Med sommeren dukker teltcampisterne op

af Ann Karina
Image


Sommeren er på vej. Mange garvede campister med egen campingvogn har med al sandsynlighed allerede været af sted med ferieboligen på krogen. Og en del har dyrket vintercamping i deres velisolerede og effektivt opvarmede campingvogne.

I takt med årstidens stigende temperaturer dukker en anden gruppe campister op på campingpladserne: Teltcampisterne. Og dem bliver der stadig flere af, konstaterer man i campingbranchen.

”Vi mærker en tendens til, at der en stor gruppe danskere, som gerne vil opleve campinglivet mere, som det var engang. De vil rejse let, og de vil have oplevelserne tæt på med alt, hvad det indebærer, når kun en teltdug skærmer mod naturen udenfor”, siger Camping Branchens formand, Peter Outzen.

Ligesom campingvogne, har også markedet for telte og teltvogne gennemgået en rivende udvikling i takt med moderne danskeres krav til komfort. ”Kravet til moderne telte i dag er blandt mange andre lav vægt, lang holdbarhed, og de må helst ikke fylde noget. Samtidig skal de være lette at sætte op og ikke mindst skal de holde regnen ude.

Med de materialer producenterne har til rådighed i dag, opfylder de alle krav til fulde”, siger Peter Outzen og fortsætter: ”Et godt telt kan i dag klare vandtryk på helt op til 5.000 mm., hvilket vil sige, at det klarer selv de store skybrud. Glasfiber- eller aluminiumstænger holder vægten nede på et minimum, og patenterede systemer gør, at de sættes op i en håndevending”.

”I kraft af, at moderne store iglo- eller tunneltelte fylder og vejer så lidt, vælger mange familier telte med flere rum. I dag kan der således være opholdsrum, soveværelse, børneværelser og lagerrum i de krydsninger mellem forskellige typer telte, der produceres.  Mange har selvfølgelig fast og vandtæt bund, som kommer på plads, når man slår teltet ud”, siger Peter Outzen og fortæller, at et luksustelt nemt fås for mellem 2.000 og 5.000 kr.

En del campister kræver dog en del mere luksus uden, at det behøver at tære for meget på økonomien. Med en moderne teltvogn får man en masse af den komfort med, som ellers kun findes i de dyrere campingvogne. Faste senge, moderne køkken samt både annekser og læterrasser, er blandt mulighederne, man skal tage stilling til, når familien skal ud finde det rullende feriehus, der både er økonomisk overkommeligt, let og dermed også brændstoføkonomisk.

”Udstyrsprogrammerne for både telte og teltvogne er særdeles omfattende. Producenterne har designet specielle møblementer – garderobeskabe, reoler, køkkenborde og meget andet, som gør teltturen komfortabel og behagelig for hele familien”, siger Peter Outzen.

Pressemeddelelse / Foto: Camping Branchen

Prøv også at læse disse indlæg