Spektakulær Have & Blomsterfestival i Tivoli

af Bjarne Søby

For første gang slår Tivoli dørene op for til en vaskeægte Have & Blomsterfestival, hvor gæster kan opleve en spektakulær blomsterskulptur kreeret af den internationalt berømte blomsterkunstner, Nicolaj Bergmann, et stort have- og blomstermarked, workshops om bæredygtighed, byhaver, og spiselige blomster og blomsterdekorationer. Have & Blomsterfestivalen løber fra den 28. august til den 5. september. 

Som noget helt nyt, men alligevel utrolig familiært afholder Tivoli for første gang en Have & Blomsterfestival, der løber hen over hele 9 dage. Her vil gæster kunne lade sig fornøje af storslåede blomsterdekorationer, gå på opdagelse i et stort blomstermarked og lade sig inspirere og blive klogere på både bæredygtighed og den bedste måde at beplante sin altan på til festivalens mange forskellige workshops. 

Derfor giver Tivoli sig i kast med en festival, der hylder haver og alt, hvad det indebærer

Tivolis chefgartner Tom Knudsen forklarer: ”Først og fremmest afholder vi festivalen, fordi Tivolis haveanlæg er en del af vores DNA, og hvorfor så ikke hylde det ved at afholde en stor Have & Blomsterfestival i en af de smukkeste haver i København? Vi ved, at haveanlægget er en attraktion i sig selv, og i det daglige møde med gæsterne får vi rigtig mange spørgsmål og henvendelser om netop vores have og valg af planter og blomster, haveinventar, blomsterudsmykning og meget andet. Den interesse vil vi gerne hylde, og vi tror, at netop Tivolis have kan være den perfekte ramme for folk, der gerne vil gå på opdagelse og inspireres yderligere i den verden som Tivolis haveunivers repræsenterer.” 

Betagende blomsterskulpturer og finurlige blomsterportrætter

Under festivalen vil gæster kunne opleve flere meter høje, storslåede blomsterskulpturer, som nogle af de bedste og mest kreative designere i Danmark har kreeret. Ved det store springvand vil man kunne se fotograf og kreatør, Stine Heilmann store botaniske stiletter udstillet. Derudover har Stine Heilmann, der er mest kendt for at tage forunderlige portrætter af kendte danskere iklædt farverige blomsterdekorationer, i anledning af festivalen også taget en lang række smukke Tivoli-blomsterportrætter af Tivolimedarbejdere- og ikoner, som bl.a. Pjerrot, en Tivoli-Garder og en rengøringsassistent. Alle portrætterne er udstillet ved Pergolaen.

Derudover vil den berømte og internationalt anerkendte blomsterkunstner, Nicolai Bergmann også være at finde til Have & Blomsterfestivalen. På Gemyse kan man nemlig se hans 20-års jubilæumsudstilling af de blomsteræsker, han netop er så berømt for. Foruden udstillingen, vil fans af Nikolaj Bergmann også kunne opleve et stort blomstershow i Glassalen, hvor han vil fremføre et inspirerende blomstershow, hvor tusindvis af blomster vil forvandle salen som i et fortryllende eventyr. 

Lær det selv

Interessen for planter og blomster har været stærkt stigende de sidste år, men ikke alle har endnu de allerbedste tricks til at få planterne til at gro i fuldt flor. Derfor vil gæster under hele festivalen have mulighed for at deltage i en lang række workshops. Bliv for eksempel klogere på jordarter og betydningen af disse for, hvad du kan plante, tap honning avlet i Tivoli og få inspiration til de små grønne byrum som altanen, vindueskarmen eller køkkentrappen eller lære at lave eventyrlige blomster af papir.  

Blomster for sjov 

Både børn og voksne får også rig mulighed for at lege med både blomster og grene, når blomsterundervisere viser, hvordan man laver sin egen blomst af papir, sin egen krans af blomster og grene, lade kreativiteten løbe løbsk i Tivolis tegneværksted, bestige en trillebørtrone eller spille havespil på Plænen med hele familien.  

Stort have- og blomstermarked 

Der findes ikke noget for en havenørd end det helt rigtige udstyr, de ekstra særlige blomsterfrø eller en god ide til, hvordan man kan indrette bedet. Alt det og meget mere kan Tivolis gæster få, hvis de dykker ned i og lader sig inspirere af alle de mange forskellige boder på Tivolis store havemarked. Havemarkedet vil være klar til at modtage nysgerrige besøgende den 28. og 29. august, samt den 2., 3., 4. og 5. september ved Pergolaen og foran Koncertsalen.

Klik her for at se hele programmet

Prøv også at læse disse indlæg