Glamping: Oplevelses weekend- en god ferie start

af Poul og Nina Harkjær
poul glamping 01

Vi er midt i sommerferie sæsonen, og denne weekend besøgte vi en af de mindre, men skønne danske campingpladser. Nemlig Skyttehusets Camping.

Skyttehusets Camping ligger lige ud til Svejbæk snævringen og Julsø. Pladsen har omkring 100 pladser, hvor af halvdelen er reserveret til telt camping. På teltpladsen skal bilerne fjernes efter aflæsning og det giver en dejlig hygge og ro på pladsen.

poul glamping 02

Skyttehusets camping har meget fokus på teltcampister og derfor er det også teltene der har de absolut bedste pladser ned til vandet. Stedet er oplagt som udgangspunkt for kano/kajak ture og andre vandaktiviteter.

poul glamping 03

Pladsen ligger i noget af Danmarks skønneste natur, midt mellem Himmelbjerget og Silkeborg. Ovenfor i skoven ligger en af Danmarks reneste søer – Slåen sø. Du nærmer dig campingpladsen, af små bakkede og snoede veje, helt overdækket af dansk bøgeskov, og lige før du kører ned i søen, kommer du til campingpladsen. Pladsens faciliteter er bare i top og det er svært at sætte en finger på noget. Selv legepladsen er placeret her nede ved vandet.

poul glamping 04

Her kan du finde pladser med udsigt, pladser midt i solen eller i skyggen fra skoven. På teltpladsen, hvor teltvogne også er tilladt, kan du komme til at ligge på første parket til vandet. Herfra kan du følge den livlige trafik på vandet af motorsejlerne, kanoerne og selvfølgelig turbådene, med Hjejlen i spidsen passere forbi i et roligt tempo. Turbådene lægger til lige ved pladsen, så orker du ikke at vandre i den flotte natur til Himmelbjerget, tager du blot “færgen”. Du kan selvfølgelig også befordre dig selv på vandcykel.

poul glamping 07

Skulle i få lyst til et bad i Slåen sø, er der ikke længere end omkring 500 m gennem skoven. Selv om du ikke vil bade, er turen rundt om søen en dejlig oplevelse.

På Skyttehusets Camping er der også et antal hytter og et Glamping telt, til udlejning. Vi bor selvfølgelig i Glamping teltet, men mere der om senere.

poul glamping 05

Skyttehuset har et cafeteria, med et fint udvalg, hvis I vil slippe for madlavningen, eller sidde ude på terrassen, med en kølig fadøl, midt i sommervarmen.

Der er mulighed for at leje motorbåd, kano eller kajak, hvis man gerne vil en tur på vandet. Eller hvad med at tage med den lille solcelle færge over til Svejbæk og spise frokost på Ålekroen.

 poul glamping 06

 poul glamping 09

For ikke at komme på “bjergvandring” valgte vi at tage bilen op til Himmelbjerget. Motivet er jo velkendt, skøn natur og souvenir boderne med Himmelbjerg stokkene, men lidt nyt er der da. Oppe ved Himmelbjerget har man for et par måneder siden indviet en ny naturlegeplads, og den bliver flittigt brugt.

 poul glamping 08

Skyttehusets Camping er en af den slags pladser man godt kunne blive afhængig af, da den er fyldt med charme og idyl. Forbipasserende på vandring eller bådene der lægger til i den lille marina, er med til at skabe et billede af Danmark når det er dejligst.

Glamping

Skyttehusets camping har et telt til udlejning, og selv om vi har et stort og lækkert telt, syntes vi alligevel at vi var ”nødt” til at prøve dette telt også.

Fra receptionen, går vi hen over teltpladsen, op til udkigspunktet hvor “vores” weekend telt står.

Teltet er imponerende som det står der i bøgeskovenTeltet er imponerende som det står der i bøgeskoven

Teltet er placeret på campingpladsens højeste punkt, med træterrasse i 2 plan og den bedste udsigt du kan forestille dig.  Terrasserne er overdækkede og giver et godt setup til hele arrangementet.

Sommeraftenen var lun, så vi sad længe ude og nød aktiviteten på vandet.Sommeraftenen var lun, så vi sad længe ude og nød aktiviteten på vandet.

 

Turbådene fra Silkeborg passerer forbi, lige nedenfor teltet på vej til HimmelbjergetTurbådene fra Silkeborg passerer forbi, lige nedenfor teltet på vej til Himmelbjerget

Turbådene fra Silkeborg passerer forbi, lige nedenfor teltet på vej til Himmelbjerget

Glamping teltet er et 24 m2 stort hvidt bomuldstelt fra Nordisk, model Vanaheim, et stort lækkert telt med god plads til to. Det er kun tilladt med 2 overnattende i teltet, så glem alt om at tage ungerne med.

På gulvet er et kokostæppe og nogle store skind, som sørger for stilen, lige fra man træder ind. Midt i teltet en stor dobbeltseng med gode madrasser.

Turbådene fra Silkeborg passerer forbi, lige nedenfor teltet på vej til Himmelbjerget

Interiøret består af træ plankemøbler kombineret med gode kurvestole med hynder og flere skind. Desuden er der fodskamler og afsætningsmøbler, samt køleskab og et køkkenbord og dertil hørende udstyr.

poul glamping 15

Vi havde helgarderet, med vores egen camping køkkentaske, men det eneste vi var nødt til at hente frem, var vores vinglas. Det er ikke helt det samme at drikke Cremant af blomstrede glas fra Ikea.

poul glamping 16

Ideen med glamping er jo luksus, det at sove ude i telt, men ikke gå på kompromis med kvalitet og udstyr. Du tager det bedste fra telt verdenen og kombinerer det med det bedste fra terrassen eller stuen derhjemme. Ikke noget med liggeunderlag og sovepose. Nej himmelseng med springmadras og lækkert sengetøj, og vi sov rigtig godt.

Forestil dig at vågne stille og roligt, mens solens stråler langsomt varmer teltet. Stig ud af sengen og stå på de lækre bløde rensdyrskind. Mens du strækker dig kigger du ud af døren og nyder synet af skoven og søen. Alting vågner og en ny dag begynder. Sådan nyder man livet når man er på Glamping.

poul glamping 17

Teltet er udstyret med flere vinduer, alle med insekt net. Og det kraftige gulv er lynet på teltet, så du kan rolig tage på glamping her uden risiko for besøg af alt mulig kryb om natten.

poul glamping 18

Glamping kan opleves på mange måder. Har du plads i haven, bygger du en stor træterrasse, køber et stort bomuldstelt og indretter den lige efter dit eget hoved. Et telt som det vi har boet i er på 24m2, og koster omkring kr. 15.000 så det er jo stadig noget billigere end en havepavillon, men noget mere hyggeligt.

Med enkelt udstyr, ændrer man hurtigt telt oplevelsen til lækker luksus, og så gør flotte omgivelser det jo ikke ringere.

Vi kan varmt anbefale at prøve en Glamping oplevelse.

poul glamping 19

Klik her og læs mere om Nina og Pouls spændende oplevelser med teltcamping

 

Prøv også at læse disse indlæg