Helsingør Camping Maj 2010

af Ann Karina
helsingoer0510 01

Helsingør Camping har en meget unik beliggenhed. Campingpladsen ligger stort set lige på stranden og kun 500 meter fra Helsingør centrum. Man er i gå-afstand til stort set alle Helsingørs seværdigheder og man har den mest fantastiske udsigt til Kronborg Slot og Sverige.

 Helsingør Camping er en lille og hyggelig familiecampingplads med 100 enheder samt 12 hytter – heraf er de 10 luksushytter med eget bad og toilet. Campingpladsen driver ligeledes det nærliggende vandrehjem. Helsingør Camping har åbent hele året.


Helsingør Camping
Campingpladsens hytter er rigtigt flotte

På trods af, at campingplads ligger så tæt på centrum, generes man nu ikke særligt meget af trafikstøj o.l. – Helsingør Camping ligger nemlig på en rolig vej i udkanten af byen. Det eneste man ind imellem hører, er den nærliggende jernbane.

Campingpladsen har Hotel Marienlyst som nabo. Her findes et stort indendørs vandland samt kasino, der kan benyttes mod betaling. Ellers er der selvfølgelig den flotte badestrand der ligger lige foran campingpladsen.

Helsingør Camping
På det nærliggende Hotel Marienlyst kan både børn og voksne lege

Helsingør Camping har 2 stjerner og faciliteterne er da også noget nedslidt. Men på trods af det, er de brugbare og der er ganske rent og pænt.

Helsingør Camping
Servicebygningerne er af ældre dato

Der er ikke de helt store tilbud til de mindste. Trampolinen har fået fjernet sin dug og det eneste der ellers er, er et par gyngedyr.

Helsingør Camping
Jeg tror børnene hurtigt vil komme til at kede sig på denne legeplads

Der er ikke rigtigt nogen køkkenfaciliteter. Opvask m.m. foregår udendørs i et overdækket udendørs opvaske areal. Dog er der både vaskemaskine og tørretumbler på pladsen.

Helsingør Camping
Det er i denne hyggelige gårdhave at man også vasker op – sommer og vinter.

Receptionen/informationen har begrænset åbningstid, så man skal endelig huske at købe sine badepoletter, afregne m.m. i den periode. Man kan dog altid finde sin plads hvis man har reserveret. Lejrchefen sætter et skilt på din enhed, hvor han skriver at den er reserveret til netop dig.

Helsingør Camping
Receptionen er ikke særlig stor på areal, men servicen i åbningstiden er god

Helsingør Camping
Når du ankommer uden for åbningstiden, skal du bare kigge efter disse blå skilte

Da vi besøgte pladsen, i starten af Maj, var pladsen meget domineret af fastliggere. Der var et par få pladser til turister, ellers var resten optaget af fastliggere. Vi lod os dog fortælle, at i højsæsonen bliver fastliggerne bedt om at flytte og pladsen er i denne periode forbeholdt turister.

Helsingør Camping
Uden for højsæsonen er der mange fastliggere

Der er også en lille kiosk på pladsen. Den har åbent fra maj til september. Her kan man bl.a. bestille morgenbrød og få de mest basale dagligvarer.

Helsingør Camping er på trods af sit lidt slidte ydre, en unik og rar plads. Pladsens beliggenhed er helt fantastisk og den er faktisk rigtig hyggelig. På trods af at vi kun skulle være der en nat blev vi som turister modtaget godt af fastliggerne og de andre turister. Betjeningen var ligeledes meget høflig og venlig.

Helsingør Camping
Det er ikke mange steder man finder en sådan udsigt fra sin campingvogn

Helsingør Camping
Vi kunne endda se Kronborg fra vores enhed

Helsingør Camping
Sverige var sørme hellere ikke langt væk

Vi ville ikke betænke os på at komme tilbage til pladsen – dog ville vi i vinterhalvåret klare opvasken i campingvognen.

Links:
Relevante Link(s) : Helsingør Camping

 

 

Prøv også at læse disse indlæg