykkere og lystfiskere deler vandene mellem sig tør vi ikke gisne om :o)

Udover naturen og de velordnede forhold, skal vi også fremhæve legepladsen, ‘genbrugsstationen’ og campingpladsens hytter.

Legepladsen og opbygget som en naturlegeplads, og har udover gynger, vipper m.m. også legehuse og en klatrevæg. Her er der plads til aktivitet og leg i mange timer.

Galsklint Camping
Legepladsen

Galsklint Camping har en Genbrugsstation hvor man sorterer sit affald. Mange campingpladser løser problemet med kildesortering af affald ved at opstille flere containere til hver sin type affald. Det er effektivt, men sjældent særlig kønt. Sådan er det ikke på Galsklint Camping. Her har man opført en væg foran de grimme containere, og man aflevere så sit affald gennem porte i denne væg. Det er pænt, praktisk og ligetil.

Galsklint Camping
Genbrugsstation

Og endelig skal campingpladsens hytter også have et par ord med på vejen. Vi har ikke været inden i nogle af pladsen hytter, men vi var imponerede over deres udformning og placering. Der er flere type hytter på campingpladsen. Der er alle udført i tømmer, og falder godt ind i den omgivende natur. Hytterne ligger ikke på rad og række. I stedet er de lagt lidt ‘hulter til bulter’ imellem hinanden, hvilket giver et hyggeligt og afslappet indtryk.

Galsklint Camping
Nogle af campingpladsens hytter

Vi var som sagt kun på Galsklint Camping i lidt over et døgn. Men vi er ikke færdige med den campingplads, og vi vil helt sikkert besøge den igen. Med sin centrale beliggenhed er Galsklint Camping et godt udgangspunkt for ture på Fyn og i Østjylland.

Galsklint Camping
Reception og butik

Herunder kan du se en lille video fra Galsklint Camping, vi lavede under vores besøg der. Der er ikke så lang, men den viser dels campingpladsen unikke beliggenhed og giver dels et indtryk af forholdene der.

Links:
Hjemmeside: Galsklint Camping

Prøv også at læse disse indlæg