Camping på andres børns vilkår ?

af Bjarne Søby

Jeg har på det seneste set flere indlæg på Facebook, hvor folk efterlyste campingpladser fri for børn og hunde. Der bliver sjældent taget særlig pænt imod sådanne opslag, men hvorfor egentlig ikke? Er det så slemt at søge en campingplads, hvor man helst er fri for hunde og/eller børn?

Lad det være sagt med det samme… jeg har intet imod børn. Vi er selv forældre, og har haft stor glæde af at tage vores børn med på camping. De er nu så store, at de sjældent tager med os på camping længere, med de har haft stor glæde af det tidligere, og har mange gode minder fra vores rejser.

Nu rejser vi ikke længere med børn. Det betyder vi kan sove længere, da vi ikke længere nødvendigvis skal op for at tage os af vores børn. Vi kan også være længere oppe, og nyde livet uden at skulle aktivere eller tage ansvar og være der for vores for børn.

Ved at tage på camping uden børn kan vi får den ’voksentid’ vi sjældent kunne få, da vi rejste som børnefamilie. Og ligesom vi nød at være på ferie med vores børn, så nyder vi nu at være på ferie uden.

Der skal være plads til børn på camping

For nyligt var vi på Jelling Familie Camping i højsæsonen. Pladsen har meget at tilbyde børnefamilier, og der var derfor mange børn på campingpladsen. Det sætter naturligvis sit præg på livet på campingpladsen.

Vi blev som regel vækket ml. 07 og 08 af børn, der enten græd, legede eller spillede bold mellem campingvogne og telte. Jeg forstår godt, at børn ikke gider at sove længe. Især teltcampister, hvor morgensolen varmer teltet op til ulidelige temperaturer, har brug for tidligt at komme ud af teltet og få luft.

Men jeg kan godt lide at sove længe. En morgen lå jeg og tænkte på, at det egentlig var lidt uretfærdigt at jeg stadig skal vækkes af børn selvom jeg er på ferie uden. Men igen – vi var på en familiecamping, så ingen brok herfra. Jeg kan jo bare vælge en campingplads uden børn – eller kan jeg?

Vælge campingplads fri for børn

Jeg har set opslag på Facebook, hvor folk efterlyste campingpladser uden børn. Der er kommet mange rigtig grimme svar på de opslag, gående f.eks. på ’Børnehader’, ’…bliv dog hjemme, hvis du ikke kan lide børn’ eller ’hvorfor fa’en tager du på  camping, når du alligevel bare vil være dig selv’.

Men hvorfor egentlig ikke? Ligesom man kan søge efter campingpladser med pool, legeplads, m.m. så kunne man vel godt forestille sig at man kunne søge efter campingpladser for hvor der ikke er mange børn.

Vores ’camping-motto’ har altid været: Frihed til at vælge. Dvs. sige frihed til at vælge hvor vi vil rejser hen, hvornår vi vil gøre det og hvilke pladser og steder vi vil besøge. Så hvorfor ikke have muligheden for at vælge campingpladser hvor der primært satses på et voksent publikum uden børn og/eller hunde? Der er flere charter-destinationer, der gør det, så hvorfor ikke også camping?

Campingpladser fri for børn?

Jeg er ikke en gammel sur person, der hader børn. Efter mine børn er flyttet hjemmefra, har jeg bare fået nogle andre værdier, som der også bør være plads til på camping. Vi har f.eks. lige været på Gudhjem Camping på Bornholm. Der har man fjernet alle tilbud til børn for at tiltrække et mere voksent publikum. Der var fuldt belagt, så der er åbenbart et marked for den type campingplads også. 

Så disse tanker går altså ikke på om børn skal med på camping eller ej. Børn skal have lov til at være børn, nyde at være på camping og have masser af plads og tolerance til at være børn. Men voksne, der ønsker en campingplads, der er mere tilrettet til par uden børn, skal der også være plads til. For som jeg skrev i starten… det kan da ikke være rigtigt at ens ferie skal være underlagt andres vilkår, vel? 😉

Jeg håber fremover, at der vil komme en masse dejlige campingpladser med tilbud til børnefamilier, og håber i samme tanke, at der vil komme flere campingpladser med tilbud til campister uden børn 

Prøv også at læse disse indlæg