Isabella Mini Læsejl giver fin afgrænsning

af Bjarne Søby
Isabella Mini Læsejl

Vi er ikke – og har aldrig været – nogen særlig stor fan af læsejl foran campingvognen. Men Isabellas Mini Læsejl er vi nu levet rigtig glade for.

Et læsejl giver læ for vind og – alt efter model – hindrer indkig fra andre campister. Jeg kan godt se det praktiske i at skærme af for vinden, men da det samtidig blokerer for udsyn, har et læsejl aldrig vundet indpas hos os. Vi kan nemlig godt lide at se ud på livet og menneskerne på campingpladsen.

Mini-læsejlet fra Isabella er kun 67 cm. højt, så det hindrer ikke udsynet. Men til gengæld giver det ikke særlig meget læ for vinden, så vi havde lidt svært ved at se, hvilken nytte vi kunne have af det. 

Læsejlet danner en fin ramme om vores udekøkken
Læsejlet danner en fin ramme om vores udekøkken

Læsejlet giver god afgrænsning

Det lave læsejl er meget anvendeligt hvos man har hun eller et lille barn. Så kan man lave en afgrænsning foran forteltet og være nogenlunde sikker på at hverken hund eller barn stikker af. Mini Læsejlet er dog ikke højere end en voksen let kan gå hen over det uden brug af låge eller smuthul. Det er faktisk smart, men vi har hverken hund eller små børn, så til det formål kunne vi ikke bruge det lave læsejl.

Men det at lave en afgrænsning foran forteltet har vi fået stor glæde af. Vores campingvogn står fast på Jelling Camping, og i forbindelse med Jelling Musikfestival valgte vi at sætte læsejlet op for at skabe plads foran vores fortelt, og samtidig skabe lidt afstand, så festivalgæsterne ikke kom alt for tæt på forteltet.

Vi satte læsejlet op foran verandaen på vores Forum, og det har stået lige siden. Det giver nemlig en afgrænsning og skaber afstand så hverken cykler, biler eller børn i mooncarts kommer for tæt på vores fortelt. 

Isbella Mini Læsejl giver fin afgrænsning foran forteltet
Isbella Mini Læsejl giver fin afgrænsning foran forteltet

Fin ramme om udekøkkenet

Vi har sat vores udekøkken op bag læsejlet. Det fungerer supergodt. Læsejlet giver nemlig læ til både grill og gasblus, så varmen ikke blæser væk. 

Læsejlet giver læ for vinden omkring grillen
Læsejlet giver læ for vinden omkring grillen

Så vi er blevet rigtig glade for det lave læsejl. Vi har ikke før følt, vi havde brug for lidt afstand foran forteltet, men nu hvor vi har prøvet det, vil vi nødigt undvære det. Og så er det en super ramme til vores udekøkken.

Det er SÅ dejligt at lave mad i det fri
Det er SÅ dejligt at lave mad i det fri

Mini Læsejlet måler 67 cm. i højden og 460 cm. i længden.  Det kan kombineres med Isabella læsejl i standard læsejlshøjde, så man både har et område med læ for vinden og et med frit udsyn. Og så matcher det både materiale og farver på forteltet. 

Det vejer 5,17 kg. og prisen er kr. 1.499,-. Isabella kan oplyse om nærmeste forhandler.

Prøv også at læse disse indlæg