Hampen Sø Camping & Hytteby

af Ann Karina
Image

 

Her er der tale om en stor campingplads centralt placeret i naturskønne omgivelser i Midtjylland med store enheder og stort set alle faciliteter.

Det er ikke ofte, vi besøger en campingplads, der kan tilbyde så mange faciliteter. Bl.a. kan vi nævne TV – Internetcafé, Toiletter – Baderum – Familiebaderum, Faciliteter for autocampere, Vaskeri, Pladser forbeholdt Handicappede, Affaldssortering, El 230 v – 10 Amp., Minigolf – 6 indendørs baner, MoonCars, Bordtennis, Lejrbålsplads, Børnepool, Trampoliner, Hoppepude, Handicaprum, Køkken, Børne-baderum, Natursti, Boldbaner, Skovområde og Seniormotionsområde med Petanque baner.

Image
Som altid er der mange børn på trampolinerne

Vi gjorde ikke brug af alle disse faciliteter, men det er da meget rart at vide, at de er til stede på pladsen.

De fleste enheder på campingpladsen er på over 100 m2, og det er godt at have god plads rundt om både vogn og fortelt. Dette betyder også, at Hampen Sø Camping kan tage imod gæster med store campingvogne.

Image
Der er masser af plads på Hampen Sø Camping & Hytteby

Der er 3 servicebygninger på campingpladsen. Her er der – udover bade og toiletter – bl.a. familierum, faciliteter for handicappede og baderum til børn.

Image
En af servicebygningerne
 

Børnerummet er også helt nyt, og rigtig flot med både toiletter og håndvaske i børnehøjde. Her findes også pusleplads.

Image
Det flotte børnerum
 

Vi var også imponeret over det helt nye og meget flotte køkken. Sjældent har vi set et så flot køkken på en campingplads.

Image
Nok et af de flotteste køkkener vi har set på en campingplads
 

Vores datter Line var især imponeret af, at der var opvaskemaskiner til fri afbenyttelse. Dette skal selvfølgelig ses i lyset af, at det normalt er hende, der vasker op.

På Hampen Sø Camping er der en Spar-købmand, et spisehus og en ’bager’. Hos Spar-købmanden der er et udmærket udvalg af dagligvarer til rimelige priser. ’Bageren’ – der er baseret på et bake-off system – leverer friskbagt brød hele dagen, og Spisehuset byder på mange forskellige retter til pladens gæster – også her er priserne yderst rimelige.

Image
Reception, købmand, bager og Spisehus

Tæt på campingpladsen (800 m.) ligger Hampen Sø.

Image
Hampen Sø
 

Her en dejlig naturlegeplads – to picnicområder og gangsti hele vejen rundt om søen. Der er ca. 5 km. rundt om søen, og en rigtig smuk tur. Desværre er stien ikke egnet til barne- eller klapvogne – og slet ikke til kørestole.

Image
Det er ikke alle steder det er lige let at komme frem på stien rundt om søen

Det er ikke uden grund at ordet ’Hytteby’ også indgår i campingpladsens navn. Der er nemlig rigtig mange hytter på campingpladsen. De fleste er store hytter med bad/toilet og udstyr til 6 personer. Desuden er der hytter til 6 pers. uden bad og toilet, og endelig er der et par mere simple hytter til 2-3 pers.

Image

Skulle vi absolut påpege noget, der kunne gøres bedre på Hampen Sø Camping, så ville det være udslagsstedet til kemiske toiletter. Der er kun et sted på pladsen, hvor det kan gøres – og så ligger stedet endda i et af pladsens hjørne. Hampen Sø Campingplads er en meget stor plads, så der er langt at gå for at tømme sin toilettank. De mange spor efter bildæk foran udslagsstedet vidner da også om, at de fleste tager bilen, når toilettet skal tømmes.

Image
Her tømmes toilettanken, Bemærk sporene efter biler foran udslagsstedet

Men når det er sagt, så havde vi nogle dejlige dage på Hampen Sø Camping. Der var mange gæster på pladsen, men der herskede fred og ro. Der herskede en god tone gæsterne imellem, og de mange børn på campingpladsen så bestemt ikke ud til at kede sig.

Links
Hampen Sø Camping & Hytteby

Prøv også at læse disse indlæg