Så starter vintersæsonen

af Bjarne Søby
Image


Vintersæsonen står for døren, og heldigvis flere og flere campister bruger deres autocamper og campingvogn om vinteren. Vi er også vintercampister, og brugte efterårsferien til at gøre vores campingvogn og fortelt klar til vinteren.

Vi har bestemt os for at blive på Falster Familiecamping vinteren over. Vi skal altså ikke forberede os på ekstreme vinterforhold som i Alperne, Sverige eller Norge. Vores vinterforberedelser skal såmænd bare tage højde for en typisk dansk vinter – dvs. masse af regn, frost og måske en masse sne.

Egentlig kræver det ikke så meget, for at kunne bruge sin campingvogn om vinteren. Det vigtigste er næsten et vinterfortelt. Det kan tåle pænt store mængder sne, giver læ ved indgangen til campingvognen og har plads til opbevaring af fodtøj og overtøj. De fleste vintertelte har også plads til et par stole og et lille bord. Der findes og såkaldte helårstelte, der kan bruges både sommer og vinter – f.eks. Universal serien fra Isabella.

Man skal ikke bruge sit sommerfortelt om vinteren. Det kan ikke tåle store mængder sne, og vil kollapse under det første, større snefald. Desuden dækker forsikringen ikke sommertelte, der står opslået om vinteren.

Image
Sissel sidder godt pakket ind og føkger interesseret mors og fars arbejde

I år skal vi prøve et helårstelt fra DWT. Modellen hedder Cortina II, og vi har vinteroptimeret forteltet med snesikring i loftet og thermoloft. Det burde være godt nok til danske forhold.

Image
Så er vinterteltet kommet op

Vores campingvogn er en Adria Adora 552 UK fra 2004. Den har gulvvarme, blæsevarme og ganske god ventilation. Vi har før brugt den i ydersæsonerne og har aldrig haft problemer med at holde varmen.

Image
Ann Karina får en velfortjent kaffepause i vinterteltet

Vi regner med at tage på camping 6-8 weekender gennem vinteren. Hertil kommer så vinterferie, et par forlængede weekender og måske Påsken. Vi har valgt ikke at installere nogen form for vinteroptimering i vores campingvogn. Dette dels fordi, vi ikke skal være i campingvognen så meget, og dels fordi den danske vinter sjældent bliver særlig hård. Vi må dog være forberedt på ikke at kunne bruge vand i campingvognen, hvis der er hård frost, mens vi er på camping. Så vil vandslanger og afløb nemlig fryse til. Det er et sats og en vurderingssag, som vi måske vil fortryde. Men det må tiden vise.

Image
Så er alt sommerudstyr pakket sammen og vinterteltet indrettet og på plads

Vi glæder os til vintersæsonen, og håber på meget sne. Vinteren igennem vil vi løbende bringe artikler om vores erfaringer med at være fastligger i vintersæsonen.

Image
Der er hyggeligt i vinterteltet på trods af den beskedne plads

Læs mere om Falster Familiecamping

 

Prøv også at læse disse indlæg