Annonce (læs mere efter annoncen)
Combi-Camp Danmarks mest fleksible teltvogn

På forårstur i en Adria Super Sonic, Del 4

af Ann Karina
På tur i en Adria Super Sonic

Efter en total ‘flade-dag’ ved Adriaterhavet, er vi nu kørt videre. Målet er Dolomitterne i det nordlige Italien. Vi havde valgt en rute, der ville føre os ad små veje op i bjergene. Vi håbede at vi derved ville få mere at se på, i stedet for at drøne forbi alle de smukke steder ude på motorvejen. Og tro mig – det fik vi!

Godt nok startede vi turen på motorvej, men da vi nåede bjergene kørte vi af motorvejen, og fortsatte af en mindre – men udmærket – landevej. På et tidspunkt begyndte vi at se skilte med påbud af kæder om vinteren, og at den vej vi kørte på var ‘åben’. Det burde have fået nogle alarmklokke til at ringe. Vi så også flere skilte med ordet ‘Passo’ – at det muligvis kunne betyde bjergpas tænkte vi heller ikke nærmere over.

På tur i en Adria Super Sonic
Det havde vi ikke lige ventet… stigninger på 15% og hårnålesving

Men da vi så skilte, der varslede stigningsprocenter på mere end 15% og andre skilte der fortalte at vejen havde været rute for en bjergetape i Giro’en i 2011, da blev vi klar over, at der nok ventede os  en lidt mere krævende tur, end vi havde forestillet os.

På tur i en Adria Super Sonic
På vej op til Sappada passet blev vi mødt af denne statue af træ. Bemærk vejen der snor sig opad i baggrunden.

Annonce (læs mere efter annoncen)

Vi kørte af vej SS355 op mod Sappada passet. Det er spændende og meget flot tur. Et par gange måtte vi helt ned i 1. gear, men ellers trak camperen os fint gennem de mange (og smalle) hårnålesving.

På tur i en Adria Super Sonic
Ikke den bedste vejbelægning 😉

Vi holdt pause oppe i passet. Vi parkerede vores lånte Adria Super Sonic lige ved siden af skilift. Underligt syn… en skilift virker lidt malplaceret i strålende sol og grønne græsmarker.

På tur i en Adria Super Sonic
Pause i Sappada passet

På tur i en Adria Super Sonic
Underligt med en skilift midt i sommervarmen

Her oplevede vi en fordel mere ved at rejse i en autocamper. Det er legende let at holde pause. Vi trak ind til siden og parkerede. Hev to stole ud af garagen, og lavede en hurtigt frokost med italienske skinke og brød. Dette hele tog under 5 minutter.

På tur i en Adria Super Sonic
Dejligt at kunne spise frokost højt oppe i bjergene

På tur i en Adria Super Sonic
Og udsigten fejler ikke noget 🙂

Man kan selvfølgelig også gøre det samme med en campingvogn. Men et træk med bil og campingvogn kræver lidt mere plads, og man skal bruge lidt tid på at få støttebenene ned. Desuden er der ikke mange campingvogne, der har varmt vand i hanerne under kørsel og indbygget spildevandstank. Det har vores rejsevogn i hvert fald ikke, så det har vi virkelig lært at sætte pris på.

Sissel blev lagt ind i sin seng mens vi holdt pause. Det er vigtig for hende at hun får strakt ryggen jævnligt, så det var også en kærkommen pause for hende. Vi havde været lidt nervøse for om Sissel ville blive køresyg på turen op over bjergene. Hun har let ved køresyge, og den store camper kan godt gynge lidt i svingene. Men nej – Sissel nød turen højlydt op over bjergene. Tror at den flotte udsigt og de mange træer fascinerede hende.

På tur i en Adria Super Sonic
Sissel havde en pragtfuld tur gennem bjergene

Vejen ned fra passet skete af lige så kringlede, smalle og til tider meget ujævne veje. Men flot… det var det. På et tidspunkt så vi et stort vandfald lige foran os. Vi kastede autocamperen ind til siden på en lille vigeplads, og gik ud for at se vandfaldet. Der var en sti fra vigepladsen og ud til vandfaldet, så vi kunne komme ret tæt på. Det er super dejligt at selve rejsen bliver en del at ferieoplevelsen.

På tur i en Adria Super Sonic
Pludselig var vi ved dette imponerende vandfald.

Fra vandfaldet gik turen videre af bjergveje. Gennem flere hårnålesving kom vi over endnu et bjergpas, og kort derefter ankom vi til vores bestemmelsessted: Caravan Park Sexten.

Der er to grunde til at vi netop havde valgt at køre til denne campingplads. Den virker så indbydende i alle brochurer, og mange omtaler den som en af de bedste campingpladser i Europa. Så den plads ville vi selv danne os et indtryk af.

Men vi havde også taget turen for at prøve hvordan det er at køre den store Adria Super Sonic på bjergveje. Og det fik vi prøvet 100%. Den opfører sig pænt, er let at styre, og har motorkraft nok til at klare selv de stejle stigninger. Et par gange måtte vi ned i 1. gear, og nogle gange måtte vi trække langt ud for at lade modkørende busser komme forbi. Men turen foregik uden dramatik, og selvom vi kom ud på lidt mindre veje end forventet, så havde vi en dejlig og spændende tur op til campingpladsen.

På tur i en Adria Super Sonic
Bjarne har efterhånden fået 100% styr på den store autocamper

På tur i en Adria Super Sonic
Også selvom vi til tider skulle passere gennem nogle ret smalle gader

Der er en grund mere til at vi nu er kørt op i bjergene. Adria Super Sonic er udstyret med ALDE varme og vandbåren gulvvarme. I den italienske varme nede ved Adriaterhavet har vi ikke brug for at tænde for varmen – heller ikke om natten. Derfor er vi nu kørt 1500 m op i bjergene. Er er temperaturen om natten ca. 2-3 grader, så nu kan vi også prøve hvordan varmesystemet fungerer. Det ville have været optimalt at prøve camperen af i stærke frostgrader, men de er ikke til at finde her i slutningen af maj, så vi må tage os til takke med temperaturen her i Sexten. Men alt det kan du læse mere om i den næste artikel fra vores tur i camperen.

 

Links:
Relevante Link(s) : Adria | AutoCamp Danmark
Gå til del: : 1 234567

 

Annonce (læs mere efter annoncen)

Drømmer du om din egen autocamper?

Drømmer du om det frie liv på landevejen i din egen autocamper kan det godt lade sig gøre inden sommer. DanCamper i Horsens har et stort udvalg af nye og brugte autocampere.

Læs mere her >>>


Prøv også at læse disse indlæg

Skriv en kommentar