Jul i campingvognen

af Karin og Lars
lars og karin vinter 2012 01

Vi har flere gange snakket, om at det kunne være hyggeligt at holde jul i campingvognen. Men med 4 børn og 2 hunde, og vores temperament, så var de fysiske rammer måske lidt snævre. Derfor har vi altid fejret jul hjemme. Men Julen 2011 skulle være anderledes.

I julen 2011 var vi i den situation, at vores børn ikke var hjemme juleaften. Vi greb chancen, og besluttede at holde jul i campingvognen. Det skal lige siges, at vi ligger fast så vores campingvogn med vores Universal 420 stod klar til brug, så de fysiske rammer var sat på forhånd. Men uanset hvilken vogn og telt man end måtte have, så er det jo bare og pakke, og komme ud og prøve det af hvis man har lyst.

Da vi er vant til at campere om vinteren, så var der ikke de store overvejelser. Den eneste forskel var, at vi skulle have lidt anden mad med end det vi typisk laver på camping. I hvert fald når det gælder maden til juleaften. Men ud over det, så var der ikke langt fra tanke til handling.

Hånd på hjertet, det er nok det mest hyggelige vi nogensinde har prøvet. Campingvognen blev pyntet op med lidt nisser, en julestjerne i teltet, og så ellers masser af stearinlys, alt imens at sneen dalede stille ned. Mere romantisk kan det næsten ikke blive.

Juletræet er der af gode grunde ikke den store plads til, så det måtte forblive ved et billede på væggen.  Men ellers holdt vi en juleaften som vi plejer. Anden blev grillet på weberen udenfor, mens resten af maden blev tilberedt inde i vognen. Anden måtte dog have lidt mere end den plejer, måske fordi det var bidende koldt.

Vi spiste i ro og mag, og nød hinandens selskab, pakkede vores gaver op og slappede i det hele taget af. Selv om det måske lyder som den juleaften, vi plejer at holde, så var der noget andet over det. En indre ro, en anderledes ro. Da vi havde spist, gik vi en lille tur. Det var så hyggeligt med sneen, der knirker under støvlerne, den frostklare luft, roen på campingpladsen og ikke mindst bare det ikke at være hjemme.

At holde jul på denne måde, det kan kun anbefales. Det kan ikke forklares, det skal prøves. Hvis man tænker lidt over det, så er det ikke mere besværligt end at holde en juleaften hjemme. Selvfølgelig har man måske ikke lige en ovn til rådighed og skal tænke i andre baner, men ellers er det ikke noget problem. Og så selvfølgelig, de fysiske rammer er lidt mindre. Børn har jo en forkærlighed for gerne at pakke alt ud, og prøve det hele, men med lidt organisering så burde det også kunne arrangeres.

Det er i hvert fald sikkert og vidst at det er noget, vi gør igen.

Tak til Karin og Lars for denne dejlige historie 🙂

Links:
Relevante Link(s) : www.sundorf.dk( Lars og Karins hjemmeside)

Prøv også at læse disse indlæg