Maribo Sø Camping

af Bjarne Søby

Maribo Sø Camping har en helt unik beliggenhed. Den ligger lige ud til Maribo Søerne, hvor der er masser af mulighed for forskellige vandaktiviteter som svømning, padleboards, kano, båd og meget mere. Samtidigt ligger den kun ca. 10 min.  gang fra Maribo Centrum, hvor der er et godt udvalgt restauranter, caféer og butikker.

Maribo er en mindre provinsby på Lolland. På trods af dens forholdsvis lille størrelse, har byen en domkirke. Det er den eneste af Danmarks domkirker, der er opført som en klosterkirke. Den blev opført i 1400-tallet som klosterkirke til et nu nedrevet Birgittinerkloster, men har siden Reformationen fungeret som sognekirke for byens indbyggere. I 1803 fik den status af domkirke.

Maribo Sø Camping er en hyggelig og velholdt campingplads med rigtigt fine faciliteter. Både bad, varmt vand og brug af køkkenfaciliteter er inklusiv i prisen. Enhederne er af varieret størrelse, men det er ikke svært at finde en enhed der passer til en. Hvis man er heldig, har reserveret eller er hurtig, kan man få en af de eftertragtede strandpladser. De ligger smukt med udsigt over vandet. Campingpladsen har 200 enheder og 11 hytter.

Campingpladsen har gode faciliteter for børn. Et er søen, der jo altid er et trækplaster, men der er også fine legefaciliteter.

Maribo Sø Camping har helårsåbent. Om vinteren er det ikke alle enheder der er tilgængelige, men det er stadigvæk muligt at campere bynært, enten på de åbne enheder, eller på deres autocamperplads. Om vinteren skal man reservere ved ankomst via et selvbetjeningssystem.

Maribo Sø camping har, udover sin smukke og bynære beliggenhed, en rigtig god beliggenhed i forhold til seværdigheder. Den ligger lige i smørhullet til oplevelser på Lolland Falster. Her kan næves Knuthenborg Safaripark, Dodekalitterne, Stormflodshistorien og museet, Lalandia og selvfølgelig den hyggelige ferieby Marienlyst. Man kan tage på Dambo troldejagt, eller en tur til Møn og Møns Klint.

Hvis man bare vil have lokale oplevelser, er det muligt med en sejltur på søen med turbåden Anemonen, eller en slentretur ind til Maribo by med domkirken. Eller på egen hånd med en lejet kano fra campingpladsen.

Maribo Sø Camping har meget forskelligt at byde på. Der er både fred og ro, smuk natur med vand og skov, bynær camping med shopping, caféer og restauranter, og en masse seværdigheder i nærområdet hvis man ønsker det. Og tag endelig cyklerne med. Lolland er ikke så kuperet, så det er nemt at cykle rundt til en masse af seværdighederne.

Du kan se vores video fra campingpladsen her:

Prøv også at læse disse indlæg