Annonce (læs mere efter annoncen)
Ferie For Alle 2024

Tivoli fejer 171 års fødselsdag med kæmpe program den 15. august

af Bjarne Søby
tivoli presse 080814 01

Den 15. august hvert år er altid en særlig dag for Tivoli, det er nemlig datoen for Tivolis fødselsdag. Og igen i år skal Tivoli fejres, og det med et stort program. For det er 171 år siden at den gamle have åbnede for allerførste gang.

Fødselsdagen bliver fejret i højt humør i Tivoli. Der vil bl.a. være fødselsdagskoncert med stjernetenoren Joseph Calleja & Tivolis Symfoniorkester. Tivoli-Garden går parade i Haven samt byder de også på en af de meget sjældne parader, som går gennem Københavns gader nemlig fra Kgs. Nytorv ad Strøget mod Tivoli. Popprinsessen Oh Land til Fredagsrock og Thomas Eje i Glassalen, er der her med lagt op til en magisk dag i Tivoli.

tivoli presse 080814 02Et fødselsdags pyntet Tivoli

Havens gæster vil i dagens anledning have mulighed for at komme på rundvisning bag kulisserne i Pantomimeteatret eller en rumletur i Rutchebanen, som tidligere i år rundede 100 år.
Der vil være fødselsdagsunderholdning for både små og store gæster – med både Rasmus Klump, Fredagsrock og fødselsdagen afsluttes med festfyrværkeri.

Program for fødselsdagen d. 15. august 2014

Rasmus Klump holder hof 14.00 + 16.00
Rasmus Klumps livret 15.00 + 17.00
Fiskefodring i Akvariet 13.00 + 15.00 + 16.00 + 17.00
Rundvisninger på Pantomimeteatret 15.15 + 15.45 + 16.15 + 16.45 + 17.15 + 17.45
Tivoli-Gardens parade på Strøget: start på Kgs. Nytorv 16.00
Tivoli-Gardens parade i Haven 18.00
Pjerrot går i Søvne, Pantomimeteatret 19.00
Fødselsdagskoncert: Joseph Calleja – Operagalla 19.30
Alle Tiders Glassal med Thomas Eje og Promenadeorkestret 19.30
Den Bedragne Skrædder, Pantomimeteatret 20.30
Fredagsrock med Oh Land på Plænen 22.00
Tivoli Illuminationer ved Tivoli Søen 22.45
Festfyrværkeri fra Koncertsalens tag 23.45

 Læs mere om de forskellige programpunkter for fødselsdagen HER

Fødselsdagskoncert i Tivoli

Tivolis fødselsdag markeres også med en storslået fødselsdagskoncert i Koncertsalen med Tivolis Symfoniorkester og den berømte tenor Joseph Calleja samt dirigenten Yves Abel. Den maltesiske stjerne-tenor synger operaarier og sange af bl.a. Tjajkovskij, Verdi og Offenbach. Se mere info om fødselsdags-koncerten HER

tivoli presse 080814 03Tivoli-Garden og Pjerrot

Thomas Eje og Oh Land siger Tillykke

Fødselsdagen byder på endnu mere musikalsk underholdning. Thomas Eje og Tivolis Promenadeorkester byder indenfor til Alle Tiders Glassal – musikalsk historiefortælling med numre fra Glassalen gennem tiderne kl. 19.30. Mens de kulørte lamper tændes under trækronerne, går popprinsessen Oh Land på scenen til Fredagsrock på Plænen kl. 22.00. Den talentfulde sangerinde med de legesyge, utraditionelle pophits er i dag bosat i New York, men hun kommer en tur hjem for at optræde til Fredagsrock og være med til at fejre Tivolis fødselsdag.

Flot sæson i gang og masser af oplevelse forude

Fødselsdagen fejres midt i en travl sæson, hvor Rutschebanen fyldte 100 år og fik genopført sine alpetinder samt fik nyt vandfald og isgrotte. Det er også året, hvor Rasmus Klump fik sit eget hus i Tivoli og revytraditionen genopstod i Tivoli med TAM TAM i Glassalen. Der er stadig mange store kulturbegivenheder på vej.

Unik oplevelse med Medina & Tivolis Symfoniorkester

Til Fredagsrock kan man nå at høre bl.a. Medina & Tivolis Symfoniorkester, Ulige Numre og Den Sorte Skole, og til Koncertsalen kommer bl.a. rapikonet Azealia Banks, Bo Kaspers Orkester og jazzlegenden Wayne Shorter. Der er desuden stadig mange klassiske koncerter til Tivoli Festival, der løber frem til 4. september. Herefter rykker dansen ind i Koncertsalen, først Alvin Aileys American Dance Theater og senere de fænomenale dansere fra den kongelige, engelske The Royal Ballet, den 15.-17. september.

Lidt baggrundsviden om den gamle have

Når en 171 år fødselsdag fejres for Georg Carstensens forlystelsespark, er det samtidig fejringen af et Tivoli som i dag tilbyder masser af underholdning og knap 30 kørende forlystelser. Tivoli er ikke kun Danmarks største turistattraktion med 4,2 mio. gæster i 2013, Tivoli er også en af Københavns største kulturudbydere.
Der er tusindevis af billetter til salg til musicals, revy, teater, ballet, klassisk musik og rytmisk musik, og dertil kommer den gratis underholdning, som hver dag kan opleves i Tivoli: pantomimer, Tivoli-Garden og musik på Havens scene.

Tivoli har 1.500 ansatte og en årlig omsætning på mere end 1 mia. kr. Der arbejdes hele tiden på nye tiltag for at understøtte strategien om at gøre Tivoli til en helårsvirksomhed.

Se mere på Tivolis hjemmeside

 

Prøv også at læse disse indlæg