På teltcamping på Gudhjem Camping på Bornholm – Del 1

af Bjarne Søby

Vi har været på telt-camping på Gudhjem Camping på Bornholm med et et Outwell Yosemite Lake telt. Det var en uforglemmelig oplevelse.  

VI har tidligere rejst med campingvogn og autocamper, så det at være på teltferie var nyt for os. Men… hånden på hjertet… det er superfedt. Vi er virkelig overrasket over komforten og måde at campere på i et telt. Det er ligesom ’back-to-basic’ og alligevel mega luksus. 

Vi skulle lige lære at indrette os, men efter et par dage omtalte vi teltet som vores 3-værelses lejlighed.

For det var lige præcis det, det var. I teltet havde vi en udestue, et køkken/alrum og en soveafdeling. Og selvom pladsen var begrænset, havde vi alligevel al den plads, vi havde brug for. Vi er vandt til masse af plads i hhv. campingvogn og fortelt, så dette var nærmest et ’wake-up-call’.

Alt fungerede perfekt, og vi havde en fantastisk uge på Gudhjem Camping. Vi er bestemt ikke færdige med teltcamping. Det skal vi prøve igen. Du kan se første del af vores rejse i videoen herunder.

Gudhjem er en smuk og hyggelig by

Gudhjem er en charmerende fiskerby beliggende på Bornholms nordøstkyst og er kendt for sin idylliske beliggenhed og autentiske atmosfære. Under vores teltcampingeventyr valgte vi at bo på Gudhjem Camping, der ligger tæt på byens centrum og har en smuk udsigt over Østersøen.

Gudhjem byder på en bred vifte af aktiviteter og seværdigheder. Byen er kendt for sine traditionelle røgerier, hvor man kan smage lækre røgede fiskespecialiteter. Vi nød at udforske de lokale butikker, der tilbyder alt fra kunsthåndværk til lokale delikatesser.

En af de mest berømte attraktioner i Gudhjem er Bornholms Kunstmuseum, der ligger på en klippe med en fantastisk udsigt over byen og havet. Museet huser en imponerende samling af moderne kunst og er et must-see for kunstelskere. Men er du ikke til museer, så har Gudhjem stadig meget at byde på.

Samlet set er Gudhjem en skøn destination for teltcamping. Byen har en autentisk charme, smukke omgivelser og en rig kulturhistorie. Gudhjem Camping var det perfekte udgangspunkt for vores eventyr på Bornholm, og vi vil altid huske den venlige atmosfære, den fantastiske natur og de kulinariske oplevelser, som Gudhjem havde at byde på.

Bornholm er som skabt til cykelferie

Denne sæson har vi to el-cykler fra Lindebjerg. VI havde sat os for at bruge dem til al transport på Bornholm. Dvs. at fra vi ankom til til Gidhjem Camping til vi tog afsted igen, ville vi lade bilen stå og kun bruge el-cyklerne. Det gav nogle helt nye oplevelser

Cykler er en fantastisk måde til at udforske Bornholm. Øen er kendt for sine smukke landskaber og cykelvenlige veje, så det var en fantastisk måde at komme rundt på. Vi cyklede til mange seværdigheder. Vi kørte bl.a. til Ekkodalen (med Danmarks bedste tarteletter) og forbi Rokkestenen. Den rokker dog ikke mere, men alligevel. Den enorme sten, der balancerer på kanten af en klippe, var virkelig imponerende.

Alt i alt var vores første teltcampingoplevelse i Gudhjem på Bornholm en fantastisk måde at komme tæt på naturen og udforske øens skønhed. El-cyklerne gjorde det nemt at komme rundt og opleve de forskellige seværdigheder. Og selvfølgelig vil vi altid huske vores øens største tartelet. Det var en ferie fyldt med eventyr, naturskønhed og kulinariske oplevelser, der vil forblive i vores erindringer i lang tid.

Se første del af vores video fra turen her:

Prøv også at læse disse indlæg