Vi finder det meget ærgerligt, hvis TV2 dokumentarudsendelsen ”Trailerpark Danmark” giver den danske befolkning en opfattelse af, at forholdene på de danske campingpladser er som det fremstilles i udsendelsen. Det er absolut ikke et billede, som vi på nogen måde genkender, siger Torben Frydenlund Rasmussen, formand for DK-CAMP, der er den største kæde af campingpladser i Danmark.
Faktisk har Torben Frydenlund Rasmussen kun perifert hørt om begrebet ”trailerpark” i relation til camping, før han bliver konfronteret med TV2’s udsendelse. Og han slår fast, at ingen af kædens 256 campingpladser har noget som helst at gøre med såkaldte ”trailerparks”, som der er ét eksempel på i udsendelsen.
”At slå sig ned fast på en campingplads, har ikke noget med camping at gøre. Camping er en ferieform, hvor man holder ferie i måske en uge eller 14 dage. Eller, hvor sæsongæster har opstillet deres campingvogn for typisk at bo i den i weekender eller i ferieuger”, fortæller Torben Frydenlund Rasmussen.
I den første udsendelse, der blev vist i aftes, er der også et indslag med en familiefar med to børn, der midlertidigt har flyttet sin adresse til Langå Camping. Langå Camping er medlem af DK-CAMP. Men det er et enkeltstående eksempel, der ikke har noget at gøre med begrebet ”trailerpark”.
”Der er campingpladser, der har personer eller en familie boende, typisk i korterevarende perioder. Fx i forbindelse med en skilsmisse eller andre situationer, hvor der opstår et akut behov for en bolig”, fortæller Torben Frydenlund Rasmussen. Og fortsætter: ”Her er der campingpladser, der hjælper folk i en trængt situation. Og det er der heller ikke noget ulovligt i. Som i eksemplet med den fraskilte far fra Langå Camping, er det bare misvisende at sætte det i relation til overskriften ”Ulovlige trailerparks spreder sig i Danmark”.
Og det ærgrer lejrchef Ervin Rokkjær på Langå Camping noget så gevaldigt. Han har ikke vidst, at optagelserne på hans campingplads skulle bruges til at tegne et billede af en form for lovløshed på de danske campingpladser.
I Danmark skal man have en fast folkeregisteradresse for bl.a. at modtage ydelser fra det offentlige. Og man kan godt have folkeregisteradresse på en campingplads. Men man må ikke bo på campingpladsen hele året (man skal overholde campingreglementet). Forbuddet mod at bo på campingpladsen hele året, gælder også selv om man har folkeregisteradresse på pladsen.
Kom ud og se vores campingpladser
DK-CAMP opfordrer interesserede medier til at komme ud at besøge en eller flere af kædens campingpladser, for selv at danne sig et indtryk af livet på en dansk campingplads. Lejrchef Ervin Rokkjær på Langå Camping, viser specielt gerne sin campingplads frem. Han er meget ked af, at hans campingplads bliver sat i forbindelse med ”Trailerpark Danmark”.