Ebeltoft Strand Camping

af Bjarne Søby
Image


Ebeltoft Strand Camping er en af Danmarks vinteråbne campingpladser. Vi besøgte campingpladsen en kold og blæsende weekend i november, og blev positivt overrasket over den høje standard på pladsen.

Ebeltoft Strand Camping ligger direkte ned til Ebeltoft Vig. Så campingpladsen lever absolut op til sit navn – tættere på stranden kommer man nok ikke uden at få våde fødder. Vi nøjedes nu med at gå et par ture på stranden. Den lave temperatur og den hårde kuling direkte ind fra vest indbød ikke til meget andet.

Image
Campingpladsen ligger direkte ned til Ebeltoft Vig

Campingpladsen er stor – endda meget stor. Oprindeligt havde campingpladsen plads til mere end 400 enheder. Nu er antallet reduceret til ca. 350 pladser for at give plads til større campingvogne også. Der er el-tilslutning (13 amp.) på alle enheder.

På en stor del af campingpladsen giver store fyrretræer læ for vind og sol. Træerne er godt trimmet så der slipper sol igennem til de fleste enheder, og der er ingen lavthængende grene over de enkelte enheder.

Image
Nogle af enhederne ligger næsten nede på selve stranden

Vi besøgte som nævnt campingpladsen en kold, regnvåd og særdeles blæsende weekend i november, og på trods af vejret, nød vi vores ophold meget. Stort set fra alle enheder kan man se enten stranden eller vandet. Så når en bleg vintersol kiggede frem, kunne vi ikke undgå at drømme os hen til en varm sommerdag med duften af fyrretræer og lyden af bølgerne mod stranden. Men den glæde må vi have til gode. Nu er vi ude og besøge vinteråbne camping pladser i Danmark, og her har Ebeltoft Strand Camping også meget at byde på.

Campingpladsen ligger kun 600 m. fra Ebeltoft by, og ligger således indenfor gå-afstand til butikker, gågade, restauranter og seværdigheder som f.eks. Fregatten Jylland og Glasmuseet.  Desuden ligger campingpladsen indenfor rækkevidde for en masse af Djurslands attraktioner.

Image
Gågaden i Ebeltoft

Image
I Ebeltoft ligger nye huse side om side med meget gamle huse

Image
Midnatsbowling i den lokale bowlinghal (ret sjovt)

Ebeltoft Strand Camping tilbyder desuden faciliteter som

 • Trådløst Internet
 • Internetadgang ved receptionen
 • Minigolf
 • Udendørs bordtennis
 • Fællesrum midt på pladsen med TV’
 • Fællesrum ved reception med Solarium
 • Mange familie- og puslerum
 • Specielt baderum kun for handicappede
 • Sjov legeplads for små børn
 • Hoppepude
 • Boldbane ved stranden
 • Choppercykler/Moon Carts

Image
Stor og dejlig legeplads

Image
Billard i fællesrummet

Der er en kiosk på campingpladsen. Her kan man købe fornødenheder som brød, is, øl, vand, vin, gas m.m.. Udvalget er ikke stort. Men hvorfor skulle det også være det, når der ligger Føtex, Aldi og Fakta inden for en radius af 1 kilometer.

Der er 3 servicebygninger på campingpladsen. Her finder man alle fornødenheder så som familierum, brusebade, toiletter, udslagssteder, fiskerensepladser, opholdsstuer, fælleskøkkener m.m. Servicebygninger er ikke helt nye. Men de er alle velholdte og velfungerende. Sjældent har vi besøgt en campingplads, hvor der har været så rent over alt i servicebygningerne. Faktisk stod jeg og kiggede efter et skostativ, første gang jeg gik ind i toiletbygningen. Gulvet var så rent, at jeg ikke kunne forestille mig, at man gik ind med skoene på. Det siger noget om, hvor rent at servicebygningerne var. Og det gjaldt for alle de dage, vi var på pladsen. Vi kunne ikke sætte en finger på rengøring af hverken bade, toiletter eller køkken.

Image
Super rene servicebygninger

Image
Et af køkkenerne på campingpladsen

Vi skal da også lige nævne, at varmt vand i køkken, vaskerum og brusebade er inkluderet i pladslejen, så man skal ikke stå og rode med småpenge, poletter e.l. når man f.eks. skal i bad.

Image
Minigolfbanen

Ebeltoft Strand Camping ligger som nævnt lige ud til Ebeltoft Vig. Den er pga. beliggenheden åben mod vest, og man skal derfor tage højde for kraftig vind fra vest ved opsætning af f.eks. fortelt eller markise. Man kan måske nok være fristet til at placere campingvogn og fortelt, så man kan sidde i ens fortelt og kigge ud over vandet. Men det vil nok være en skidt ide. Da vi besøgte pladsen, havde vi en stiv til hård kuling ind fra vest alle fire dage. Og vi var kisteglade for, at vi vores campingvogn havde bagenden mod vinden. Vær også opmærksom på, at har man valgt en plads tæt på vandet, er de normale ‘røde’ pløkker ikke er stærke nok til at sikre et fortelt i stærk vind. Det er jorden for sandet til. Sørg derfor for at have nogle ekstra lange pløkker med.

Image
Vores enhed på Ebeltoft Strand Camping

På Ebeltoft Strand Camping er der 12 hytter og en enkelt ferielejlighed. Mange af disse er kategori 5 hytter med bad/toilet.

Image
En af pladsen flotte hytter

Vi nød vores ophold på Ebeltoft Strand Camping meget. Alting fungerede perfekt, og den smukke natur, vigen og Ebeltoft by var alt sammen med til at gøres vores mini-ferie perfekt. Om sommeren er Ebeltoft Strand Camping helt ideel for børnefamilier, lystfiskere, windsurfere o.l. pga. af beliggenheden direkte ned til vandet. Vi vender helt sikkert tilbage til campingpladsen for også at opleve den om sommeren.

Links:
Hjemmeside: Ebeltoft Strand Camping

Prøv også at læse disse indlæg