Annonce (læs mere efter annoncen)

Københavns oversete perler: Indre By

af Bjarne Søby
rundetaarn presse

Vi kender alle de traditionelle turistattraktioner: Rundetårn, den lille havfrue, Tivoli osv… og er man japaner og kommer langvejs fra, så er disse sikkert også en fin repræsentation af Danmark.

De fleste danskere har dog været der, og har (hvis ikke set), så kendt til attraktionerne siden barnsben. København er dog mere end disse promoverede repræsentanter af dansk kultur, og jeg vil i de følgende artikler give bud på, hvilke små perler i København der er mindst lige så vigtige som de mere kendte monumenter. Københavns kultur er nemlig i særlig grad hvad der sker på gaden – stemningen i et pusterum, på en lille cafe eller i en af de utallige parker.

Alle disse oversete perler findes heller ikke kun i Indre By, hvilket er hvorfor vi vil vise de bedste attraktioner fra de mest kendte bydele: Østerbro, Indre By, Vesterbro og Nørrebro.

Annonce (læs mere efter annoncen)

Selvom der utvivlsomt er lige så vigtige perler i andre bydele, så er disse inden for cykelafstand af hinanden, så du ikke behøver at hive autocamperen, bilen eller campingvognen med ind i de smalle og forvirrende gader i København (og bare for at få det på det rene: så skal København opleves på cykel, ellers får man ikke den fulde oplevelse ud af sin tur).

Vandkunsten

 MG 0335

Vandkunsten var i tidernes morgen en plads med en mølle, der forsynede Christiansborg med rent vand. Nu et samlingspunkt for Københavnerne til fx pop-up koncerter og et pusterum med en sandwich eller en omgang brætspil i ”HUSET”.  Du kan også bare sætte dig med en kop kaffe, opleve stilheden, lyden af vandet og nyde livet og solen.

Tæt ved vandkunsten finder du også Københavns bedste smørrebrødsforretning: Domhusets Smørrebrød, der aldrig skuffer med deres brede udvalg og hjemmelavede kvalitets-smørrebrød.

 MG 0321

Gråbrødre Torv

 MG 0435

En perle der kan være lidt svær at finde. Her finder du fantastiske restauranter; alt fra tapas til ost til bøffer, hvor særligt den franske Le Pavé kan anbefales. Gråbrødre torv er også bare et hyggeligt pusterum, hvorfor det kan foretrækkes at sidde udenfor. Her kører sjældent biler,  hvilket gør, at man i ro og mag kan studere de flotte bygninger og spise i fred og ro. Generelt et sted man altid kan finde noget af københavns djeligste mad i de dejligste omgivelser.

The Living Room/Latinerkvarteret

 MG 0315

Her får du Københavns bedste kaffe. På den økologiske café finder du et bredt udvalg af diverse versioner af kaffe, te, drinks og smoothies. Derudover er alt deres mad lavet fra bunden. Dette sortiment omfatter bl.a. lækre wraps, hjemmelavede boller, cheescake og cookies. I kælderen finder du de mest behagelige sofaer og lænestole, og går du lidt længere ind i caféen, finder du et marokkansk te-rum. Der er ingen tvivl: Indre Bys bedste – og hyggeligste – café.

 MG 0317

The Living Room ligger i Københavns latinerkvarter (også kendt som Pisserenden), der er et af Københavns ældste kvarterer. Her er en fantastisk stemning med fortovscaféer, genbrugsbutikker, specialbutikker, gallerier og flotte bygninger. Af restauranter kan særligt Restaurant Krebsegaarden kan anbefales. Dennes menu varierer efter årstiden, og mangler du noget at se på, så er restauranten også et galleri, hvor alt kunst på væggene er til salg og ligeså med alt i galleriet i baggården.

 MG 0302 1

La Fontaine

 MG 0323

Hvis du skal have en øl, et glas whisky eller vin – så tag det på den ikoniske jazz-bar La Fontaine. Du finder dig nemt til rette i det mørke lokale med en (ikke alt for dyr) øl i hånden og sød jazz i ørene. Kommer du fredag eller lørdag på La Fontaine, i folkemunde ”Fontænen”, er der oftest live jazz til fri entré.

La Fontaine ligger på Kompagnistræde, der løber parallelt med Strøget. Her er alle de restauranter som hjertet begærer: fra fransk bistro til hjemmelavede sandwichs, foruden et væld af gallerier og smykkebutikker.

Mojo Blues Bar

 MG 0336

Blues, singer/songwriter og country. Alt dette finder du på Mojo Blues bar. Med et koncept der primært ligger vægt på ukendte eller up-and-coming kunstnere med originalt materiale, er du sikker på en god oplevelse; Mojo formår at vedligeholde en upåklagelig kvalitet af deres kunstnere trods deres måske ukendte status. Hvis du vil have en hverdagsaften med god musik, så skal du give Mojo et besøg.

Israels Plads/Torvehallerne

 MG 0342

Hvad der engang var en stereotyp over-trafikeret kedelig plads, er nu et kulinarisk paradis. Købehavns kommune delte pladsen i to: et udendørsareal med en kæmpe boldbane, trappe-bænke til at dase på og bilfri åbne arealer. På disse arealer finder du ofte markeder, og på solrige dage: københavnere på picnic-tæpper.

  MG 0346

Den anden del af Israels Plads er bedre kendt som Torvehallerne. Der er to haller ved siden af hinanden, hvor den ene byder på ferskvarer som fisk, kød og grøntsager. Den anden hal byder på special-caféer, bagerier, chokoladerier og sandwichbars. Gennemgående for begge haller er den kompromisløse kvalitet af madvarerne og idéen om et væld af specialbutikker; samlet på ét sted. Medbring din pengepung, for man klarer den ikke igennem hallerne uden at købe sig fattig i lækkerier!

 MG 0348

 MG 0350

Se mere her: Visit Copenhagen

Annonce (læs mere efter annoncen)

Prøv også at læse disse indlæg