Annonce (læs mere efter annoncen)
Ferie For Alle 2024

Weekend på Helsingør Camping

af Claus A
Helsingør Camping

Helsingør Camping ligger direkte ud til vandet – lige mellem Hotel Marienlyst og lystbådehavnen. Vi besøgte campingpladsen den sidste weekend i februar 2009.

Helsingør Camping blev anlagt lige efter 2. verdenskrig, og har ligget på samme lille grund siden. Gennem tiden har der været en del snak om at campingpladsen skulle lukkes, men da den giver overskud, har kommunen valgt at lade den ligge og undlade at sælge grunden. Lejrchefen hedder Michael, og han har været lejrchef på Helsingør Camping i 25 år.

Helsingør Camping
Receptionen på Helsingør Camping

Når man ankommer til pladsen er det ikke sikkert at lejrchefen er tilstede på campingpladsen. Men så finder man sig bare en ledig plads og indskriver dig når du ser ham på campingpladsen. Man kan selvfølgelig også ringe til ham – så er han der små 10 min. efter.

Det er dog ikke helt ligegyldigt, hvor man stiller sin campingvogn. De pladser, der vender ud mod vandet, må man højst være 7 dage i træk på. Det er for at sikre at nogle få ikke ‘gror fast’ på campingpladsens bedste pladser.

Der er ret mange fastliggere på Helsingør Camping. Men alle fastliggere skal være væk fra campingpladsen i hele juli måned. Her er den helliget rejsende campister.

Helsingør Camping
Ikke den bedste legeplads ifølge vores ‘test-personer’

Desværre er der ikke nogen rigtig legeplads på Helsingør Camping. Et par gynger var alt og det var vores søn Sebastian og hans ven Andreas lidt sure over. Men stranden er en herlig legeplads, og der fandt vi et par klatretræer – endda med net som man også kunne klatre i. Træerne er fældet ned i byen og kørt ned til stranden.

Helsingør Camping
Godt at der er klatretræer på stranden

Der er også et net til at man kan spille beachvolley ved, men det er der vist ikke mange der gør om vinteren.

Helsingør Camping
Stranden er også en herlig legeplads

Helsingør Camping har har 10 hytter, som man kan leje hele året. Der er også et par campingvogne, som lejes ud, men Michael regner regner med at det er sidste sæson, hvor man vil udleje campingvogne.

Servicebygningen er gammel, men alt er rent og fungerer. Så gør det ikke noget at bygningen er gammel. Der er både et lille køkken til at vaske op i, og et lille køkken til at lave mad.

 

Helsingør Camping
Servicebygningen er ældre men ren og velfungerende

Der er meget fine toilet- og badeforhold. Der bliver gjort rent hver dag (hvilket tydeligt kan ses).

Der er en kiosk på campingpladsen, men – ligesom på mange andre campingpladser – er kiosken lukket om vinteren. Der er dog kun 5 min. gang til en købmand. Her kan man få frisk morgenbrød – også lørdag og søndag.

Helsingør Camping
Der er en lille butik på campingpladsen, men den var lukket mens vi var der

På campingpladsen er der anlagt en asfalteret vej igennem hele pladsen. Det er til denne vej at de enkelte enheder støder op til, så det er nemt at få campingvognen på plads. Der er strøm på alle enheder.

Helsingør Camping
Der går en asfalteret vej midt igennem campingpladsen

Helsingør Camping
Så det er let at få campingvognen ind på plads

Vi havde en plads med udsigt udover Øresund. Der kunne vi ses den tætte trafik af skibe der skulle gennem Øresund.

Helsingør Camping
Udsigten fra vores campingvogn

Det tager ca. 25 min at gå fra campingpladsen in til Helsingør by – eller til Kronborg. Jeanette syntes det er dejligt at være tilbage i byen (hun har været ansat i en butik der for 10 år siden). Så selvom vi har været både i Helsingør og på Kronborg før, så var gensynsglæden stor.

Helsingør Camping
Udsigt mod Sverige om aftenen

Når alt kommer til at, er det en dejlig hyggelig lille Campingplads, som vi godt kan anbefale til andre.

Copyright 2009 Jeanette & Claus Andersen
claus@altomcamping.dk

Links:
Hjemmeside: Helsingør Camping

Prøv også at læse disse indlæg